PSIHODRAMSKA GRUPA ZA OSOBNI RAST I PSIHOLOŠKI NAPREDAK

 „SPOZNAJ SEBE!“
Spoznajte sebe pomoću psihodramskih tehnika!
Pozivamo sve zainteresirane da se priključe kontinuiranoj psihodramskoj grupi.

Što je psihodrama?
Psihodrama je akcijski oblik grupne psihoterapije koja omogućuje bolji uvid u sebe i druge ljude putem riječi i pokreta. Psihodrama je specifična po tome jer ne upotrebljava samo razgovor kao terapijsku metodu, već se koncentrira na djelovanje, odnosno na praktično istraživanje problema. U psihodramskoj grupi sudionici imaju priliku raditi na osobnim temama koje mogu obuhvaćati obitelj i poteškoće u odnosima, probleme na radnom mjestu, nošenje sa stresom, depresijom, anksioznošću, sumnju u sebe i nerazriješene traume ili gubike, ovisnosti i još brojne druge psihološke kočnice. Bitan cilj grupe je da pomogne članovima razviti željene uloge i vještine s ciljem otvaranja puta prema efikasnijem življenju u osobnim odnosima, na radnom mjestu i u društvu općenito.

Kako grupa djeluje?
Članovi grupe mogu pružiti i primiti podršku i povratnu informaciju od ostalih sudionika grupe i od voditelja. Podrška kao posljedica boravka u grupi odvelike je koristi za pojedinca,a interakcije unutar grupe su od velike važnosti zbog mogućnosti učenja istjecanja boljeg uvida u sebe idruge ljude. Posebna pažnja posvećuje se osiguravanju uvjeta u kojem grupa postaje i ostaje neosuđujuće, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad.

 Koje su dobrobiti psihodrame?

Osobe koje se uključe na radionicu mogu:

  • postati spontanije i kreativnije
  • istražiti svoje emocije, misli, energiju, tijelo
  • ući u uloge značajnih osoba i doživjeti sebe i druge i iz drugačije perspektive
  • realizirati vlastite potencijale
  • unaprijediti sposobnost razumijevanja vlastitih problema
  • emocionalno se rasteretiti, osjećati se bolje i smanjiti stres
  • bolje razumjeti sebe u kontaktu s drugima i samim time smanjiti mogućnost interpersonalnih, profesionalnih, obiteljskih ili osobnih nesporazuma
  • biti manje usamljeni, naučiti se družiti na kvalitetan način
  • POBOLJŠATI KVALITETU SVOG ŽIVOTA

Kome je grupa namijenjena?
Ova grupa namijenjena je svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast i psihološki napredak, unošenje promjena u vlastiti život, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga (bez obzira na dob, spol, zanimanje ilistručnu spremu). Neki pojedinci nas pitaju je li prethodno iskustvo u glumi uvjet za kvalitetan rad u psihodramskoj grupi. Odgovor je “ne”, jer psihodrama nije fokusirana na nastup i umjetnički dojam, nego na stvaranje blagotvornog iskustva za pojedinca i grupu kao cjelinu.

Kada?
Psihodramska grupa se odvija jednom tjedno u trajanju od 2 sata u popodnevnim satima.

Kako se uključiti?
Molimo da se za prijavu i za sve dodatne informacije javite na:

Voditeljica:
Iva Žurić Jakovina ,
rođena 1979.g. u Zagrebu, dr.sc. iz humanističkih znanosti, zaposlena na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramsku psihoterapeutkinju pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom program koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations).♦