Osnove Indijske astrologije

Nemojte propustiti jedinstvenu priliku naučiti osnove Indijske astrologije i uređenja prostora direktno od Indijskog vedskog astrologa Pratika Agrawala koji je momentalno u Zagrebu do kraja 6. mjeseca.

Svim polaznicima omogućena je jedna besplatna 45 min Jyotish ili Vastu konzultacija nakon tečaja.

 

Predavanja i konzultacije su na Engleskom!

VRIJEME ODRŽAVANJA:

Jyotish WORKSHOP:
Subota 1.6.2013. od 17-20h

Vastu WORKSHOP:
Nedjelja, 2.6.2013. od 10-13h

MJESTO ODRŽAVANJA:

Studio Ritam zona, Karting centar Špansko.

Svaka se astrologija voli hvaliti točnošću i preciznošću predviđanja. Zašto se, onda, u moru tolikih postojećih astroloških tehnika, odlučiti za indijsku astrologiju (Jyotish)? Što izdvaja Jyotish od ostalih astroloških tehnika?

Jyotish (sanskrtska riječ Jyotish znači “oko ili svjetlost prirode“) ističe krajnju preciznost i točnost viđenja (kao i predviđanja), ali nudi i čitav sklop odgovora o osobi i svim njezinim kvalitetama. Teško je u par riječi i obujmiti sveobuhvatnost indijske astrologije, njezine mogućnosti, odgovore, ukazati na njezinu dubinu, detaljnost, temeljitost.

Zapravo, tek nakon kozultacije s Jyotish astrologom, bit će vam jasni maloprije izrečeni epiteti, koji vam se možda sada čine pretjerani.
Zbog poznavanja naravi svemira jedino su indijski mudraci spoznali njegovu narav do te mjere da su mu se mogli nadrediti, pa čak i u totalno izgubljenim situacijama pomoći ljudima oko sebe.

Indijska astrologija stara 5 000 godina, od postanka do dana današnjega, radi preciznih matematičkih izračuna sačuvala je identičnu preciznost pogađanja. Kao precizni izraz vedske matematike, hora shastra postavlja zvijezde u njihov astronomski položaj; astronomska slika neba koju promatrate svaku večer gotovo je ista kao zodijačke konstelacije korištene u vedskim astrološkim kalkulacijama. U zapadnoj astrologiji, planetarne pozicije predočene u njihovom zodijaku ne predstavljaju današnje astronomske pozicije. Tendiraju se fokusirati više na godišnja doba kao markere vremena. Takav zodijak ostaje nepromijenjen od onoga što su Grci, Egipćani, i Babilonci vidjeli na nebu prije 2000 godina.

Indijska astrologija poznata je po kvantiteti i kvaliteti svojih analitičkih i predviđajućih alatki. Tehnike kojima se Jyotish koristi daleko su naprednije od bilo koje druge astrološke tehnike, jer u sebi objedinjuju 64 astrološke karte, a svaka od njih obrađuje posebni dio ljudskoga života. Naprimjer, osim natalne karte (nazvane „rasi“), postoji i sistem karata koji upotrebljava 27 znakova Mjeseca („nakshatras“)...

Zapadna astrologija može se pohvaliti tek s 5 različitih astroloških karata. U tom smislu, slijedeći primjer može dočarati ograničenost zapadne astrologije spram Jyotisha. Tako, na primjer, bebe blizanci rođeni unutar par minuta razmaka u Jyotishu će imati zasebne astrološke karte po kojima ćemo jednostavno vidjeti razliku u njihovim životnim putevima, dok interpretirati njihove horoskope po zapadnoj astrologiji neće biti izvedivo.

Kroz raspored kuća, kojih u jyotishu ima 12, lako se prati raspored ljudskih aktivnosti i djelatnosti. Znajući čovjekovu prosječnu životnu dob i sve njegove različite cikluse, svjesni smo da nije svejedno koje ćemo i kakve akcije započeti u različitim životnim trenucima. Logičan, a istovremeno stručan pristup Jyotisha baš svima otvara sijaset načina za rješavanja i ispunjenja određenih potreba i očekivanja. Vječna je ljudska želja i potreba za napredovanjem i rastom; indijski način predviđanja omogućit će mu da to učini lakše, bolje i jednostavnije u trenucima kada je za to najpovoljnije vrijeme.

Druga astrološka karta nazvana hora temelji se na izračunu da li će netko u životu biti bogat ili siromašan. Proučavanjem druge astrološke karte možemo izračunati najpovoljniji trenutak za sticanje materijalnog bogatstva. Nemali broj primjera u povijesti Jyotisha govori o začuđujućoj zaradi pojedinaca koji su uvidom u svoju Jyotish kartu stekli značajno bogatstvo.

Jedna od važnih tema koje Jyotish obrađuje jest ljubav i zajedništvo. Na temelju devete astrološke karte (nazvane navamsha) možemo iščitati da li će nečiji partnerski odnos biti tek kratkoročna privlačnost ili, ima elemente dugoročne veze.

U suptilnosti navamshe ujedno je i njezina preciznost pri uviđanju biti ljubavi između dva bića, kao i mogućnost razlikovanja takve ljubavi od puke površne privlačnosti. Zakonitosti koje proizlaze iz takvog sustava nekad se mogu činiti prestrogima, ili pretjeranima. Ipak, nažalost, uvijek se potvrđuje točnost i striktnost nekih teza koje propisuju kompatibilnost ili nekompatibilnost. Tako, na primjer, u svojim čvrstim pravilima Jyotish naglašava da ne treba spajati partnere koji u usporednom horoskopu imaju kvadrat mjeseca i saturna.

