Radionica poezije

Volite pisati ali se ne nalazite u proznoj formi. Novogodišnja odluka vam je pisati poeziju i dalje , pisati kvalitetnije, senzibilnije te učiti o istom na jednoj od radionica pisanja poezije. Možda i objavite svoju zbirku pjesama.

Kako i kojim stilskim figurama „pojačati„ emocije ?
Ima li poezija pravila te koja su?



Na radionici ćete se upoznati sa osnovnim pojmovima iz povijesti književnosti i naučiti kako poezija može biti blagotvoran alat kojim ćete dati formu svojim najiskrenijim emocijama. Upoznat ćemo se sa suvremenom hrvatskom poezijom ali i zaviriti u drevne bilježnice stranih majstora pisma.

Pokažite nam kako pišete i saznajte nešto o vlastitom svijetu. Zajedno ga možemo oplemeniti i učiniti ljepšim. Radionica “Stih po stih” čeka upravo na vas.

Upisi su u tijeku. Broj polaznika je ograničen.

O voditeljici:
Martina Vidaić (Zadar, 1986.) do sada je objavila zbirke pjesama Era gmazova (nagrada Goran za mlade pjesnike; SKUD IGK, Zagreb, 2011.), Tamni čovjek Birger (finale nagrade Janko Polić Kamov; VBZ, Zagreb, 2016.) i Mehanika peluda (Nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju zbirku pjesama u dvogodišnjem razdoblju; HDP, Zagreb, 2018.) te jedan roman, Anatomija štakora (Naklada Ljevak, Zagreb, 2019.). Pjesme su joj također objavljene u nekoliko antologija i izbora, uključujući: Hrvatska mlada lirika 2014. (HDP, 2014.), hrvatsko-rumunjska antologija mlađeg pjesništva Ritualul omului fericit (Tracus Arte, 2017.), njemačka antologija mlađe europske poezije Grand Tour (Carl Hanser Verlag, 2019.), e-knjiga L'insopportabile delicatezza della polvere (Kipple officina libraria, 2019.), Svjetlaci - hrvatsko pjesništvo trećeg poraća (HDP, 2019.). Pojedinačne pjesme prevedene su joj u raznim prilikama na desetak europskih jezika i objavljene u brojnim časopisima. Od 2015. godine sudjeluje u međunarodnom projektu Versopolis koji okuplja ugledne festivale u cilju promocije perspektivnih europskih pjesnika.

Mjesto održavanja : Centar za kulturu Trešnjevka
Početak : 27.02.2020.
Termin : četvrtkom od 18 do 20
Fond sati : 30
Cijena : 1200 kuna
Info i predbilježbe : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; 0959981900 ( Romina Bengez)

 

 ♦