PSIHODRAMSKA GRUPA ZA OSOBNI RAST I PSIHOLOŠKI NAPREDAK

PSIHODRAMSKA GRUPA ZA PSIHOLOŠKI NAPREDAK 
„SPOZNAJ SEBE!“

Spoznajte sebe pomoću psihodramskih tehnika!
Pozivamo sve zainteresirane da se PRIKLJUČE kontinuiranoj PSIHODRAMSKOJ GRUPI u Zagrebu. U tijeku je primanje članova u našu psihodramsku grupu. Također postoji mogućnost individualnog rada u prijepodnevnim satima.
Poruka „SPOZNAJ SEBE!“, koja se stoljećima nalazila na ulazu u drevni antički hram u Delfima, ujedno je i nit vodilja naše psihodramske grupe.

„Tvoje viđenje postat će jasnije tek kada ćeš moći pogledati u svoje srce. Tko gleda van – sanja, tko pogleda unutar sebe – budi se.“ (C.G.Jung)

Želite li ispuniti vlastite potencijale, razvijati spontanost i kreativnost? Unaprijediti socijalne vještine i istražiti nove načine rješavanja konflikta? Želite li spoznati sebe? Psihodramska grupa "SPOZNAJ SEBE" pruža vam okruženje za osobni rad.

Što je psihodrama?
Psihodrama je akcijski oblik grupne psihoterapije koja omogućuje bolji uvid u sebe i druge ljude putem riječi i pokreta. Psihodrama je specifična po tome jer ne upotrebljava samo razgovor kao terapijsku metodu, već se koncentrira na djelovanje, odnosno na praktično istraživanje problema. U psihodramskoj grupi sudionici imaju priliku raditi na osobnim temama koje mogu obuhvaćati obitelj i poteškoće u odnosima, probleme na radnom mjestu, nošenje sa stresom, depresijom, anksioznošću, sumnju u sebe i nerazriješene traume ili gubike, ovisnosti i još brojne druge psihološke kočnice. Bitan cilj grupe je da pomogne članovima razviti željene uloge i vještine s ciljem otvaranja puta prema efikasnijem življenju u osobnim odnosima, na radnom mjestu i u društvu općenito.

Kako grupa djeluje?

  • interakcije unutar grupe su od velike važnosti zbog mogućnosti učenja i stjecanja boljeg uvida u sebe i druge ljude
  • grupna podrška od velike je koristi za pojedinca
  • grupa postaje i ostaje neosuđujuće, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad
  • od članova grupe i od voditelja dobiva se povratna informacija o sebi

„Ono što mi govoriš o meni, kazuje mi više o meni samom, nego što i o sebi samom znam duboko u sebi.“ (J. P. Sartre)

Koje su dobrobiti psihodrame?

Osobe koje se uključe na grupu mogu:

  • postati spontanije i kreativnije
  • istražiti svoje emocije, misli, energiju, tijelo
  • ući u uloge značajnih osoba i doživjeti sebe i druge i iz drugačije perspektive
  • realizirati vlastite potencijale
  • emocionalno se rasteretiti, osjećati se bolje i smanjiti stres
  • bolje razumjeti sebe u kontaktu s drugima i samim time smanjiti mogućnost interpersonalnih, profesionalnih, obiteljskih ili osobnih nesporazuma
  • biti manje usamljeni, naučiti se družiti i komunicirati na kvalitetan način
  • razviti socijalne vještine
  • POBOLJŠATI KVALITETU SVOG ŽIVOTA

Kome je grupa namijenjena?

Ova grupa namijenjena je svim punoljetnim osobama koje suzainteresirane za osobni rast    i psihološki napredak,unošenje promjena u vlastiti život, biloiz osobnih ili profesionalnih razloga(bez obzira na dob, spol, zanimanje ilistručnu spremu).

Kako se uključiti u psihodramsku grupu?

Molim da se za prijavu i za sve dodatne informacije javite na:

  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili
  • mobitel: 091 523 7036

Prije uključivanja u grupu obvezan je individualni razgovor u svrhu međusobnog upoznavanja i detaljnijeg informiranja o osobnom radu u psihodramskoj grupi.

Više informacija možete naći na mojoj stranici: https://www.facebook.com/psihodramskagrupaspoznajsebe/

iva 2Voditeljica:  

Iva Žurić Jakovina
Rođena sam 1979.g. u Zagrebu, dr.sc. iz humanističkih znanosti, zaposlena kao docentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Završila sam petogodišnju trajnu stručnu edukaciju i stekla zvanje psihodramske psihoterapeutkinje pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom program koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Nositeljica sam Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP).

„Ono što mislimo o sebi, a ne ono što uistinu jesmo, rešetke se našeg osobnog zatvora.“