Indijska astrologija nije fatalistička! Njezin sistem ne izriče samo osobi ono što bi joj se moglo dogoditi nego i prezentira niz mogućih rješenja ili korektivnih uputa koje mogu ublažiti i neutralizirati negativne utjecaje koji su vidljivi iz nečije natalne astrološke karte. Upućuje nas kako shvatiti jednostavnost prirode u nama i oko nas, te kako prepoznati da nam ta ista priroda pomogne u različitim životnim okolnostima i situacijama.

Contents of Vedic Astrology Workshop:

• What is Vedic Astrology?
• How does it affect our life and events?
• Is it a Science or Gimmick?
• Can destiny be changed or it’s set in stones?
• Can future be seen?
• Karma Theory
• Remedial Astrology and Karmas
• Invite the universal positive powers through Yantras, Mantras and Cure

Vastu

Vastu, drevna vedska znanost o stanovanju, nudi najtemeljitije znanje o arhitekturi povezanoj sa čovjekom i prirodom.
Oblikovanje stambenog prostora bitno utječe na čovjeka i njegovu sudbinu. Skladno izgrađeni prostor prenosi na stanovnika vibracije mira, sreće i ljubavi. Loše izgrađeni prostor pak može uzrokovati siromaštvo, bolesti, čak i smrt.
Vastu – umjetnost gradnje kuća u skladu sa zakonima prirode – dolazi iz Indije. Vastu je dio Sthapatye Vede, koja dolazi iz jedne od četiriju Veda – Atharva Vede. Mnogi dijelovi Veda nas podučavaju kako da poboljšamo naš materijalni život, kako bi lakše napredovali u duhovnome. Primjeri toga su Gandharva-veda, drevna indijska znanost o glazbi, Ayurveda – medicinska znanost, Dhanur-veda – znanost o oružju i ratovanju i Vastu-šastra ( ili Sthapatya-veda), koja objašnjava drevnu umjetnost gradnje kuća u skladu sa zakonima prirode.
Svrha Vastu-a jest pomoći vam da izaberete pravo zemljište i na njemu pravilno smjestite svoju kuću kako biste otklonili loše utjecaje i privukli povoljne utjecaje prirode.
Osnovni princip Vastu-a sastoji se u tome da se prostor smatra živim bićem. Po shvaćanju vedske metafizike prostor je usko povezan sa sviješću. Unutarnji prostor našega duha i vanjski prostor odijeljeni su vrlo tankom granicom našeg ega.
Na dubljoj razini prostor i svijest nisu različiti jedan od drugog. Prema tom shvaćanju vrijeme potiče prostor na kretanje. Time u vanjskom prostoru nastaju oblici materije i arhitekture, a u unutarnjem slike našega duha i sadržaji naše svijesti.
Prostor oko nas živi i svjestan je. On je ogledalo našega duha i u isto vrijeme snimka cjelokupnog svemira. Mi neprestano komuniciramo s njim i možemo opaziti njegove energije i svojstva.
Nikada se ne možemo odijeliti od prostora oko nas. On je naš najbliži pratitelj. To razumijevanje živog prostora dolazi do izražaja u filozofiji Vastu-a gdje ga se predstavlja u obliku kozmičkog živog bića čije je ime Vastu Puruša.

Što, ako već imate kuću? Prekasno je da ispravite nedostatke?
Na sreću, nije. Vastu nudi cijeli niz alata za korekciju prostorija, u kojima živite ili radite.
Za početak, nužno je obaviti analizu prostorija. Brzu analizu možete napraviti čak i vi sami, ako ste pročitali par knjiga o Vastu i osjećate se sigurno. Pak za dublju analizu trebat će vam pomoć stručnjaka. Nemojte se brinuti – za malo uloženog novaca dobit ćete fascinantne rezultate.
Nakon analize, vam je na raspolaganju cijeli niz korektivnih mjera – od najdrastičnijih i najskupljih (kao što je izgradnja novog ulaza, koji je od presudne važnosti za blagostanje i zdravlje) do minimalnih kao što su yantre, biljke i kristali.
Za korekciju prostorija Vastu koristi:
-yantre
-piramide
-chakre
-biljke, kristale i dragulje
-boje, slike i zrcala
-glazbu i vedske mantre
-promjenu interijera
-ispravljanje oblika i nagiba zemljišta
-nadomještanje ili promjenu funkcija soba
-i drugo…

Contents of Vastu Workshop:

• What is Vastu?
• How it works?
• Basic Concept and Functioning
• Bring happiness in your home, life and family by simple Vastu tips and remedies.
• Effective accurate time tested remedies for your house, office and workplace
• Introduction to Occult and rare auspicious charms, amulets and Vedic Items like Rudraksha, Vedic Stones, Yantra etc to invite luck, wealth, happiness and prosperity...

Vastu Benefits in Short:

1. Excellent health enjoyed by all inhabitants
2. Prosperity in all spheres of life
3 Strong family bonds and happiness
4 Protection from chronic diseases
5 Excellence of children in education
6 Protection from accidents, surgeries and theft
7 Protection from litigation
8. Sound positive vibrations in the house and work place

CIJENA za 2 dana tečaja u koju je uključena i jedna 45 min konzultacija je 690 kn.

MOGUCE SU I KONZULTACIJE BAZICNE OD 30 MIN PO 150 KN TE DETALJNE 60/75 MIN 250.

Prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.