SVETO POSLANJE ŽENE – video koji otvara oči

"Sveto poslanje žene" je video napravljen na temelju izuzetnog govora gnostičkog Majstora Samaela Auna Weora o učenju koje su drevni kabalisti i ranokršćanski gnostici čuvali vijekovima, i koje se preko srednjevjekovnih alkemičara, templara i ezoterijskih redova poput rozenkrojcera prenijelo do naših dana. U njemu je otkriveno ezoterijsko učenje o mogućnosti potpune preobrazbe žene, kao i muškarca, korištenjem ključeva seksualne alkemije ili Velike arkane, tajne nad tajnama u svim vremenima.

Početkom pedesetih godina prošlog stoljeća, davno prije pojave besplodnih „New Age“ učenja i gomile lažnih spiritualnih „kanala“ sumnjive vrijednosti, Samael Aun Weor je počeo objavljivati knjige u kojima je razotkrio autentično ezoterijsko znanje i istinski put do bogospoznaje. Mnogo kasnije pojavila se prava bujica lažnih učenja i »vukova u janjećim kožama« koji su željeli utažiti čovjekovu žeđ za znanjem kako bi zadovoljili svoju vlastitu pohotu, ponos i izopačenost. Tako danas možemo naći na tisuće knjiga o »ezoterijskim učenjima« ali knjiga koje pružaju istinsko znanje je vrlo, vrlo malo. Na tržištu se nudi nekoliko stotina knjiga o „ezoterijskoj tantri“ ali svaki školovani učenik ezoterije lako može vidjeti da su sve one 100% crna magija. Danas se mogu pronaći mnogi učitelji koji navodno podučavaju „skriveno znanje“, ali kako ćemo znati što je istinito i stvarno, a što varka čovjekovog ega?

Sa ključevima otkrivenim u djelima Samaela Auna Weora, svatko može početi razlikovati što je istina a što ne u bilo kojem učenju, iz bilo kojeg vremena ili mjesta, i postati Dijete Mudrosti sa razvijenim svim svojim potencijalima i kao takav, suvereni stanovnik viših svjetova.

Video SVETO POSLANJE ŽENE možete pogledati na YouTubeu na linku:



Možete naručiti i knjige koje govore o ovim temama:

"Zagubljeni Misteriji Vatre - vodič za Novo doba Vodenjaka" – 258 stranica + 2 stranice u boji, meki uvez – 60,00 kn i
"Sveti Gral, sveti seks: tajna vrata Raja" “- 85 stranica + 8 stranica slika u boji, meki uvez – 40,00 kn

Knjige se mogu naručiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izdavač ovih knjiga je AGEA - Akademija Gnoze, Ezoterije i Antropologije, duhovna zajednica čiji je cilj proučavanje i širenje izvornih duhovnih učenja za dobrobit čitavog čovječanstva. Svoje djelovanje temelji na vječno živućim učenjima Majstora mudrosti i Bijelog Bratstva.

Iz knjige Sveti Gral, sveti seks: tajna vrata Raja donosimo odlomak iz poglavlja Misterij sakramenta svadbene odaje:

„U dubokim noćima prohujalih stoljeća ostalo je zagubljeno znanje o misterijama ljubavi. Ono što se danas slavi kao Valentinovo ili Dan Sv. Valentina predstavlja tek blijedi odsjaj slavljenja kulta ljubavi kojeg su pronosili Kristovi učenici poznati kao gnostici. O gnozi je mnogo rečeno, ali njeno temeljno učenje, njena najčuvanija tajna nikada nije, sve do nedavna, bila javno obznanjena zbog oštrih progona kojima su bili izloženi oni koji su je čuvali poput najdragocjenijeg blaga.

Prisjetimo se veličanstvenih procesija boga Prijapa u starom Rimu, kada su hramske svećenice, ispunjene ekstazom, nosile ogroman falus izrađen od posvećenog drveta, ili proljetnih svetkovina kada su Rimljanke, nakon nošenja u svečanoj povorci, ostavljale takav falus u njedrima kipa Venere, boginje ljubavi.

Prisjetimo se i da naziv za Palestinu dolazi od grčke riječi „phallus“ ili falus, što podsjeća na drevne seksualne misterije koji su bili rasprostranjeni širom Bliskog Istoka. Zaista, seks je kao centralni misterij ljubavi tada još bio svet i neiskvaren, a veza sa božanskim svijetom neprekinuta.

1945. g. u gornjem Egiptu pronađena je knjižnica Nag Hammadi, kolekcija od trinaest drevnih spisa koji sadrže preko pedeset tekstova. To izuzetno važno otkriće sadržava i veliki broj gnostičkih tekstova, za koje se smatralo da su bili potpuno uništeni u vrijeme borbe Crkve sa „hereticima“. Najpoznatiji od njih su Tomino evanđelje, Filipovo evanđelje, Evanđelje istine, Tumačenje duše i drugi.

Izuzetna vrijednost ovih tekstova je u tome što oni bacaju sasvim drugačije, novo svjetlo na učenje Krista i rano kršćanstvo, koje otkriva da spasenje nije obećano svima, nego onima koji ljubav između muškarca i žene uzdignu na razinu svetog čina. Oni otkrivaju da je seks sakrament i jasno opisuju kako se on izvodi u realnom životu.“

Još jedan film (dugometražni) o ovoj temi na YouTubeu je Seks: tajna vrata Raja na linku:


Oni koji očekuju da će iz ovog poučnog video filma saznati „kako pri snošaju produljiti orgazam ili kako doživjeti višestruke, uzastopne orgazme“, što naivnim zapadnjacima nude kvazi-učitelji crne tantre i taoizma, biti će razočarani jer ovdje nije riječ o crnoj tantri, nego o izvornoj bijeloj tantri kakvu naučava Veliko Bijelo Bratstvo, kojeg čine Majstori mudrosti zaduženi za duhovni razvoj čovječanstva.
U ovom filmu nema pornografije i cjelokupna ilustracija pripada svjetskoj umjetničkoj baštini. Ovo nije igrani film sa glumcima nego video-predavanje u kome se smjenjuju mnogobrojni slajdovi koji prate priču.

Posjetite i stranicu Sveta seksualnost na Facebooku sa mnoštvom zanimljivih objava i videa, na linku:
https://www.facebook.com/Samael.gnoza/