AOM Chanting

NUVENS Yoga centar Zagrebačka 156B
5. ožujka 2020. od 18.30 - 19.30 h.

AOM je zvuk čitavog svemira / stvaranja i savršene ravnoteže svakog atoma u tijelu. Tri zvuka A, O i M simbolično utjelovljuju Božansku energiju Shakti uz osnovne karakteristike: (1) stvaranje, (2) održanje i (3) oslobađanje.
A zvuk stvaranja, snage, izlazi iz tišine i osvaja.

O zvuk širenja i održanja
M zvuk Blaženstva / oslobađanja
AOM zvuk čitavog svemira, zvuk stvaranja

Zvuk kada se pjeva, vibrira na frekvenciji od 432 Hz, to je frekvencija koja se nalazi u svemu i povezuje nas sa svim ostalim živim bićima, prirodom i univerzumom. Vibracija zvuka AOM ima moć pročišćenja i oslobađanja kako bi se mogli napuniti novom energijom i pokrenuti dalje. Smiruje i stabilizira aurično polje i poticajno djeluje na sva naša tijela.

AOM chanting uključuje jednosatno druženje na početku kojeg kao uvod usvajamo osnove o glasovnom aparatu i njegovom korištenju, kako bi na najbolji način mogli plasirati pjevani ton. Uz objašnjenje kako se punimo vokalima A, O i M i konačno zvukom AOM poštivati ćemo tradiciju kako bi dobili najveću dobrobit od chantinga. Na kraju slijedi deset minutna faza opuštanja u kojoj ćemo se uz zvuk kristalnih zdjela i solo glasa uzemljiti kako bi puni elana krenuli dalje sa svojim aktivnostima.

AOM chanting vodi Ivana Novačić
Biografija:Ivana Novačić akademska je glazbenica / solopjevačica i profesor glazbene kulture. Diplomirala je zvukoterapiju (D. ST.) na Akademiji za zvukoterapiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivna je kao pjevački pedagog i izvođač na koncertima te organizira predavanja, seminare i edukativne radionice o zvukoterapiji. Radi s glasom, tibetanskim i kristalnim zdjelama, gongom, indijanskim bubnjem i zvučnim vilicama. Učitelj je i praktičar Theta healinga i Reiki sistema prirodnog iscjeljenja. Educirala se u tehnikama crtanja, slikanja, rada s kristalima, disanja i meditacije. Autorica je knjige „Zaljubi se u svoj život“ priručnika savjeta, vježbi, tehnika i zvukova za unutarnje putovanje i energetskih karata „Vorteks Mandale“. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Theta Healing Institute of Knowledge i Brittish Complementary Medicine Association.

Preporučene su donacije
www.nuvens.hr/ e-mail: info@nuvens.hr
e-mail: ivananovacic11@gmail.com