TROMJESEČNI TEČAJ ZAPADNO-AFRIČKOG PLESA

Dragi ljubitelji afričkih ritmova,
S ponosom najavljujemo novu sezonu tečaja zapadno-afričkog plesa uz vodstvo profesionalnih plesača i glazbenika iz Senagala: Ismaila Commi Balde i Abi Seydi.

TROMJESEČNI TEČAJ ZAPADNO-AFRIČKOG PLESA
sezona proljeće 2017.

Početak 13.03.2017.
Obavezne prijave i informacije na: Ismaila.balde7@gmail.com ili 099 654 9304 Commi

Termini:
POČETNA GRUPA (2x tjedno) ponedjeljkom 19:30 - 20:30 i srijedom 20:00 - 21:00
NAPREDNA GRUPA (2x tjedno) ponedjeljkom 20:30 - 21:30 i srijedom 21:00 - 22:00

Mjesto:
ponedjeljkom: Kuća Života - Vlaška 81a, Zagreb
srijedom: Buena Vista - Savska cesta 120, Zagreb

Cijena: regularna = 250 kn/mj (studenti = 200 kn/mj)
- cijena za tromjesečni tečaj = 750 kn, s popustom za plaćanje odjednom = 650 kn/3mj
- cijena za tromjesečni tečaj studenti = 600 kn, s popustom za plaćanje odjednom = 500 kn/3mj

O voditeljima:
Ismaila i Abi dolaze iz južnog Senegala, s obale zapadne Afrike, iz grada Ziguinchora koji je poznat po nadarenim glazbenicima i svjetski poznatim festivalima tradicionalne zapadno-afričke glazbe. Obojica su od malih nogu svakodnevno izloženi ovom glazbenom izričaju jer i sami dolaze iz glazbenih obitelji u kojima se često pjevalo, plesalo i sviralo na raznim afričkim instrumentima.

Abi počinje pohađati plesnu školu tradicionalnih zapadnoafričkih plesova s 12 godina. Ubrzo postaje članom glazbeno-plesne skupine “Domadoma” u kojoj ostaje 9 godina. Uz ples također svira i tradicionalni bubanj zvan Seruba koji se koristi u tradicionalnim ceremonijama i vjenčanjima.

Ismaila počinje svirati djembe (također jedan od tradicionalnih bubnjeva) s deset godina. U 14-oj godini pridružuje se glazbeno plesnoj skupini “Black Sofa” gdje svira kenkeni (najmanji bubanj iz skupine dun-dun bubnjeva koji uvijek prate djembe). Nakon toga uspostavlja suradnju sa Cissohko braćom iz poznate glazbene obitelji i svira s njima u grupi “Kilimandjaro”. Također svira sa svjetski poznatim glazbenicima poput Seckou Keita i Adama Bilorou.

2009. godine Abi i Ismaila započinju suradnju kada zajedno s grupom prijatelja osnivaju glazbeno-plesnu skupinu ˝Tilly Bo˝. U toj skupini Abi djeluje kao učitelj plesa, dok Ismaila podučava sviranje bubnjeva. Skupina nastupa na raznim senegalskim festivalima te u sklopu glazbenih radionica za strane posjetitelje u glazbenim kampovima podučavaju sviranje i ples. Obojica su članovi ˝Association des jeunes artistes de Ziguinchor˝ - udruge za mlade glazbenike čiji je Ismaila predsjednik.
Od 2011. godine Abi i Ismaila posjećuju Hrvatsku, gdje trenutno i borave. Sviraju zajedno u bendovima ˝Silaba˝ i ˝Keira Kela˝ s kojima nastupaju po cijeloj Hrvatskoj. Zajedno vode radionice zapadno-afričkog plesa i bubnjanja.

Video i slike s prošlih radionica možete pronaći na: Salie - life in harmony.
Nešto više o plesu: www.salie.hr i www.dyalli.hr
I ovdje je facebook event gdje možete pratiti novosti vezane za početak novog tečaja: zapadno-afrički ples - nova sezona

Obavezne prijave na:
Ismaila.balde7@gmail.com ili 099 654 9304 Commi
Grupe su male i prijave primamo do popunjenja grupe.

Za sva ostala pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Dobro došli! :)