Klub Dobre Vibracije organizira Početni tečaj Djembea

Početni tečaj djembea, proljeće 2018. Zagreb

Klub Dobre Vibracije organizira Početni tečaj djembea, koji će se održati od 17. do 27. Rujna 2018. u prostorijama Osnovne škole “Pantovčak“, na adresi „Hercegovačka“ 108, Zagreb (blizina Britanskog trga).

Tečaj se sastoji od 4 termina u trajanju od po 60 minuta, a nastava će se odvijati ponedjeljkom i četvrtkom od 18:00 – 19:00h.

Namijenjen je svim uzrastima i na njemu se uče osnovne tehnike sviranja djembea, te jedan tradicionalni zapadnoafrički ritam. Nakon završenog Početnog tečaja djembea zainteresirani polaznici se mogu priključiti našem bubnjarskom ansamblu, vježbati s prijateljima redovito, 1-2 puta tjedno i povremeno javno nastupati.
Za pohađanje tečaja NIJE POTREBNO NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE, A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN. Za prijave/rezervacije ili dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mobitela: 091/794-6465 (Boris) ili emaila: klubdobrevibracije@gmail.com

CIJENA CIJELOG TEČAJA IZNOSI 170 kn.

Mada je djembe porijeklom iz područja Zapadne Afrike, naš ansambl se bavi različitim tradicijama-tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi… Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla.
Na tom putu samootkrivanja, pored učenja tehnika dobijanja tona i usklađivanja koordinacije lijeve i desne ruke kroz razne tehničke vježbe, veliku pažnju poklanjamo procesu transformiranja energije i poboljšanju vitalnosti izvođača, ukazujući na razliku između iscrpljivanja (nakon sviranja se osjećamo premoreni) i očuvanja/obnavljanja naših energetskih resursa (nakon sviranja osjećamo lakoću kao nakon vježbanja yoge, thai-chia, qi-gonga,…).

Voditelj tečaja je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik.
Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola.U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu i Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze.
Od 2008. je angažiran u Otvorenom Učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“, koji je dobio podršku predsjednika RH, prof.dr.sc. Iva Josipovića, kao i pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
Od 2012. vodi udrugu KLUB DOBRE VIBRACIJE  i školu bubnjanja koja djeluje u okviru udruge, a od siječnja 2014. je angažiran kao glazbeni terapeut u Centru za rehabilitaciju „Stančić“.
Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – MP TRIO, MILADIN PERUNIČIĆ, MANTRA FRIENDS, LOTUS FEET, ZDENKA KOVAČIČEK, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,...
Redoviti prakticira MEDITACIJU, YOGU, THAI CHI i druge oblike tjelovježbe.


Upišite se ovdje na naš newsletter listu: