HOT ORKESTRION International Music Fusion Workshops

Ljubljana, Slovenia, 12. – 21. srpnja 2019.
Propuštena prilika vraća se s osvetom!

Sanjate li postati putujući cirkuski glazbenik? Želite li ukrotiti kobru flautom i naučiti je plesom? Je li vam muka od svega i ozbiljno razmišljate o prodaji svoje duše vragu kako bi svirali violinu kao Paganini - ili obrnuto, bi li ju uzeli po prvi put i učinili da pjeva uz pomoć mentora? Smatrate li se prestarim da biste učili svirati u orkestru (znači li to da ste prestari za zabavu)? Ili je možda sjećanje na loše iskustvo iz glazbene škole ubilo vašu želju za sviranjem i uživanjem u veselom društvu kolega glazbenika?

Oprostite, ali nema više izgovora, prilika je na horizontu!

Radionica će otvoriti prostor za glazbeno obrazovanje i zajedništvo. Namijenjena je svima, bez obzira na glazbene vještine, dob, spol, boju kože, političku pripadnost, seksualnu orijentaciju ili vjeru.

Zabavne lekcije održavat će se u malim skupinama. Donesite svoje igračke (limene, drvene puhače i žičane instrumente, itd.), a neke ćemo vam mi osigurati.

Za osiguranje reda, mira i tišine bit će zaduženi Eva Jurgec, Klemen Bračko, Uroš Jezdić i Žiga Fabbro, a vaše prijave i potencijalne upite prikuplja Manca Biber na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem +386 1 434 55 77 in +386 30 765 009.

Pozivamo vas da nam se pridružite ako zabavu shvaćate ozbiljno! 

***

Međunarodne glazbene radionice organiziraju se u sklopu 100. obljetnice prve Waldorfske škole. Želja je okupiti - društveno, međugeneracijsko i međunarodno - polaznike s različitim iskustvima koriste jezik koji svi dijelimo - jezik glazbe.

***

Sudionici radionice bit će podijeljeni u skupine kako bi se na kraju spojili kao cjelina (orkestralna izvedba) i time pokazali važnost svakog pojedinca u harmoniji i kreativnosti grupe. 

Stoga pozivamo sve koji su:

waldorfski učitelji i polaznici seminara - dio seminara bit će posvećen waldorfskim učiteljima, zajedno s sudionicima seminara, koji će vam omogućiti znanje koje ćete moći koristiti u učionici.
Specifičnosti radionice: formiranje orkestra na temelju profila učenika (različite razine vještina) - izrada glazbenih aranžmana - korištenje nastavnih načela

Profesionalni glazbenici - za one koji su spremni proširiti svoj horizont i zaroniti u narodnu glazbu i druge žanrove.

Ljubitelji glazbe - bez obzira na profil i razinu vještina.

Sudionici će biti podijeljeni u sljedeće skupine/ orkestre:

Profesionalni orkestar - aktivni glazbenici, učitelji glazbe, studenti glazbene akademije i oni koji pohađaju srednju glazbenu školu ili su završili najmanje 8 godina glazbene škole (minimalni broj sudionika: 15)

Polu-profesionalni orkestar - oni koji su završili najmanje četiri godine glazbene škole

Novaci - oni koji su igrali instrument najmanje šest mjeseci

Tabula rasa - potpuni početnici (minimalni broj sudionika: 10)

Principi rada: Grupna improvizacija – Sheet – Folk – Sviranje iz glave

Završni program bit će sastavljen na temelju broja i profila sudionika. Nacrt plana uključuje klasična djela, djela svjetske glazbe i jazz standard.

Dodatne aktivnosti: plesovi iz cijelog svijeta

mentori:

Eva Jurgec - umjetnička i programska voditeljica za flautu, radionica za Waldorfske učitelje.

Klemen Bračko - violina, improvizacija, radionica za Waldorfske učitelje, orkestralno sviranje.

Uroš Jezdić - autentična balkanska narodna glazba.

Žiga Fabbro - osnove jazza.

Kontakt i dodatne informacije: Manca Biber - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., +386 1 434 55 70, +386 30 765 009.

 Kotizacija: 400 EUR.

Ako nam se želite pridružiti, ali vam je kotizacija prevelik izazov, kontaktirajte nas i potražiti ćemo rješenje kako biste nam se mogli ipak pridružiti!

Mogućnost spavanja u Waldorfskoj školi, Ljubljana. 

Nadamo se, da se vidimo! 

Eva, Klemen, Uroš, Žiga i Manca

GSM: ++386 (0)51 304 406
Tel: ++386 (0)1 434 55 77
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev Slovenije - Zveza
Association for the Development of Waldorf Schools and Kindergartens of Slovenia
Streliška ulica 12, 1000 Ljubljana, Slovenia
www.waldorf.si
FB: Zavod za razvoj waldorfskih šol in vrtcev