ŠAPAT U KOSTIMA

Tijelo i intuicija – radionica 5Ritmova

"Svatko od nas na svijet dolazi sto posto intuitivan; radi se samo o tome da iskoristimo svoje pravo dano rođenjem. Da bi to učinili, trebamo se sami sebi maknuti s puta, ukloniti sve stvari koje blokiraju, uznemiravaju, razvodnjavaju, potiskuju i obeshrabruju prirodni ples naše intuicije...

Da bismo u potpunosti živjeli naše intuitivne sposobnosti trebamo biti instinktivni, intimni, imaginativni, integralni i inspirirani. Svaka od ovih energija je aspekt intuicije, naša veza s božanskom silom koja pokreće sve stvari. Problem nastaje kada prestanemo imati povjerenja u njenu uzvišenu inteligenciju, kada dozvolimo da nam intuiciju preplave i umanje bučni, reaktivni i obrambeni glasovi ega.
...Ego je sam sebi najvažniji. On nema veze s tim tko smo ustvari, gdje idemo i kako ćemo tamo doći... Ako je intuicija naš superheroj, naš unutarnji Batman, ego je naš unutarnji Joker koji neprestano spletkari kako da nas upropasti te tako spriječi da ostvarimo svoju sudbinu. Da bi oslobodili svoju intuiciju, moramo nadmudriti naš ego." Gabrielle Roth, Veze

Na ovom plesnom putovanju srest ćemo se s raznim krajolicima vlastitog ega, dok će nam pokret, dah, svjesnost i ritmovi biti alati kojima ćemo pokrenuti prirodnu inteligenciju našeg tijela – instinkte tijela kroz tečni ritam, povezanost i bliskost u stakatu, maštovitost u kaosu, cjelovitost i integriranost u lirskom, a u dubokoj tišini otvorit ćemo se za nadahnuće. Poigrat ćemo se i s egom i njegovim likovima u prostorima ritualnog teatra te mu tako dati prostora da "bude važan" sa odmakom. Ujedinjeni u sebi, u tijelu, srcu i umu, jedino mjesto u koje prirodno stižemo je prisutnost u ovdje i sada. Glas i šapat intuicije lakše odjekuje kroz prazne hodnike uma, snažnije plovi kroz protočno tkivo i kosti našeg tijela te dublje povezuje omekšana srca. Pustit ćemo intuiciju da pulsira našim venama i kostima te nas oživi na dublje i sveobuhvatnije načine.

Radionica će se održati od 4. do 6. listopada 2019., u Poreču, Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta (do 35 ljudi) ili Palestri. Vodit će ju Zdenka Sajko, akreditirana učiteljica 5Ritmova s dugogodišnjim iskustvom i dubokom predanošću ovoj praksi (više o njoj i 5Ritmova možete pročitati dolje).

Puna cijena je 120 eura, cijena za rane prijave do 4. rujna 90 eura, radna cijena 60 eura.

Da bi prijava bila važeća potrebno je poslati podatke na ispod navedeni e-mail te uplatiti nepovratni depozit od 30 eura, u kunskoj protuvrijednost na dan uplate:

IBAN: HR9423600001101716918

Udruga Ars.Polis
Anke Butorac 9
52440 Poreč
OIB: 80097360122

Podaci za prijavu: IME I PREZIME, ADRESA, E-MAIL I BROJ TELEFONA.

Sudionicima radionice je osiguran grupni smještaj u zelenoj oazi nedaleko mora, omladinskom hostelu izvan centra. Do dvorane je potrebna duža šetnja, vožnja turističkim vlakićem ili osobnim automobilom (veliki parking u blizini). Smještaj je opcionalan, za one koji žele boraviti zajedno, družiti se i opuštati u mediteranskom okruženju.

Za informacije i prijave pišite mi na jana@ars.polis.hr ili zovite na +385 91 1860 514. Nisam non-stop dostupna ali javit ću se u razumnom roku... ;) Jana

___________________________________________________
ZDENKA SAJKO

Nakon bavljenja pjevanjem i glumom, stopala su me odvela u ples. 5Ritmova pronašlo me 2000.g. i od tada sam proplesala mnoge plesne podije širom svijeta. Nakon završetka učiteljskog treninga s Gabrielle Roth, od 2004.g. podučavam i inspiriram i druge na kretanje.

Svi negdje duboko u sebi čeznemo za istim, a to je biti viđen u svojoj suštini te se iz nje povezati s drugima. Moja najveća inspiracija u podučavanju je upravo to, da osnaženi i oživljeni plesom i tjelesnim pokretom nađemo put kroz kroz sva sjenovita područja vlastite psihe te izađemo na drugu stranu oslobođeni ega. Tu pronalazimo svoj autentični život, slobodu i radost te počinjemo spoznavati što sve možemo biti.

___________________________________________________
5RITMOVA

5Ritmova® su dinamičan način kretanja i meditiranja u istom dahu. Oni nas uče da je život energija u pokretu. Ritmovi u slijedu - tečni, stakato, kaos, lirski i duboka tišina® - čine plesnu cjelinu koja se zove Val®. Osnovna ideja jest - pokreni psihu i ona će se sama iscijeliti.

Ova praksa je za svakoga tko čezne za plesom i slobodom, bez obzira je li iskusan ili neiskusan plesač ili je do sada plesao samo potajno, u mašti ili iza zatvorenih vrata.

Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje, dobrodošle su sve punoljetne osobe bez obzira na spol, rod, fizičku kondiciju, talent ili zanimanje. Dovoljna je samo volja za kretanjem i promjenom. Ovo je ples bez koreografije, učenje bez gurua i, potencijalno, sloboda bez granica.