Djembe majstor TonTon u Zagrebu 09. i 10.06.2012.

ton tonDrage djembistice i djembisti

Veeeeliko mi je zadovoljstvo najaviti vikend djembe radionicu s našim dragim djembe majstorom i prijateljem TonTon Soriba Syllom iz Gvineje. Ovo će biti njegov sedmi dolazak u Zagreb.

Mnogi od vas su ga već upoznali i imali priliku prisustvovati njegovim dosadašnjim radionicama u Zagrebu, a neki iz našeg djembe kruga odlazi već par godina i na njegove radionice u Gvineji, samom srcu i pradomovini djembe glazbe.

Vi koji ste bili iskusili ste i znate da su njegove radionice nezaboravne - pune smijeha i radosti, i da nam svaki put donese toplo afričko sunce i prenese duh afričkog života i glazbe.

TonTon je djembefola koji ne očarava samo svojim izuzetnim sviračkim umijećem, nego i izrazitom toplinom, vedrinom, pristupačnošću i karizmom. Od svih djembe majstora s kojima sam se susreo i od kojih sam učio, TonTon je bez premca najbolji metodičar, tako da svi bez poteškoća uspijevaju pratiti njegove radionice i usvajati znanje. On je osoba koju zasigurno nećete zaboraviti i sa čije radionice ćete osim stečenog sviračkog znanja ponijeti i veliku količinu radosti, entuzijazma i topline u srcu.

TonTon Soriba Sylla je rođen u Gvineji, domovini afričkih djembe ritmova. Odrastao je u selu Boke, a tradicionalne Sousou i Malinké ritmove učio je od velikog djembe majstora Famoudou Konatea. Više od deset godina živi u Njemačkoj.

Radionica traje ukupno 8 sati, odnosno, oba dana po 4 sata (plus polusatna pauza za čaj, kavu), a osmišljena je kao i uvijek - početni i intermediate level zajedno.

Prijave počinju od sada, jer ova radionica se ne propušta :-)

Vrijeme: 09. i 10.06.2012. subota i nedjelja: 11-15.30 sati
Cijena: 550 kn/75 €
Mjesto: Češki dom, Šubićeva 20
Info i prijave: Krešimir Oreški
Mob: +385 (0)91 5049 224
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Organizator: DRUM-TI-DAM – Udruga za kulturu ritma

Nekoliko video clipova: