Tapan - vikend radionica

S velikim veseljem najavljujem prvu po redu vikend radionicu sviranja tapana. :)
Tijekom 8 sati kroz dva dana učit ćemo osnovnu tehniku za desnu i lijevu ruku, ritmičku vokabularizaciju, nekoliko ritmičkih mjera, te nekoliko makedonskih, balkanskih i world music ritmova.
Na radionici će biti nekoliko slobodnih tapana pa nije neophodno imati vlastiti, ali tko god ima neka ga ponese (može i floor tom od seta bubnjeva).

______________________________________________________
Tapan je tradicionalni bubanj koji se svira u Makedoniji, Bugarskoj i Albaniji. Izrađuje se od orahovog, bukvinog ili kestenovog drveta, te kozje i ovčje kože. Tapandžija (svirač tapana) koristi dvije različite palice - drveni batić za dublju stranu bubnja i šibu za višu stranu bubnja.
______________________________________________________

* Vrijeme održavanja: 6-7.4.2019.
(sub. i ned.) od 11:00-15:00
* Mjesto održavanja: DRUM-TI-DAM centar, Vlaška 81a (na kraju dvorišta), Zagreb
* Cijena 2-dnevne radionice: 250 kn
* Voditelj radionice: Krešimir Oreški
* Prijave na mail: kresimir.djembe@gmail.com

kresimir oreskiKrešimir Oreški je perkusionist i bubnjar iz Zagreba. Član je naše najistaknutije ethno grupe KRIES, makedonskog etno orkestra EZERKI & 7/8, bubnjar u bandu Nine Romić i u bandu ALLO, ALLO QUARTETTE, te u još nekoliko bandova i projekata. Bio je osnivač i vođa dviju domaćih afro/ethno grupa: RHYTHM TRIBE i IROKO.
Usavršavao se na tečajevima i radionicama brojnih afričkih djembe majstora, te kao prvi učitelj djembea na ovim prostorima, od siječnja 2001 neprekidno vodi djembe i razne perkusionističke tečajeve kroz koje je prošlo više tisuća polaznika, od kojih su danas mnogi profesionalni glazbenici.
Autor je dvije knjige: "DJEMBE PRIRUČNIK" (2004) i "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Dobitnik je nagrade Porin za filmsku glazbu te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalist etno glazbe u 2005 godini. Iza sebe ima više tisuća koncerata i nastupa u 20-ak zemalja svijeta te isto toliko snimljenih albuma.

facebook mali


Naručite on-line verziju priručnika ovdje...