DOBRA PROBAVA ZA ZDRAVLJE I SREĆU

Dobra probava izuzetno je važna za normalno funkcioniranje organizma te sveobuhvatno zdravlje i ljepotu. Kada probava radi crijeva izbacuju toksine i slobodne radikale, ako se to ne događa može doći do brojnih štetnih posljedica za zdravlje.

Crijeva - drugi mozak
Dobro je poznat podatak da bakterije dijelimo na dobre i loše, te da one rastu i žive u svakom kutku planeta i u našim tijelima. Ljudski organizam stanište je velikog broja dobrih bakterija koje imaju mnogostruke uloge u održavanju zdravlja.
Crijeva se nazivaju drugim mozgom, što ukazuje na činjenicu da ona predstavljaju puno više od probavnog organa. Crijeva su najvažniji organ našeg obrambenog sustava i direktno odgovorna za naš imunitet. U crijevima, uz milijarde drugih mikroorganizama, žive i dobre bakterije koje prerađuju hranu, ali i suzbijaju štetne vrste bakterija i virusa. Zato je izuzetno važno da probava dobro funkcionira, tj. da je crijevna mikroflora uravnotežena i puna dobrih bakterija.

anatomijaDisbalans crijevne mikroflore
Uslijed uzimanja antibiotika, kortikosteroida, nepravilne prehrane te velikog ili učestalog stresa ravnoteža crijevne mikroflore narušava se, a crijeva postaju propusna. Propusna crijeva termin je koji se koristi za stanje kada spojevi među stanicama koje oblažu crijevo popuštaju, a kroz te „pukotine“ toksini iz crijeva ulaze u krvotok i šire se po organizmu. Prvi na udaru su susjedni urinarni i reproduktivni organi.
U tom slučaju naš imunološki sustav pokušava „popraviti stanje“ u probavnom traktu i nema vremena čuvati ostale dijelove tijela, pa tako nastaju zdravstvene tegobe, od proljeva i alergija do autoimunih bolesti.

Psihičko i fizičko zdravlje kreće iz crijeva
Dr. Natasha Campbell-McBride1 otkrila je poveznicu između poremećaja probavnog i imunološkog sustava i psihičkih problema, autizma, poteškoća u ponašanju i učenju, depresije i ADHD-a. Taj poremećaj naziva se crijevno-psihološki sindrom (GAPS). Dr. Campbell-McBride je, istražujući zdravstvena stanja pacijenata oboljelih od autizma, poteškoća s učenjem, psihijatrijskih bolesti i drugih teškoća, otkrila da u gotovo svim slučajevima oni pate od probavnih tegoba. GAPS sindromom utvrđen je utjecaj nezdrave crijevne flore, slabe probave i toksičnosti od kemikalija nastalih od neprobavljene hrane, na kemiju mozga.
Tome u prilog ide i podatak da crijeva proizvode oko 95 % serotonina, poznatog kao hormon sreće, pa se i emotivna stanja dovode u vezu s probavnim traktom. Stoga, ulogu crijevne mikroflore treba ozbiljno shvatiti i redovno osluškivati funkcioniranje probavnih organa.

 1 GAPS Crijevno psihološki sindrom, Dr. Dr. Natasha Campbell-McBride

Pomozite svojoj probavi pravilnom prehranom
Tretiranjem današnje „svježe“ hrane njezin rok trajanja znatno je produžen. Voće i povrće može tjednima stajati na policama trgovina ili u našim hladnjacima. Kako je to moguće? Većina hrane koju danas uzimamo puna je konzervansa. Konzumiranje takve hrane dugi niz godina može uvelike oslabiti rad naših probavnih organa, jer konzervansi, antibiotici i ostali štetnici ubijaju dobre bakterije. Zato pomozite svojim crijevima i obratite pažnju na pravilnu prehranu. Izbjegavajte konzervanse i kupujete domaće, nezagađene namirnice. Žitarice koje sadrže gluten i sirevi koji sadrže kazein ne pogoduju probavi. Budite na oprezu s ovim namirnicama i konzumirajte ih umjereno. U prehranu svakako treba unositi dovoljno voća i povrća svih vrsta. Meso, riba i jaja su dobrodošli, a izbjegavati treba rafiniranu i konzerviranu hranu. Izbacite prekomjernu konzumaciju alkoholnih pića i pušenje i pokušajte smanjiti razinu stresa.

Izbjegnite invazivne preglede i dođite u Centra zdravlja Plasma Saal
U zagrebačkom Holističkom centru zdravlja Plasma Saal možete pregledati probavne organe putem kvantne i biorezonantne tehnologije. Oba pregleda potpuno su bezbolna i neinvazivna, te obuhvaćaju cijeli gastrointestinalni trakt:
• želudac
• debelo crijevo
• tanko crijevo
• rektum
• jetra
• žučni mjehur
• gušterača

Stručnjaci Plasma Saal imaju bogato dugogodišnje iskustvo te tretiraju različite gastrointestinalne probleme i stanja od zatvora, proljeva, alergija, autoimunih bolesti, gastritisa, kolitisa, sindroma iritabilnog crijeva, Chronove bolesti….

Najmodernijim tehnologijama iz podrzučja kvantnog liječenja te holističkim pristupom moguće je izbjeći zahtjevne preglede (gastroskopija, kolonoskopija…) te doći do istih rezultata.
Izbjegnite bolne i neugodne preglede i saznajte što vas uistinu muči. Uz to dobit ćete i pregled patogena u probavnom traktu, budući da naši pregledi uočavaju i bakterije, viruse, parazite i gljivice te njihove povišene vrijednosti.

Stručnjaci u Centru zdravlja Plasma Saal koriste holistički pristup zdravlju i individualan pristup svakom klijentu, pa ćete kroz detaljan pregled i razgovor dobiti brojne savjete vezane za terapiju, prehrambene navike, dodatke prehrani, vježbanju i ostalim metodama postizanja savršeno izbalansirane probave.

plasma saal logo


Kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na +385 99 4574631 i dogovorite besplatnu konzultaciju već danas!