Radionica udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Radionica koja će Vam se permanentno urezati u život i redovno Vas uveseljavati!
Oduvijek je postojala fascinacija zvukom, te se čovjek kroz manipulaciju zvukom dovodio u različita stanja svijesti.

Bubanj kao jedan od prvih instrumenata koji je potaknuo čovjekovu maštu i izražavanje, instrument je koji svojom jednostavnošću i konkretnošću djeluje na svim razinama čovjekovog bića – tjelesnoj, mentalnoj i duhovnoj.

Ritam je nešto što je čovjeku prirodno, te su se različite tradicije kroz manipulaciju zvukom i ritmičkim strukturama dovodile u različita stanja svijesti. Kroz poticanje i razvijanje osjećaja za unutarnji ritam upoznat ćemo se s različitim varijacijama ritmičkih instrumenata kroz bubnjarske krugove.

Bubnjarski krugovi predstavljaju mjesto dijaloga te međusobnog uvažavanja i slušanja
♦ Važno su terapijsko sredstvo u prevenciji rizičnih ponašanja i otpuštanju stresa
♦ Alat za motoričke-kognitivne vježbe i sinkronizaciju desne i lijeve moždane polutke
♦ Odlični za vježbe pažnje i fokusa, učenje aktivnog slušanja te reproduciranja i kreiranja
♦ Radionica udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Igrajući se sa zvukom stvorit ćemo jedinstveno polje ritma, a kakav je osjećaj biti dio kruga - saznajte na radionici.

Kroz set od 14 radionica (2h po radionici) subotom ili nedjeljom od 12:00 fokusirat ćemo se na orijentalne, afričke, romske i balkanske ritmove kroz učenje tehnika na različitim tipovima udaraljki (darbuka, djembe, tapan, šuškalice, tehnike sviranja palicama – bubnjarski set, frame drum itd.). Predznanje nije potrebno, a kroz radionice polaznici će dobiti uvid u bogatu glazbeno-ritmičku tradiciju naših prostora i različitih svjetskih tradicija. Gostovanjem muzičara i pjevača na radionicama polaznici će razviti osjećaj za slušanje, muziciranje s drugima i kreiranje vlastitih ritmičkih uzoraka.

Vlastiti instrument je dobrodošao, a radionica je namijenjena za sve dobne skupine i ograničena na 8 polaznika po grupi. Ovisno o interesu polaznika moguće je modificirati sadržaj i termine.

Članarina za prisustvovanje radionici i korištenje blagodati udruge Glazbena Kuća iznosi 500 kn

Radionica udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Biografija instruktora

Nikola Švenda rođen 21.12.1988. u Čakovcu, magistar sociologije i filozofije, dugogodišnje iskustvo sviranja i ljubav prema glazbi s naglaskom na svijet bubnjeva i udaraljki. Već duže vrijeme voditelj radionica afričkih i arapskih bubnjeva, balkanskih i romskih stilova sviranja sa različitim dobnim skupinama i profilima ljudi. Sviračko iskuststvo stekao je kroz brojne nastupe i različite sastave, performanse, bendove, gostovanja i putovanja: Mokre Gljive i Balade Petrice Kerempuha (preko 70-ak izvođenja, zbor XOP, Kamene Babe, Zagušljivi dim, Trio Zorja, Lolacoaster, glazba za dječje emisije/predstave, različiti bubnjarski sastavi, iskustvo uličnog sviranja, glazbene pratnje za capoeiru, zvukoterapije ...

Počinje 2.11.2017.

Adresa GLAZBENE KUĆE
Damira Tomljanovića-Gavrana 12a
10020, Zagreb, Hrvatska

info@glazbenakuca.com

Prijavi se jer vrijeme ističe!
Nakon ispunjenja prijavnice potrebno je uplatiti članarinu u iznosu od 500 kn kako bi osigurali svoje mjesto u programu radionice! Članarinu možete uplatiti u prostorima udruge na adresi Damira Tomljanovića-Gavrana 12A, 10000, Zagreb ili direktno na bankovni račun HR6123600001102492251 s opisom plaćanja: "Članarina".

bubnjanje glazbena kuca