HEKLANJE ZA POČETNIKE

Program Heklanje za početnike sastoji se od ciklusa od 7 radionica na kojima ćete izraditi 7 vlastitih projekata. Ovo je idealan način za provođenje slobodnog vremena - kreativno, opuštajuće i zabavno! I još vidite rezultate nakon svakog termina! :)

Heklanje = kukičanje = antistres zabava!

Tehnika heklanja je vrlo stara te su podaci o primjeni heklanja pronađeni gotovo u cijelome svijetu. Kinezi su kukičanje koristili za izradu lutaka, Afrikanci su heklali kape za svoje poglavice, Turci su izrađivali šešire, a Škoti kape i ogrtače koje su nosili ovčari.

Kukičanje je jedna od zanimljivijih i jednostavnijih tehnika ručnog rada. Pomoću te tehnike možemo izrađivati sve i svašta od odjeće do svakodnevnih predmeta za kućanstvo. To je nešto vrijedno vašeg vremena, a možete izrađivati i lijepe i korisne stvari, kao što su raznorazni odjevni predmeti (šal, kapa, papuče ...), predmeti iz vašeg doma (nadstoljnjaci, jastuci, prekrivači ...) pa i sam nakit.

Što sve možemo heklati?

Putem ovog tečaja heklanja za početnike učit ćete vrlo jednostavne osnove heklanja, među njima su niski i visoki štapić kao i njihove inačice, ravno heklanje, heklanje u krug i u spiralu, promjena boje konca, razne bodove te kako izraditi pompone, simpatiče kićanke i još mnogo toga.

Što nam je sve potrebno?

Kao prvo, kukica i vunica, slijede škarice, stoperi/markeri te velika igla za šivanje, tu još možemo dodati metar i brojač redova.

Dio materijala ćemo vam mi osigurati, a za ostatak ćemo tijekom naših idućih susreta postepeno dogovarati što ćemo sve od pribora trebati i koristiti.

Početak:
- 12.03.2018 u 18h

Dob polaznika:
- Odrasli; polaznici stariji od 18 godina.

Cijena i termini:
- http://prostor-imaginacije.hr/raspored-cjenik/ 

O voditeljici:
Ivana Tkalčić je 2008. završila scenografiju u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te 2014. diplomirala grafiku na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Zadovoljno hekla unazad dvije godine i za nju heklanje nije samo jedna od zanimljivijih i jednostavnijih tehnika ručnog rada, već i vrlo opuštajuća razbibriga. 

 

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu:
Prva pomoć za rastavljene s uputama za obitelj i prijatelje
Autorica: Nadja Skazlić

Knjiga će vam stići na mail...