Mali retreat na Mrežnici 2

Dragi prijatelji,
predlažemo vam mali, ali nezaboravan, rashlađujući i iscjeljujući vikend predah od svakodnevnice i gradskog načina života posvećen praksi svjesnosti (midnfulness, pomnost).

Praksi koja nas s ljubavlju, na blag i prirodan način upućuje na "ono najbolje u nama" odnosno vraća nas našoj istinskoj prirodi i istovremeno povezuje s Majčicom Prirodom na vrlo dubok i iscjeljujući način.
Ovogodišnja okvirna tema je radikalno osnaživanje našeg imunološkog sustava.
Svi znamo da je stres dugoročno vrlo štetan za naše psihofizičko zdravlje stoga se želimo opustiti i "vratiti u sadašnji trenutak" jer se tu događa punina Života. Ali kako u ovako zahtjevnim vremenima?
Ova radionica je odličan koncentrirani korak u tom smjeru.
Povezivat ćemo se sa Elementima (voda, vatra, zemlja, zrak, eter), upijati sunčani vitamin D, buditi se u zagrljaju bezbrojnih nijansi zelene uz pjev ptica i šum obližnjeg vodopada... slobodni da kad god poželimo uskočimo u ovu čarobnu rijeku ljeti idealne temperature koja pročišćava i odnosi naše napetosti i nemire.
U tome će nam pomoći pomno osmišljen program.

Vježbat ćemo zenyogu i qigong, meditirati, pozabaviti se dahom, istraživati i oslobađati svoj glas i iznad svega družiti se na kvalitetan način sa sobom i s dobronamjernim ljudima koji imaju slična stremljenja i vrijednosti.

7. 8.2020. od 17:00 – 9. 8..2020.u 14:00 sati
Robinzonski kamp "Mrežnica" (prije Sound & Vision), Gornji Zvečaj

PROGRAM:
Dolazak je predviđen u petak do 17h, završavamo u nedjelju s ručkom oko 14.00h.
Naravno da možete doći i ranije (možda boraviti već od praznika srijede 5.8.) ili ostati u kampu i nakon programa kupati se, družiti se s labudovima, patkicama, vilinkonjicmai i ostalom ekipom koja nas tamo očekuje i istraživati tu čaroliju koju zovemo Mrežnicom.

OKVIRNI PROGRAM
08.00 - 09.00 Zenyoga/Qigong i meditacija
09.00 - 11.00 Priprema doručka - doručak - slobodno vrijeme
11.00 - 12.30 Radionice i rad s glasom
12.30 - 17.30 Ručak i slobodno vrijeme
17.30 - 19.00 Vježbe u paru / masaža / duboka relaksacija
19.00 - 20.30 Priprema večere i večera
20.30 - ... Druženje uz logorsku vatru / Ples 

UPUTE:
Prijave na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Broj polaznika je do najviše 20 osoba (smještaj u kućicama je ograničen, ako želite kućicu prijavite se što prije).
Obavezno naznačite svoj telefonski kontakt (broj mobitela po mogućnosti) te nudite li ili trebate li prijevoz.
Svoje mjesto možete rezervirati tako da uplatite donaciju za program (preporučam da uplatu ako možete izvršite u roku od 24 sata od slanja maila da ne zaboravite jer je vaše mjesto rezervirano tek po uplati). Smještaj ćete platiti na licu mjesta po dolasku, prije početka programa.
U slučaju lošeg vremena ili nepovoljnih epidemioloških okolnosti ćemo, ovisno o mogućnostima, ili promijeniti termin ili ćete dobiti povrat uplaćenih sredstava umanjenih za 50,00 kn troškova organizacije.
O svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.
Ovaj program je predviđen isključivo za odraslu djecu ;), a ljubimci su dobrodošli ukoliko procijenite da neće značajnije ometati odvijanje programa.

