Integralna škola ritma - TO BEAT THE BEAT

to-beat-the-beatDrage bubnjarice i bubnjari

Veliko mi je zadovoljstvo najaviti jedan potpuno novi tečaj - Integralnu školu ritma TO BEAT THE BEAT

koja počinje u četvrtak 6.12. u 20 sati i trajat će 3 mjeseca.

Ideja za ovakvu vrstu programa stvarala se već neko vrijeme, a neki elementi toga već su zaživjeli kroz povremene kratke radionice pod nazivom Mala Škola Ritma, kao i kroz ovogodišnju ljetnu djembe školu. I svi oni koji su povremeno ili redovito tome prisustvovali, bili su oduševljeni ne samo raznovrsnim i zanimljivim temama, nego i spoznajom koliko je to unaprijedilo njihovo vlastito sviranje.

Integralna škola ritma TO BEAT THE BEAT neće se uopće baviti zapadno-afričkim ritmovima kakve radimo na redovnim djembe tečajevima – nego će to biti izuzetna prilika da uronimo u samu srž ritma i dublje se povežemo s njim, da se upoznamo sa drugačijim tehnikama i stilovima sviranja, drugačijim ritmovima i udaraljkama. Fokus rada prvenstveno će biti na brušenju i integriranju svih onih stvari koje idu u zajedničkom paketu zvanom sviranje - točnost, ritmika, tehnika, dinamika, osjećaj, kreativnost, improviziranje,...

Što ćemo sve raditi u Integralnoj školi ritma TO BEAT THE BEAT?

Sve ono što ste oduvijek željeli znati o Ritmu ali niste imali prilike naučiti:

· RAZNE PERKUSIONISTIČKE VJEŽBE I TEHNIKE SVIRANJA
· STANDARDNE BUBNJARSKE RUDIMENTE
· NEPRAVILNE RITMOVE (7/8, 9/8, 11/8,...)
· ROCK, REGGAE, FUNK, BLUES I WORLD-MUSIC RITMOVE
· SVIRANJE NA NE-INSTRUMENTIMA
· KROZ BODY PERCUSSION OSVJEŠTAVATI ĆEMO CIJELO TIJELO
· DODATNE ZVUKOVE NA DJEMBEU
· UČITI KAKO SAMOSTALNO KREIRATI VLASTITE RITMOVE
· KAKO SVIRATI ŠUŠKALICE – ŠTA RADITI SA DEFOM, SHEKERIMA, ZVEČKAMA,..
· UČITI PRIČATI NA BUBNJU
· UVOD U MULTI-PERCUSSION (SVIRANJE VIŠE UDARALJKI ODJEDNOM)
· SOLO I IMPROVIZACIJE

· itd, itd,...

Sve u svemu, naučit ćemo puno toga novog, obogatit ćemo svoje znanje i iskustvo, produbiti razumijevanje i proširiti vidike u fascinantnom svijetu ritma. Neobično se veselim podijeliti svoje 30-godišnje sviračko znanje i iskustvo sa svima vama i uživati u zajedničkoj čaroliji ritma. Zato na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na ovom jedinstvenom tečaju i prijavite se još danas.

Srdačan pozdrav i Neka Ritam bude s vama!

Daksh Krešimir Oreški
Voditelj TO BEAT THE BEAT tečaja: Daksh Krešimir Oreški

Gdje - centar Aurella - Šubićeva 55/II kat
Kada - svaki četvrtak od 20-22 sata (početak 6.12.)
Koliko - 850 kn u cijelosti na početku tečaja ili 320 kn mjesečna rata ili 90 kn po dolasku

Posebna cijena za polaznike redovnog djembe tečaja!
700 kn u cijelosti na početku tečaja ili 270 kn mjesečna rata ili 80 kn po dolasku

Info i prijave: 095 198 9915 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BIOGRAFIJA:

Krešimir Oreški je perkusionist i bubnjar iz Zagreba, aktivan već dugi niz godina na domaćoj i inozemnoj sceni. Član je naše najistaknutije ethno grupe KRIES, te EZERKI & 7/8, a osnivač je i vođa nove domaće afro/ethno grupe IROKO, nastale u ljeto 2011. Pored rada u matičnim grupama surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima i plesačima.

80-ih godina svirao je bubnjeve u zagrebačkim rock i new wave grupama, a 90-ih je bio gitarista u new age grupi Ocean Blaženstva. Bio je bubnjar i perkusionista u Irish&world music grupi SHAMROCK ROVERS, te osnivač i vođa prve domaće perkusionističke grupe RHYTHM TRIBE koja je djelovala od 2002-2008. godine, a inspiraciju pronalazila u bogatoj ritmičkoj kulturi afričkog kontinenta.

Usavršavao se na tečajevima i radionicama TonTon Soriba Sylle, Adame Dramea, Famoudou Konatea, Seckoua Keite, Seydoa Daoa, Ibro Konatea, Billy Konatea, Sega Sidibea, Juliana Franksa i Neila Huxtablea, a znanje o djembeu i afričkoj ritmičkoj tradiciji produbljuje u Gvineji kod svog učitelja TonTon Soriba Sylle te družeći se s brojnim afričkim glazbenicima na koncertima i turnejama grupe Kries.

Od siječnja 2001 redovito vodi djembe tečajeve kroz koje je prošlo više od 1000 polaznika, od kojih su danas mnogi profesionalni glazbenici. Osim toga vodi i razne perkusionističke radionice, Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming radionice i Team building – Team drumming za poduzeća i kompanije.

Autor je dvije knjige: "DJEMBE PRIRUČNIK" (2004) i "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Dobitnik je diskografske nagrade Porin za filmsku glazbu (s grupom Kries za film „Konjanik") te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005 godini. Nastupao je u 20 zemalja svijeta te snimio i gostovao na isto toliko albuma.

www.drumtidam.info
www.kries.info
www.ezerki78.com