Radionica pisanja kratke priče „Daj jednu kratku“

Brzopotezan si u životu pa tako i pišeš ? Čitanje kratke priče je jedina forma koja te drži usredotečenim te ujedno je i izazov napisati istu.
Evo prilike za usavršavanje.

Udruga Nova stranica Zagreb i Savarakatini organiziraju radionicu pisanja kratke priče „Daj jednu kratku“ pod vodstvom Mihaele Marije Perković.

Osnovni elementi pisanja svima su jasni - struktura, likovi, zaplet. U Hrvatskoj kratka priča je forma koju početnici preferiraju jer je kratka, no istina je to je dobra kratka priča daleko najteža za napisati. Upravo zbog toga su autori nekada morali objaviti i po desetak priča po časopisima da bi bilo koji nakladnik uložiti u objavu njihova romana! Ova radionica polaznicima pruža osnovne alate za pisanje beletristike, podučavajući ih kako strukturirati djelo, izgraditi likove, te konstruirati zaplet, a sve s naglaskom na najizazovniju formu - kratku priču.

Mihaela Marija Perković studirala je engleski, talijanski i novinarstvo, sve u nadi da će naučiti pisati. Naučila je da obožava radionice, pa ih danas i pohađa i vodi. Prvu, pod nazivom “Piši što znaš” održava je u osnovnoj školi u Boli na Braču, a cijeli niz njih u zagrebačkoj udruzi SFera. Među njima najpoznatije su “Fantasyomat”, prva radionica fantasy priče u Hrvatskoj, i “Žanrovski žrvanj” radionica pisanja SF za srednjoškolce koju je osmislila za Booksu, gdje je istu i održala. Kad ne vodi vlastitu boutique agenciju za pisanje svake vrste, Savarakatini, Mihaela se bavi organizacijom SF konvencija, pisanjem i plivanjem.

MOLIMO VAS PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE. HVALA.

Mjesto održavanja :IMPACTHUB,Vlaška 70E,Zagreb
Fond sati : 40
Termin : utorkom od 18 do 20
Voditeljica : Mihaela Marija Perković
Početak : 23.10.2018.
Cijena : 1000 kuna
Informacije : 095.9981900 ( Romina Bengez)
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.