MOVEMENT MEDICINE OTVORENI SAT S DAVIDOM MOONEYEM

Želimo vas pozvati na otvoreni sat Movement Medicine-a s Davidom Mooneyem koji će po prvi put voditi ples u Hrvatskoj.

David je kvalificirani učitelj plesne prakse Movement Medicine te psihoterapeut koji integrira terapijske alate sa svojom strašću za šamanskim putem. On je i učitelj u školi plesa Movement Medicine te podučava u Irskoj i diljem Europe.

David je duboko predan praksi Movement Medicine koja je suvremena mapa za istraživanje što to znači biti živ u današnje doba i kako transformirati vlastite obrasce i povrede u prilike za rast kako bismo mogli dati sve što imamo u ovome životu.

Movement Medicine je kreativna i utjelovljena meditativna praska našeg doba. Ukorijenjena je u drevnoj, ali i suvremenoj šamanskoj mudrosti te obuhvaća moderno razumijevanje kako se događa promjena. Namjera prakse Movement Medicine je pomoći omogućiti pristup tjelesnoj i emocionalnoj inteligenciji unutar svakoga od nas i to kroz dovođenje svjesnosti načinu kako se krećemo, kako osjećamo i kako mislimo. Bez obzira na razinu iskustva, dob ili tjelesno stanje, svjesna praksa pokreta je zapravo sila kreativnog izraza i svjesnosti u svakodnevnom životu.
Movement Medicine je poziv za osobno osnaživanje u kontekstu vlastite zajednice.

Kao učitelj Movement Medicine-a, David nudi jedinstveni izraz pokretanja kroz krajolike plesa sa snažnim smislom za usmjerenost, osjetljivost, svjesnost te smislom za humor. Njegovo držanje prostora plesa odiše osjetnom podrškom koja nudi plesačima prostor za povezivanje sa resursima unutar, ali i izvan plesnog podija.

Na ovom otvorenom satu imat ćete priliku osjetiti vlastiti ples unutar podrške Movement Medicine Mese.

Tijekom plesa moći ćete

- Upoznati prakse Buđenje Plesača i Drvo Života koje nam daju resurse da osjetimo povezanost i slobodu u vlastitoj utjelovljenosti
- Upoznati M.E.S.A. praksu koja je ključni alat Movement Medicine-a za život i povezivanje. Kroz ples i pokret ona nam pomaže razviti kapacitet unutar vlastitog tijela, srca i uma (interocepcija), osjetiti prisutnost i živost vlastitog tjela (utjelovljenost) i prostora oko nas (biti u središtu vlastitog kruga) te nam pomaže doći u odnos i povezanost s drugima iz mjesta uzemljenosti i vlastitih resursa
- Istražiti kapacitet arhetipskih elemenata kako bi nas osnažili i inspirirali. Četiri elementa su sastavni dio nas te ujedno i manifestacija božanskoga. Plesati četiri elementa jest način da se povežemo s našom dubljom prirodom, prirodom oko nas te prirodom postojanja. Oni nam pomažu da stignemo doma u živost vlastitog tla, da povratimo svoju vatru, otvorimo prostor iscjeljenju i otpuštanju kroz kvalitete vode te otvorimo prostor slobodi i dahu života vjetra.

Ove prakse Movement Medicine-a su praktične i jednostavne te korisni resursi za prisutan, povezan i strastven život u ovo vrijeme.

Prijava ovdje.

*** Drop-in je moguć jedino u slučaju da broj prijavljenih nije popunjen

ponedjeljak, 10.4.2017, 19.00-22.00
Češki dom / Česká beseda, Zagreb

Cijena:
Za prijave prije 30.3. cijena je 100 kn
Za prijave nakon 30.3. cijena je 115 kn

Info:
Email: tamara.sertic@gmail.com
Mob: +385 99 7028 389