Kakao joga vikend

Vodimo vas u srce Moslavačke gore na “Kakao joga vikend” na kojem ćemo se očistiti od svih nepotrebnih viškova. Otpustit ćemo sve nepotrebne misli, djela, ljude i svoj vrckavi um usmjeriti samo na sebe. To je ono što nam svima treba, jer neprestano razmišljamo što je bilo i što će se tek dogoditi, a zaboravljamo na svoju istinsku prirodu koja je uvijek ovdje i sada.

Vježbat ćemo yogu, meditirati, raditi vježbe disanja, crtati mandale, svjesno se hraniti, šetati prekrasnom prirodom i imati priliku prisustvovati “Ceremoniji kakaa”. Kakao će nam dati priliku da se spojimo sa svojim srcem, prihvatimo život i gledamo svijet kroz oči ljubavi.
Pridružite nam se i počastite svoje tijelo i um vikendom koji će nadmašiti vaša očekivanja te će te mirni, zahvalni, punog srca privesti godinu kraju.

Dobrodošli ste svi bez obzira na prethodno iskustvo yoge. Certificirana instruktorica Sanja Hrvoić će vas voditi kroz Easy flow jogu, meditacije, Yoga Nidru i pranayamu. Kroz “Kakao ceremoniju” će vas voditi Ivana Bečić koja je duže vrijeme provela u Gvatemali kod obitelji Cruz u mjestu San Pedro La Laguna na jezeru Atitlan čiji ćemo kakao uživati.

Boravit ćemo u ugodnom prostoru “Vimal centra” koji je okružen zelenilom i divno je mjesto za rad na sebi. Prostor ima prekrasnu Shalu od 160m2 gdje ćemo vježbati, disati, meditirati i uživati kakao. Sadrži kuhinju i blagovaonicu gdje ćemo pripremati obroke i svjesno jesti.
Smještaj je hostelskog tipa, sobe su višekrevetne i iz svake sobe pogled je na šumu i to će biti vaš televizor taj vikend. Sanitarni čvor je dobro opremljen.

Zdravu vegetarijansku hranu i svježe cijeđene sokove pripremat će Suzana Dravinec iz “Malog vrta”. Naglasak ćemo staviti na svjesno jedenje, jer u žurbi današnjeg života trpamo hranu u sebe i nismo uopće svjesni da smo ta hrana koju jedemo.

“Gostoljubivost podrazumijeva toplinu ognjišta, ukusnu hranu i pravo na tišinu.”
Ralph Waldo Emerson

Čekamo vas u Moslavini!

PROGRAM

Petak:
18:00 - 20:00 h Upoznavanje i druženje uz kolač i čaj
20:00 - 21:00 h Yoga nidra

Subota:
8:00 - 8:30 Pranayama - tehnike disanja
8:30 - 9:45 Easy flow yoga
9:45 - 10:00 Meditacija
10:00 - 11:00 Pijemo svježe cijeđene sokove iz Malog vrta, šetnja šumom
11:00 - 12:00 Brunch
12:00 - 15:00 Slobodno vrijeme (šetnja, odmor, zajedničko kuhanje ručka)
15:00 - 16:00 Ručak - svjesno jedenje
16:00 - 19:00 Crtanje mandala (po želji)
19:15 - 19:30 Meditacija - postavljanje namjere za ceremoniju kakaa
19:30 - 22:30 Ceremonija kakaa

Nedjelja:
8:00 - 8:30 Pranayama - tehnike disanja
8:30 - 9:45 Easy flow yoga
9:45 - 10:00 Meditacija
10:00 -11:00 Pijemo svježe cijeđene sokove iz Malog vrta, šetnja šumom
11::00 -12:00 Brunch
12.00 - 15:00 Slobodno vrijeme (šetnja, odmor, zajedničko kuhanje ručka)
15:00 - 16:00 Ručak - svjesno jedenje
16:00 Kraj

CIJENA
990 kn po osobi
Rezervacija mjesta uz uplatu 350 kn nepovratnog pologa.
Prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uplata pologa na račun sa svrhom uplate: DETOX PROGRAM
FRUTTERIA USLUGE J.D.O.O.
Malešnica 27, 10 000 Zagreb
OIB: 72089624808
IBAN: HR 2224070001100088006
Vlasnik/Direktor: David Dravinec

U cijenu je uključen cijeli program sa svim navedenim obrocima i svježim sokovima.

Prijevoz NIJE UKLJUČEN u cijenu, ali ćemo se međusobno povezati i podijeliti troškove!!

ŠTO PONIJETI

  1. posteljinu
  2. prostirku za yogu, ukoliko ju ne posjedujete recite nam kod prijave pa ćemo vam osigurati
  3. bojice, flomastere ili pastelne boje, ravnalo, šestar ako želite naučiti crtati mandale (papir ćemo mi osigurati)
  4. udobnu odjeću za vježbanje
  5. dekicu

Grupa je ograničena na 20 polaznika!! 

kakao joga Ivana BenčićIvana Benčić istraživačica biljaka učiteljica ove godine je pozvana po nahođenju svoje duše voditi kakao ceremonije i širiti svijest preko tog kanala. Putem svetih biljaka, medicine biljaka, ceremonija, rituala, molitvi, posvećenosti, pjesama medicine i suživota s Majkom Zemljom hodala je posljednje tri godine. Njen izbor potpune promjene života kakvog je vodila do tada odveo ju je na nebrojenu količinu ceremonija u svrhu iscjeljenja vlastite duše, a usporedo s tim i suočavanja s vlastitim sjenama, te na kraju i suočavanja sa svojim pozivom i svrhom koje je bilo nužno prihvatiti ako želi živjeti iz duše i srca. Najveći testovi, sumnje i strahovi dolaze upravo iz onoga što nam je najvažnije u životu.
Ivana:
“Pozvana sam na ceremonijama dijeliti apsolutno sve što znam i osjećam vezano za medicinu biljaka i rituala. Provela sam puno vremena u peruanskoj Amazoni učeći od Shipibo plemena, spajajući se s biljkama-učiteljicama, konzumirajući ih u izolaciji uz poseban režim prehrane i ponašanja pod nazivom „la dieta“. Nešto malo manje vremena provela sam u Meksiku i Gvatemali, hodočasteći po Majanskim piramidama, istražujući svijet drevnih Maja i njihove rituale, te gvatemalski i meksički curanderismo. Sve ostalo vrijeme koje ne provodim u učenju i hodočašćima teče u znaku integriranja svega doživljenog i izražavanja svega naučenog.”

Ceremonija kakaa

Kakao je biljka učiteljica, medicina koju izvorno nazivaju hranom Bogova. Na ovoj ceremoniji imate priliku iskusiti „čokoladu“ u svom izvornom obliku, kakav je bio i namijenjen za konzumaciju u svojim počecima, a s namjerom spajanja sa srcem, govorenja istine sebi i drugima, s namjerom prihvaćanja života i nježnosti prema istome, s namjerom gledanja na svijet kroz ljubav. Kakao koriste mnoga plemena Srednje Amerike kako bi se spojila s božanskim koje prebiva u svima nama. 

Na ceremoniji konzumiramo ceremonijalni kakao koji proizvodi obitelj Cruz iz mjesta San Pedro La Laguna na jezeru Atitlan u Gvatemali, gdje sam provela jedno duže vrijeme koračajući putevima kakaa - gvatemalske biljke učiteljice, istražujući Maje i njihove ceremonije i rituale koje i danas svakodnevno provode u dvorištima svojih skromnih obiteljskih kuća.

Kroz ritualno konzumiranje ceremonijalnog kakaa ulazimo u sebe, u molitvu, u meditaciju, u zahvalu i tražimo prohodnu cestu do onoga što nam je potrebno u datom trenutku. Esencija kakaa spaja nas s esencijom našeg srca.
Kakao nas zagrijava i opušta, te tako omogućuje prohodnost situacijama koje su povoljne za nas i topi strahove koji onemogućuju da se ostvarimo.

Kakao je nježna, protočna i suptilna medicina, a ova ceremonija obuhvaća njeno ritualno korištenje, posvećenost, elemente, pažnju na dah i zvučnu meditaciju.
Konzumirat ćemo izvorni čisti ceremonijalni kakao koji se priprema s vodom.

Za ceremoniju će biti potrebna prostirka, dekica, jastučić, boca vode. Bilježnica i olovka, ako vam dođe da nešto zapišete.

kakao joga Sanja HrvoićSanja Hrvoić je započela svoj jogijski put prije 5 godina. Na prvom satu joge shvatila je da tu postoji nešto više od same tjelovježbe i da mora zaroniti malo dublje. Ubrzo upisuje obuku za instruktora joge YogaPRO u OM jogi te istražuje razne stilove joge s naglaskom na Ashtangu. Kroz praksu dolazi do raznih spoznaja o sebi te shvaća da farmaceutski posao nije taj koji će ju činiti sretnom te odlučuje postati slobodna od današnjeg načina života.
Osjetila je da je njen životni poziv pokazati ljudima da mogu biti sretni, samo ako odluče da to zaista žele. Svatko od nas treba krenuti od sebe, pronaći svoj unutarnji mir i tada će ovaj svijet postati sretnije mjesto.
Jogijski put u njoj budi kreativnost pa svoju dugogodišnju strast prema hrani pretače u blog Moksha temeljen na vegetarijanskim receptima.

Na njenim satovima joge naglasak je na fizičkom tijelu, fokusu na dah, na onom što je sada i ovdje te tako pronalazimo tišinu i mir u sebi.  Satovi su temeljeni na puno verbalnih i fizičkih uputa kako bi  tijelo postavili u određene pozicije na ispravan način. Dobrodošli su svi bez obzira na iskustvo joge, svatko će dobiti modifikaciju njemu potrebnu u datom trenutku. Najvažnije je biti nježan prema sebi, slušati svoje tijelo i ne gurati se u položaj u kojem ti trenutno nije mjesto, jer svatko od nas je individua za sebe. 

 ♦

vimal imanje

Photo by João Freitas on Unsplash