3-MJESEČNI DJEMBE TEČAJ

Kao i prošli ciklus, pripremili smo za vas, ali ovaj put u suradnji s Glazbenim studiom Rezonanca, tri stupnja djembe radionica. Vjerujemo kako svatko može pronaći nešto za sebe u ovoj našoj afričkoj priči. Ciklus je tromjesečni (13 termina) te službeno završava produkcijskim koncertom SEWA DJEMBE / HAPPY DJEMBE 15.12.2023.

ČEŠKI NARODNI DOM, Šubićeva 20
(podrum – Glazbeni studio Rezonanca)
----------------------------------------------------------------------------------------
1. STUPANJ - UTORKOM. od 18:00 do 19:30 h (početak 19.09.2023)
Voditelj: IVAN RAIĆ / +385 95 562 5910 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

2. STUPANJ – UTORKOM od 19:45 do 21:15 h (početak 19.09.2023)
Voditelj: KREŠIMIR OREŠKI / +385 95 198 9915
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

3. STUPANJ SRIJEDOM od 18:30 do 20:00 h početak 20.09.2023.)
Voditelj: MARKO ŠTURMAN / +385 91 787 5118
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PRIJAVITI
se možete direktno na BROJ TELEFONA/MAILA željenog djembe mastera ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.!

CIJENA:
150 € u cijelosti na početku tečaja / ili 2 rate po 85 € / ili 3 rate po 60 €
popust umirovljenicima, članovima istog kućanstva i studentima 10%

O stupnjevima:
Prvi stupanj je za sve zainteresirane koji žele upoznati afričke ritmove i udaraljke, a nemaju nikakvo prijašnje iskustvo ili imaju površno iskustvo sviranja. Radionica podrazumijeva usvajanje osnovnih i naprednijih tehnika sviranja djembe bubnjeva, a temelji se na jednostavnom i učinkovitom načinu usvajanja ritmova - po sluhu. Ovaj način podučavanja spoj je tradicijskog afričkog učenja u kombinaciji s pedagoškim tehnikama razvijenim tijekom dugogodišnjeg voditeljeva iskustva. Usvojit ćemo nekoliko tradicijskih zapadnoafričkih ritmova. Fokus će biti na tehnici sviranja, strukturi ritma te na slušanju.

Drugi stupanj je namijenjen onima koji su upoznati sa osnovama tehnike djembe bubnja, ali i onima koji su iskusni u drugim glazbenim vodama i osjećaju da su spremni za izazov. Radit ćemo na usavršavanju tehnike i učit ćemo malo kompleksnije ritmove s jednostavnijim solo frazama. Uz žestoki rad, bit će veselja i pjesme, a cilj nam je da se zabavite i pripremite za daljnji napredak u djembe svijetu.

Treći stupanj je namijenjen svima koji su već duže u svijetu afričkog ritma i spremni su za rad na izazovnijim ritmovima i ritmičkim frazama, unapređivanju tehnike i učenju dionica dundun bubnjeva.

O voditeljima:

IVAN RAIĆ
Ivan je afričku muziku upoznao odmah nakon srednje škole na radionicama kod Nenada Kovačića koje je pohađao nekoliko godina uzastopno. Nakon uspješno odrađenih radionica uz preporuke, pomoć i smjernice svog mentora, i sam je počeo održavati svoje prve radionice; prvo u Mostaru, a nedugo nakon toga i u Bjelovaru. Godinama je svirao s bubnjarskim sastavom KenKeDenKe s kojim je nastupao po cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Prisjećajući se nekih od njemu najupečatljivijih nastupa, s radošću spominje festival Mama Afrika u Pontremoliju (Italija) gdje imao priliku učiti, skupljati i širiti svoje znanje zahvaljujući mentorstvu velikih djembe majstora kao što su Harouna Dembélé, Lancei Dioubate te Seydou Dao. Vrativši se u Zagreb, svoje je znanje nastavio širiti prisustvovanjem na radionicama Famadoua Konatéa te Adama Draméa.