CIJENE:
150,00 kn smještaj u šatoru + 750,00 kn program i hrana
200,00 kn smještaj u kućici + 750,00 kn program i hrana
Boravišna pristojba i PDV su uključeni u cijenu smještaja.
Prijevoz je u vlastitom aranžmanu. Nastojat ćemo vam pomoći da se organizirate s automobilima koje budemo imali na raspolaganju, a do Gornjeg Zvečaja iz Zagreba vozi i vlak, te vas na stanici možemo dočekati i odvesti do kampa.
Ostale detaljne upute dobit ćete po prijavi na mail.

SMJEŠTAJ I HRANA:
Slike vrijede tisuće riječi...



Kamp je smješten na samoj obali rijeke. Možete odabrati smještaj u drvenim kućicama sa šarmantnim imenima ili doći sa svojim šatorom.
U kampu nema struje (osim za punjenje mobitela i za hladnjak).
Imamo pitku vodu i WC, a program će se odvijati na natkrivenom drvenom platou u središtu kampa.
Hranu će nam s ljubavlju pripremati čarobnica Sanja, a ponešto i svi zajedno. Hraniti ćemo se naravno vegetarijanski, jednostavno, fino i zdravo, tako da nam i naš probavni sustav bude zahvalan, on je temelj snažnog imunološkog sustava koji nam je i inače, a posebno danas od presudnog značaja.
Na raspolaganju su nam i kanui.
Detaljne upute praktične prirode dobit ćete mailom po prijavi i rezervaciji.

O VODITELJICI:
helga jureticHelga Juretić, magistrirala je operno pjevanje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te diplomirala glazbenu teoriju na Pedagoškom fakultetu u Puli.
Iza sebe ima brojne nastupe, kako samostalne, tako i s profesionalnim zborskim ansamblima (HNK Rijeka i Zagreb, HRT).
Kako je uvidjela potrebu i korisnost oslobađanja glasa kod ljudi koji glas ne koriste profesionalno, Helga je započela prije nekoliko godina s radionicama istraživanja glasa.
Na to ju je potaknuo Jose Gonzalez, šaman iz Columbije, čije radionice je prvo sama pohađala, zatim organizirala i prevodila.

Osim što se pjevanjem bavi profesionalno, Helga je već petnaestak godina učiteljica zenyoge te jedna od prvih učiteljica multistyle vinyasa yoge u Hrvatskoj. Također nalazi iznimno korisnim, vježba i podučava qigong.

Uz brojne završene edukacije iz područja samospoznaje te energetskog iscjeljivanja (Reiki, Theta healing, TM, nekoliko vrsta masaža itd.) možda je najvažnije istaknuti da već dvadesetak godina intenzivno prakticira zen/chan, duhovni put koji posebni naglasak stavlja na meditaciju - direktno promatranje vlastitog Uma i to s jednim od najvećih učitelja chana/zena našeg doba, Shifu Sheng Yenom i njegovim Dharma nasljednicima Žarkom Andričevićem, Johnom Crookom i drugima.

Završila je i dva jednogodišnja usavršavanja iz područja upravljanja ljudskim potencijalima i ovladavanja vještinama potrebnim za nastupanje na radiju i televiziji te stekla zvanja managera ljudskih potencijala te voditelja u elektroničkim medijima (Experta, Hrvatska).
Jedna je od prvih certificiranih NLP trenerica u Hrvatskoj, Trenerski je trening završila u SAD-u, te se usavršavala i u Danskoj.
Organizacijom i izvođenjem edukacija iz područja komunikacijskih vještina i upravljanja stresom sustavno se bavi već dvadeset godina. Educirala je managere najvećih tvrtki u Hrvatskoj (stress management i komunikacijske vještine, javni nastup i trema...).
Podjednako uživa u individualnom i grupnom radu, a najviše u zadovoljstvu i uspjesima svojih klijenata.

Cover fotka je fotkana na licu mjesta:
Univerzum poručuje da nas voli! ?
Dođite, povedite prijatelje, opustimo tijelo i um, 'boostajmo' svoj imunološki sustav zajedno!

 Facebook https://www.facebook.com/events/601168323920742/