Otvoreno oredavanje: Skriveni svijet analize snova

Snovi su još od davnina fascinirali ljude. Tako su Egipćani koristili snove za prognoziranje budućnosti. Slično viđenje se spominje u Bibliji o snovima kao vizijama. U Kineskoj civilizaciji su se koristile knjige za analizu snova. U novije vrijeme snovi postaju sve veći predmet istraživanja psiholoških i neuroznanstvenih krugova, odnosno onih kojih ih promatraju kao odraz naših nesvjesnih emocionalnih procesa i drugih za koje su snovi rezultat brzog pomicanja očnih jabučica (eng. rapid eye movements) tj. REM faze spavanja.

Prema Jungijanskoj teoriji snovi su prozor u naše nesvjesno. Koristeći jezik simbola snovi nam otkrivaju dijelove nas koji žele bit osviješteni i priznati. Ukoliko ih znamo čitati, snovi nam mogu dati kreativan i zanimljiv putokaz kroz naš svakodnevni život.

Na ovom predavanju detaljnije ćemo se pozabaviti analizom snova, simbolikom u snovima te značenjem sadržaja za naš emocionalni rast i razvoj.

Broj mjesta je ograničen. Ulaz je slobodan.

24.10.2018.
18.00-19.15h
Crnomerec 46
Predavac: dr.sc Maja Petkovic, mag.rehab.educ

Prijave i dodatne informacije na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mobitela 091 794 9183