SLAGALICA organiziranje – jedinstvena usluga za samosvjesne žene koje cijene svoj mentalni mir

Jedina hrvatska profesionalna organizatorica za žene svojim savjetima oko svakodnevne organizacije vremena, prostora i stvari pomaže ženama u pojednostavljenju njihove svakodnevice i podizanju kvalitete života.

Prije nešto više od godinu dana u Zagrebu je s radom počela prva hrvatska profesionalna organizatorica za žene Tamara Kajari, magistrica ekonomije i vlasnica tvrtke “SLAGALICA organiziranje d.o.o.” Pružajući usluge savjetovanja iz područja stjecanja svakodnevnih organizacijskih vještina, Tamara je tijekom proljeća ove godine vodila i seriju besplatnih predavanja kako bi javnosti, posebno zaposlenim ženama i majkama, ukazala koliko i kako (ne)organiziranost utječe na kvalitetu života žena i njihovih obitelji.

Namještaj u prostorijama, stvari po ormarima, policama ili u računalu jako je korisno dobro organizirati, a dnevne i tjedne planove i rasporede imati pod kontrolom. Time se oslobađa vrijeme, ali i volja za sve one aktivnosti u kojima bismo rado uživali, ali nikako ne uspijevamo. Zato "SLAGALICA profesionalno organiziranje" pomaže ženama da se prisjete onoga što zapravo znaju samo ne stižu promisliti i realizirati jer im nedostaje organizacijskih vještina.

Savjetujući većinom žene koje ne uspijevaju uskladiti svoje mnogobrojne životne uloge - kao što su roditeljske, kućanske i one poslovne - Tamara uspješno rješava tipične organizacijske probleme koji proizlaze iz ubrzanog tempa života i modernog potrošačkog društva. Najčešće su to izazovi oko planiranja obaveza i određivanja prioriteta, nekorištenja ili pogrešnog korištenja tzv. to-do lista, ali i problemi proizašli iz neorganiziranog kupovanja stvari, kao i izazovi oko organiziranja prostora i odvajanja potrebnog od nepotrebnog.

Najčešća pogreška na koju nailazi u praksi jest dobro poznati “multitasking”, kojem velik broj žena pribjegava u želji da budu efikasnije, dok istovremeno ne odvajaju niti minimum kvalitetnog vremena za sebe jer misle da ne stignu ili jer ne znaju kako bi stigle.

“Mnoge žene koje savjetujem imaju jednu značajnu zajedničku osobinu - same su sebi zadnje na listi prioriteta. Nema naravno, baš ništa loše u brizi o obitelji, poslu, prijateljima, ali ima puno toga opasnog u kontinuiranom zanemarivanju sebe. Zato, iako većinu muče pretrpani ormari i najčešći organizacijski izazovi su prevelike količine stvari, planiranje i organiziranje vremena zapravo ima najveći utjecaj na raspoloženje i zadovoljstvo žena, kvalitetu njihovog života i u konačnici na zdravlje.” – objašnjava profesionalna organizatorica u svojoj knjižici “Kako organizirati prostor, stvari i vrijeme u samo 3 koraka”.

Osim individualnog kontakta i rada s profesionalnom organizatoricom na konkretnom problemu, žene od ove jeseni imaju mogućnost i pohađati tematske radionice iz različitih područja organiziranja i educirati se u interaktivnim dvosatnim predavanjima sa mnogobrojnim primjerima iz prakse. Radionice su namijenjene svim ženama koje se žele naučiti bolje organizirati, izaći iz začaranog kruga nedostatka vremena i jednostavno živjeti bolje.

Trenutno su u toku prijave za radionice “Organiziranje za mame” 21. listopada 2017. u Velikoj Gorici i “Ne daj hrpi da te iscrpi” 14. studenog 2017. u Zagrebu. Tamara će na njima dati odgovore na brojna pitanja koja muče većinu žena, kao na primjer: koji su stvarni uzroci neorganiziranosti i kako ih spriječiti, kako organizirati dnevne obaveze, kako se riješiti nepotrebnih stvari iz ormara, inboxa, ali i iz života, kako pristupiti neorganiziranim ukućanima ili kolegama i mnoga druga.

Dakle, prepoznajete li kod sebe neke od simptoma neorganiziranosti kao što su:
nesastavljanje planova i popisa, preuzimanje previše obaveza, gubljenje stvari, kašnjenje, pretrpani ormari, nesređena arhiva, izazovi majčinstva, zanemaren društveni život, kronični umor i nezadovoljstvo, svakako posjetite neku od navedenih radionica i upoznajte prvu hrvatsku profesionalnu organizatoricu za žene.

I ne zaboravite: Mentalni mir je neprocjenjiv. Dobar sistem također.

Sve detalje o ovoj jedinstvenoj usluzi profesionalnog organiziranja za žene te o samoj organizatorici, možete saznati na www.slagalicaorganiziranje.hr  i na www.facebook.com/slagalicaorganiziranje.

PRIJAVITI SE MOŽETE I PREKO DONJE PRIJAVNICE. Hvala.

O voditeljici:
Tamara Kajari - magistrica ekonomije, certificirana profesionalna organizatorica i jedina hrvatska profesionalna organizatorica za žene, osnivačica i vlasnica tvrtke "SLAGALICA organiziranje d.o.o.", autorica e-knjižice “Kako organizirati prostor, stvari i vrijeme u samo 3 koraka”, autorica i predavačica serije predavanja “Organiziranost – što, zašto, kako”, vlasnica i urednica stranice www.slagalicaorganiziranje.hr, objavljivana autorica na naturala.hr, pitajmamu.hr, časopis Gloria, Radio Samobor, Z1 Televizija, stručna suradnica časopisa Mama&Beba, stručna suradnica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.