Didge radionica: Dubravko Lapaine

Pozivamo sve zainteresirane na tri i pol satnu didgeridoo radionicu koja će se održati 27.06.'15. od 17h u Sisku. Imamo čast ugostiti i učiti svirati didgeridoo od najpoznatijeg hrvatskog, a sada već i svjetskog svirača ovog neobičnog instrumenta.

Dubravko Lapaine - profesionalni hrvatski didgeridoo svirač i izrađivač didgeridooa unutar predaha od svoje svjetske turneje odlučio je napraviti tri i pol satnu didgeridoo radionicu u Sisku. Više o Dubravku Lapainu možete saznati na: http://www.lapaine.com/ ili jednostavno pogledati njegove spotove i nastupe na Youtubeu.

Za sve koji nisu upoznati s didgeridoom evo jedan mali info:

Didgeridoo je jedan od najstarijih instrumenata poznatih čovječanstvu, tradicionalno je glazbalo australskih aboridžina i privlači mnoge znatiželjnike diljem svijeta. Ukoliko pojednostavimo njegov izgled do krajnjih granica, didgeridoo je obična, najčešće drvena, šuplja cijev bez ikakvih dodatnih rupa ili tipki. Kao takav zapravo služi poglašnjavanju zvukova koje svirač stvara usnama, obrazima, jezikom, glasom i dijafragmom. Također, veliku ulogu prilikom sviranja ima i samo disanje, osnova života.

Više o didgeridoou možete pročitati u članku: Pupi predstavlja Didgeridoo

Didgeridoo radionica by: Dubravko Lapaine održati će se 27.06.'15. od 17 - 20:30h na adresi Perivoj Viktorovac u Sisku.

Cijena radionice je 150kn.

Svi zainteresirani mogu poslati svoje prijave s osobnim informacijama i kontakt brojevima telefona najkasnije do 25.06. - 12h na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nakon čega ćemo sve prijavljene kontaktirati i dati im upute kako doći do mjesta održavanja radionice.

Bez obzira što će Dubravko donijeti nekoliko didgeva, bilo bi poželjno imati i ponijeti vlastiti instrument, no ukoliko ga nemate možete za početak iskoristiti i jednostavnu PVC cijev, a upute o brzoj izradi PVC didga potražite OVDJE (klik:).

U slučaju da se ne prijavi dovoljan broj zainteresiranih do 25.06. - 12h radionica se otkazuje.

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: