GRUNTOVEC-PUR na kraju doba zvanog KOLJI YUGA

Važna napomena:
svaka sličnost ili aluzija na neki poznati lik ili termin je slučajna i plod je vaše mašte ili posljedica predugačkih meditacija!


Postoji jedno mjesto u Hrvatskom Zagorju koje se zove GRUNTOVEC-PUR, a smatra se kao najduhovnije mjesto na cijelom svijetu. GRUNTOVEC-PUR je sjecište svih duhovnih pravaca u kojem obitavaju veliki duhovni vođe, gurui i DUHOVNI ISCJEDITELJI koji su svoje duhovno znanje i iskustvo stjecali i razvijali iz različitih tradicija i učenja Hrvatskog Zagorja.

Tako je, na primjer, ŠRILA PRIGLUPAD razvio KRIVA YOGU iz STUPIDYA VEDE, dok ŠRI ŠRI LUPEŽ-JI najveću pažnju posvećuje KRAĐA YOGI, a u svojoj praksi svakodnevno radi VARATI i ŠĆAPI MALU 108 puta, temeljenu na SLAMA VEDI. Veliki utjecaj ima i DELAJ LAMA koji naučava ZEN BLUDIZAM, a kao mantru koristi OM PING PONG. DELAJ LAMA je postigao visoko stanje svijesti i neprekidno boavi u NERVIRANI.

Veliki uspjeh doživio je i SWAMI DROGANANDA sa svojom AUTOBIOGRAFIJOM JEDNOG DROGIJA. On je inače poznati učenik BARABAJI-a koji podučava ŠIBA YOGU. Svakodnevno mu dolaze učenici kako bi primili ŠAKOM-TE-O-POD, nakon čega slijedi MURJA TABASKAR, ili POZDRAV SUCU, a iza toga se mantra ON NEMA ŠLJIVAJA. To je inače vrlo snažna mantra koja se primjenjuje i u posebnim prilikama: okrene se licem prema susjedovom gruntu i mantra se ponavlja cijelu noć.

Kao i u svakoj drugoj YUGI, i u KOLJI YUGI se pojavio Avatar na Zemlji. To je ZVEKAN BABA koji uspješno sprovodi LARMA YOGU. On naglašava važnost pjevanja BRĐANA, poklonstvenih pjesama o kojima se govori još u GUNĐARVA VEDI, a jedan od hit BRĐANA je "BOLO BOLO, HAJD' U KOLO". Svakodnevno mu dolazi gomila poklonika na MARŠVAN, a žene često rade PUNĐU. On naglašava i važnost čitanja svetih spisa od kojih su najvažniji PURANI i BADAVA GICA.

Iz istočnih krajeva je u Gruntovec-Pur došao i GURU ĐOKA koji je donio PRIJA YOGU, a s njim su došli i mnogi vedski LASTIŠ BANDITI. Ne mali utjecaj na tamošnje pučanstvo ima i zajednica ANANDA MARVA, te neki duhovni učitelji kao što je TABAN-JI koji boravi na BRAHMA LOKVI, te MUHARISHI. Kod MUHARISHIJA postoje i specijalne meditacijske grupe za mir u svijetu, gdje su muškarci okupljeni u MUHARISHI PIROŠKE, a žene u MOTHER DIVLJAJ. Tu su još i MAHER BABA i ŠRI NEMOJ (me izbacit iz centra).

Velika pažnja posvećuje se zdravoj i pravilnoj prehrani, a od svih sistema prehrane najčešća je MAKROBLJUVOTIKA. Stoga je jedan od napopularnijih gurua SWAMI SALAMI koji je svoje učenje o SARMA YOGI razvio iz HREN BUDIZMA i AJVAR VEDE. On je inače učenik glasovitog BHAGAWAN OSHO RAŽNJIĆA koji naglašava važnost uzimanja posebnih dodataka hrani od kojih su najbolji KAVA KALPA i AMRIT GULAŠ. Njegovi učenici koriste GAVRILOVIĆ MANTRU, a na kraju Satsanga dijeli se PRAŠĆAD. Nedavno se pojavio i sustav ne-prehrane, tzv. ŽIVOT NA GRANI.

