Udruga Biovrt poklanja priručnik i sjeme za pokretanje školskih vrtova

Poštovani, 
vrijeme je za promišljanje o novoj vrtlarskoj sezoni, a u 2019. godini željeli bismo da diljem Hrvatske nikne što više školskih vrtova.
Iz tog razloga, kako bi škole potaknuli da se ohrabre kreirati ili proširiti školski bio/vrt, začinski vrt ili cvjetni vrt, udruga Biovrt nagraditi će 10 škola vrtlarskim start paketom koji se sastoji od “Priručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti – U školskom vrtu i mi rastemo” autorice Silvije Kolar-Fodor , 10 paketića sjemenja za vaš školski vrt i brošure "Očuvajmo biorazzznolikost".

Tko može sudjelovati?  Sve škole s područja Republike Hrvatske

Kako sudjelovati? Od 6. do 17.11. pošaljite nam fotografiju gdje biste željeli pokrenuti školski vrt/gredicu/začinski/cvjetni vrt i pismo kako i zbog čega to želite realizirati.
Ako već imate školski vrt, pošaljite nam fotografiju i pismo zbog čega ste ga i kako pokrenuli, kako to kod vas funkcionira i zbog čega ga želite proširiti.
Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici 19.11. kreirati će album fotografija gdje će objaviti vašu fotografiju i priču.

U razdoblju od 19. do 25.11.2018. album će biti otvoren za pregled i lajkanje.

Nagradu dobiva 10 škola:  5 priča koje će osvojiti srca vrtlarske zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt.

Što i kamo poslati? Fotografiju i priču pošaljite nam putem maila na ured(a)biovrt.com   ((a) promijenite u @) do 17.11.2018.
Navedite obavezno uz prijavu i: naziv i punu adresu škole, ime i prezime i funkciju osobe koja školu kandidira, e-mail i broj mobitela kontakt osobe.

Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti autorice Silvije Kolar-Fodor izdan je u sklopu projekta “U školskom vrtu (I mi) rastemo 2018. godine.
Na 80 stranica kreirali smo program koji djeci i mentorima daje potrebna socijalna znanja i vještine, znanje o vrtlarenju i uzgoju zdrave hrane, očuvanju bioraznolikosti i prirode.  Ovim je priručnikom obuhvaćen proces čitavog kreiranja školskog vrta i organskog uzgoja, a sve je prožeto prikupljenim pričama i mudrostima.
Pruža neprocjenjivu pomoć početnicima pri započinjanju vrtlarskih školskih priča uz mnoštvo ideja koje možete kroz cijelu godinu raditi sa djecom.

Brošura "Očuvajmo biorazzznolikost" autorice Silvije Kolar-Fodor vodič je za upoznavanje korisnih kukaca u vrtu te načina kako svi mi možemo pomoći njihovom opstanku.

Start paket sjemenja sadrži 10 paketića slijedećih sorti: Rajčica mix, paprika mix, starinska salata mix, blitva, rukola, niski grah biserac, kadifice niske, neven, cinije (Zinnia elegans) i ljetni zvjezdan (Callistephus chinensis).

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

U Čakovcu, 06.11.2018. 

Veselimo se novim školskim vrtovima diljem RH!

Sa poštovanjem!
Predsjednica udruge:
Silvija Kolar-Fodor

Udruga "Biovrt – u skladu s prirodom"
www.biovrt.com, e:mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Novo Selo Rok, Maršala Tita 140, 40000 Čakovec
__________________________________________________________
♦