Radionica obnove suhozida Waldorfske škole u Rijeci, 03. i 04.06.2017.

Iz Osnovne waldorfske škole u Rijeci javljamo Vam se s velikim zadovoljstvom, s informacijom da nam je sklapanjem ugovora s Gradom omogućeno korištenje zemljišta (vrta u vlasništvu Grada Rijeke) koje nam je potrebno i za redovni odgojno-obrazovni rad (vrtlarstvo kao redovni predmet) i za puno šire djelovanje za građane Rijeke i županije kroz radionice i predavanja za djecu i odrasle.

Naši učenici svakodnevno s velikim interesom i veseljem odlaze u vrt i kopaju, siju i sade, zalijevaju biljke. Napravili smo akciju čišćenja granja uz suradnju s udrugom Žmergo koja nam je na korištenje dala stroj za usitnjavanje (radi komposta), djeca su uredila gredice, dobili smo i donaciju alata, sjemenja s našeg područja. Radnici Čistoće na našu zamolbu izuzetno su brzo i temeljito očistili prilaz vrtu koji je bio zarastao zbog nekorištenja te bio prekriven raznim otpadnim materijalima, pa im se i ovim putem zahvaljujemo.

Sljedeća akcija koju pripremamo za 3. i 4. lipnja je sanacija vrlo dugačkog potpornog suhozida sa sjeverne strane vrta budući da predstavlja potencijalnu opasnost za djecu koja borave u vrtu. Sanaciju potpornih zidova te edukacijsku radionicu vodili bi i izveli članovi udruge Dragodid uz pomoć naših učitelja i roditelja te svih drugih zainteresiranih građana (predviđeni broj je preko 20 osoba).

S nadom da ćete prepoznati važnost poticanja ljubavi prema nematerijalnoj, a ujedno i materijalnoj baštini našega kraja, pozivamo Vas da se prijavite na ovu radionicu, da tijekom dva dana naučite tehnike suhozidnog graditeljstva te ujedno time pomognete sanaciji zida u vrtu Waldorfske škole!

U ime djece, roditelja i djelatnika srdačan pozdrav,
Waldorfska škola

 

Radionica obnove suhozida

Vrijeme: 03. i 04.06.2017. (subota i nedjelja) 
Mjesto: Osnovna waldorfska škola, Zametska 6, Rijeka
Prijave do popunjenja mjesta na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili školski mobitel 091/648 3501 
Troškovi: Zbog troškova organizacije, alata i ručka, preporučena donacija za sudjelovanje za oba dana zajedno je 50 kuna. Ukoliko to nekome predstavlja problem, a želi sudjelovati, neka samo to napomene pri prijavi.

Ciljevi radionice: edukacija sudionika o osnovama umijeća suhozidne gradnje obnovom dijela urušene gromače i prezida u vrtu Osnovne waldorfske škole - popularizacija gromača kao baštine u lokalnoj zajednici i široj javnosti
Voditelji radionice: Andrija Mihelčić i Mario Zaccaria, udruga Dragodid
Radionica je namijenjena: svima - lokalnim udrugama, građanima, učenicima, studentima i široj javnosti. Sudionicima će biti osigurane radne rukavice, alat i ručak.
Mob: 00385 91 6483501
Tel: 00385 51 648350
Web: www.waldorf-rijeka.hr