Daleko najveći broj sljedbenika ima glasoviti SWAMI ŠANKER koji se proslavio svojom knjigom "OD ŠANKA DO ŠANKARAĆARJE." Njegovo se učenje bazira na vježbama KONCENTRACIJE ALKOHOLA. Evo te tehnike ukratko opisane: Najprije se svi sjednu oko BAČVE ZA MEDITACIJU, zadrže dah te svi imaju 3 minute srk, u krug. Zatim legnu u YOGA ŠVASANU ili neku drugu YOGA BLESANU i rade MANTA YOGU, koristeći čuvenu mantru ON VANI PADNE SAM. Zatim je na programu BANDERA VEDA, nakon čega slijedi PRVA JAMA, a onda dolazi RIGA VEDA. Nije rijedak ni drevni ŠAMARIZAM.

Blizu Gruntovec-Pura nalazi se poznato i priznato svetište, čuveno MEĐUTRSJE. Tu se vrlo često dešavaju razna ukazanja pa sve veći broj ljudi tu svakodnevno VINOČASTI, a ponajviše zagorski RUNDAMENTALISTI. Od kršćanskih zajednica i SLJEPENIKA najbrojniji su KRIVOKATOLICI i PRAZNOSLAVCI, a vrlo su brojni i BURBONI, ADVENTURISTI te GRAŠEVINSKI SVJEDOCI, koji svi proučavaju STARI I NOVI ZAJEB. Svi RUMOKATOLICI obilno koriste i SVETU VODKICU. U tim krugovima često se odlazi na SVETO SLADOSTRAŠĆE i SVETU PRCESIJU, a svi se strogo drže 10 ZANOVIJETANJA BOŽJIH, jer se to zahtijeva u DRUGOJ POSKOČICI NORVEŽANIMA. Stoga svi redovito odlaze u ŽUPNI TOR i ispovijedaju se u IZMOTAVAONICI.

Od kineskih vještina svoje plodno tlo tu su našli kineski sustav relaksacije ali i moćna borilačka vještina DAJ KĆI, te FEN ZUJI - sve popularnija nauka o uređenju prostora. Među ženskim poklonicama svakako je najvažnije učenje mudraca KONFEKCIJUSA, a od drugih tehnika one najviše rade DEPILATES, HIDROGENI TRENING i SUPER SILVA METODU. Stalno kupuju PROBLEMATIČNA ULJA, a najčešće sjede u MAHAMUDA Yoga položaju.

Međutim, najpopularnije tehnike su REIKI, KIKI i SMOKI, a pored njih vrlo su popularni REPRDING DISANJE i SEX KALIBAR, KARAM SUTRA te NASTRANA PROJEKCIJA.

Po nekim proračunima, mi više nismo u KOLJI YUGI nego u BESPARA YUGI iza koje dolazi TRTA YUGA. Živalj iz ovog mjesta vrlo je zainteresirana za svoju budućnost pa mnogi odlaze na izradu HORORSKOPA, a ŠATROLOZI im izrađuju NASRANE KARTE.

Općenito, kao i u svakoj drugoj duhovnoj tradiciji, i u tradiciji Gruntovec-Pura postoji sveto trojstvo. To je SLAMA - VIŠNJA - ŠLJIVA. ŠPIRITUALNE VIBRACIJE privlače ljude u ovaj kraj sve više i više. Od ranog jutra čuje se pjesma AJME KRIŽA, AJME KRIŽA, KRIŽA KRIŽA AJME AJME, AJME RAME, AJME RAME, RAME RAME AJME AJME, što je pjevaju sljedbenici HARI KRIŠKE.

Posljednja novost iz Gruntovec-Pura kaže da su trenutačno svi vrlo uzbuđeni jer se šuška da će se uskoro spustiti VANZEMLJACI i AŠTAR KOMAD. Kakve će to posljedice imati i što će se zaista dogoditi, saznat će se uskoro.

Iz ašrama "Pri veseloj Durgi" / 1996., specijalno za Vas,

Swami Krišnamurtić