KREŠIMIR OREŠKI
Krešimir je perkusionista, bubnjar i edukator iz Zagreba te kao prvi učitelj djembea na ovim prostorima, od siječnja 2001. neprekidno vodi redovne djembe tečajeve kroz koje je prošlo više tisuća polaznika, od kojih su danas mnogi profesionalni glazbenici. Pored toga vodi i razne perkusionističke radionice kao što su Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming (Healing Rhythms) radionice, Team building – Team drumming program za poduzeća i kompanije, te razne radionice za učenike i nastavnike škola. Autor je knjige: "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Zapadnoafričko bubnjanje usavršavao je na mnogobrojnim tečajevima i radionicama afričkih djembe majstora (TonTon Soriba Sylla, Adame Drame, Famoudou Konate, Billy Konate, Ibro Konate, Seckou Keita, Seydou Dao, Sega Sidibe). Svira u brojnim sastavima (Kries, Kwaaka Afrobeat, Ezerki & 7/8, Garage in July, Toumaranke Orchestra, ...).

MARKO ŠTURMAN
Marko je glazbenik i multiinstrumentalist koji je svoj život posvetio glazbi. Samouko je naučio svirati različite instrumente, od puhačkih (južnoameričke frule) do udaraljki (djembe, cajon, bongo i bubnjeve). Zbog svoje fascinacije svjetskom glazbom pohađao je različite radionice i muzičke etno kampove, učeći i dijeleći znanje sa glazbenicima iz cijelog svijeta. Stečeno znanje je zatim prenosio dalje kroz radionice. Godinama je svirao s mnogim bendovima i umjetnicima poput Ayllu, Tribal jam orkestra, Vibrice, etno benda Kazan te s poznatom hrvatskom pjevačicom Ninom Kraljić. Danas aktivno svira s experimentalnim bendom Kosan, održava bubnjarske radionice te se bavi audio produkcijom.

O organizatoru:
UDRUGA AFRO BADINYA
Udruga Afro Badinya nastaje u prosincu 2017. Godine, a sa svojim aktivnim radom počinje 2019. godine. Njezin idejni začetnik i jedan od osnivača je Mamadou Abdoulaye Seydi koji dolazi iz Senegala. Udrugu je osnovao u želji da približi kulturu Afrike, a posebice Zapadne Afrike, Hrvatima. Sukladno tome ciljevi Udruge su promicanje i razvoj kulturne suradnje Republike Hrvatske sa zemljema afričkog kontinenta, upoznavanje hrvatske javnosti sa kulturno umjetničkim izrazom Afrike, obogaćivanje hrvatske kulturne scene i slično. Sukladno ciljevima područje djelovanja udruge obuhvaća ljudska prava, međunarodnu suradnju, socijalnu djelatnost te kulturu i umjetnost. U svom dosadašnjem radu Udruga je promovirala i upoznavala lokalnu zajednicu s običajima, napjevima, glazbom te tradicionalnim plesovima afričkih zajednica i plemena. Organizirala je edukacije, radionice, koncerte i razne druge kulturne manifestacije te surađivala s drugim Udrugama sličnog kakraktera. Volonteri Udruge su uvelike doprinijeli stvaranju tolerantnije, osvještenije i uljudnije životne sredine. Kroz takav zajednički rad su realizirali i započeli s redovnim održavanjem niza događaja, među kojima bi izdvojili CroAfro Convention, koji kao kranji cilj i svrhu, uz upoznavanje lokalne zajednice sa afričkom kulturom, ima fokus na prihvaćanju i informiranju o rasnoj jednakosti kroz razna predavanja, radionice te niz kulturnih događaja koji isprepliću kulturne i folklorne običaje zajednica Republike Hrvatske sa običajima raznih zajednica Afrike.

Više o aktivnostima Udruge možete pratiti na FACEBOOK (Afro Badinya) ili INASTAGRAM (afro_badinya) stranici.

O suradniku:
Glazbenom studiju Rezonanca
(https://www.gsrezonanca.com/) je glavni cilj stvoriti kvalitetnu, opuštenu i lagodnu glazbenu atmosferu koja će biti glavna misao vodilja te poput zvijezde Sjevernjače slijediti polaznike u procesu poduke. Cilj im je otvoriti mogućnost sudjelovanja u njihovoj priči, kroz inovativne i prirodno intuitivne metode poduke, što većem broju ljudi. Dobrodošli su svi koji su željni aktivne glazbe u životu ili žele od nje nešto više. U Glazbenom studiju Rezonanca nudimo poduke iz svih instrumenata (puhači, gudači, klavir, gitara, tambure i udaraljke), ali i pjevanja (muško, žensko) u svim stilovima (klasika, etno, jazz, swing, pop, rock, metal) te glazbenog aranžiranja i skladanja.

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam


                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