Vratimo se plesu i sebi - Dreamdance

PLES I ZDJELE; nedjelja 16.12.2018. od 17h
Na Vaše traženje postavljen je još jedan ovogodišjni termin. Čeka Vas izuzetan glazbeni set, i duboka meditacija uz zdjele na kraju programa. Dovoljno da ste na sedmom nebu danima ;-)

Ovaj put smo u prostoru MO Kozale, Rijeka. On je manji pa rezervirajte na vrijeme.

OTPLEŠIMO STARU GODINU I DOČEKAJMO NOVE IZAZOVE.

Ukoliko imate problem s istaknutom cijenom, a svim srcem želite prisustvovati, kao i uvijek na našim programima možete se javiti i zatražiti "jokera". Istaknuto je ono što mislimo da nam je potrebno da pokrijemo troška da bi vam pružili najbolje što možemo. Ipak, finalno imajte na umu da ono što poklanjate sebi u biti nema prave cijene!
Sve vam se to vraća na ovaj ili onaj način.

Trajanje 90-120 minuta. 100 u rezervaciji, 150 na dan (ako ima mjesta). u PRETPRODAJI ima opcija 2 za istu tarifu pa možete dovest društvo ;-) https://www.spirit-ri.hr/hrvatski/dreamdance/

DREAMDANCE JE - Meditativno vrlo intenzivno "slobodno" kretanje - plesanje (bez zadane koreografije). Pravi "shortcut" za spajanje sa samim sobom, osvještavanje svoje savršenosti i način da se osjetite svježe, razgibano, zadovoljno,...što je i prvi faktor da budete dovoljno opušteni da vam se lakše ispune snovi i misli budu fokusirane. Opuštenost i zadovoljstvo, uz zahvalnost, glavna su stanja potrebna da napredujete u bilo kojem smislu - Ljubavno, Poslovno, Zdravstveno...

Vrlo šarolik izbor pomno probrane glazbe iz cijelog svijeta, od laganih melodija do frenetičnih superbrzih ritmova, uvijek odlična ekipa je garancija za lijepe trenutke! Program je "za odlikaše", ali i za one posebne iz zadnjih klupa!

"Ne volim previše pričati o programu jer želim izbjeći stvaranje "očekivanja", a spontanost je vrlo važna prilikom prakticiranja ovog plesa. Dovoljno je tridesetak minuta zagrijavanja, laganih uputa i disanja, koncentriranja na sebe, prostor i glazbu, da doživite posebnu slobodu i apsolutni spoj sa samim sobom a ujedno i glazbom, kroz slijedećih 2-3 sata pokreta. DreamDance Vas zagrije, razgiba, opusti, oslobodi, i vrati vas tamo gdje spadate - u savršenstvo. Zvuk više nije pjesma, on je val koji jašete, osjećajući svaki svoj atom. Vaše poimanje glazbe i pokreta se mijenja."

DreamDance vas čini neovisnim, ne govori vam da se trebate popravljati i liječiti, jer vi ste ovdje na radionici savršeni, ali vi to već jeste i inače, ovdje samo pometete prašinu sa sebe i podsjetite se toga da ste savršeni. Nećemo se lagati, plesati možete svugdje, možete i sami, i trebate plesati! Ipak, obećavamo Vas poučiti kako da to radite na jedan drugi način, upravo tako da možete to činiti i sami, bez straha i prepreke, bilo gdje. Na plaži, na ulici, u parku, kod kuće. Isto kao što možete doma skuhat kavu ili ručak, ali nekad je dobro počastiti se nečim posebnim. Nagraditi sebe. Dosta je trošenja života kao fast fooda i monotone svakodnevnice, poklonite sebi komadić neba, djelić slobode.

Ipak, ima i drugih prednosti dolaska na DreamDance.

Postat ćete sami "svoj voditelj". Znati se pomaknuti kad negdje zapne. Imati recept za "neki svoj dobar plesni ručak".

A, voditelj? Pripremiće vam ugodnu atmosferu, dati upute, izabrati odličnu glazbu i zvukove, možete kasnije pitati i o detaljima... No, bitni ste Vi i glazba. Vi trebate biti svoj "guru". Nemoguće? Nije, probajte!

Nakon početnih, ponekad zbunjujućih, srećom kratkih prilagodbi na to da ostanete"sami" sa sobom i glazbom, ubrzo ćete shvatiti da biti sam sa sobom nije strašno, da je čak lijepo, a kasnije i da je bitna namjera s kojom dolazite i s kojom plešete (napredni nivo), pa ćete uz malo vježbe i fokusiranja, naučiti izbistriti i ostvariti svoje želje, protumačiti snove i igrati se "pokretom kroz život".

Početi ćete razumjevati pokret, ples, glazbu, ali i sebe potpuno drugačije. Dubinski.
Glazba će "proći kroz Vas" i pomesti svu prašinu. Počet ćete plesati kroz život.
Zaobilazeći prepreke, ne sudarajući se s drugima, koristeći sve svoje mogućnosti.

Na terminima DreamDance se NE lječite, ovdje ste već SAVRŠENI!

Dolazeći na programe sa stavom da ste izlječeni i dolazite se "samo" isplesati, dajete jasnu poruku da je problem prošlost. Ukoliko imate neki problem odmah startu upitajte: "kako da ga ostavim pred vratima".

Svaki drugi pristup je pogrešan. Ovdje treba uživati u zvuku, prostoru, i u sebi samome.

Nakon termina možete uzeti ruksak svojih problema koji vas čeka ispred vrata dvorane ponovno na leđa, ali ga možda i "zaboravite". Možda shvatite da Vam nije više potreban.

Odluka je, srećom, samo na Vama.

Ples je jedna od najboljih metoda emocionalnog pražnjenja pa čak i oslobađanja od napetosti i stresa, izražavanja potisnutih osjećaja i oslobođenje od psiholoških trauma.

„ pokret nije samo meditacija; to je također lijek koji zatvara procjep između uma i srca, tijela i duše.“ – Gabrielle Roth

Sveti ples nikad nije samo „način plesanja“. To je životna filozofija

„ples je duhovni prolaz; otvaranje metafizičkih i osjetilnih vrata. Svaki plesač zna svoj cilj: doći do one točke gdje tijelo više nije smetnja, već postaje instrument duše.“ – Iris J. Steward

„ Svi problemi na svijetu mogu se riješiti plesom. “ – James Brown

„ Najprije pleši. Zatim razmišljaj. To je prirodni redoslijed stvari.“ – Samuel Beckett

Uostalom...
...riječi su suvišne,... preporučamo isprobavanje bar 3 različita termina dok "uhvatite" koncept:
"Words are very unnecessary, They can only do harm" /Depeche mode/


den-dream-dance

O PROGRAMU:

Evo objavljenog teksta recenzije, po iskustvu "iz prve ruke" (uz napomenu da su neki dojmovi iz tog prostora, nije svagdje isto):  

KOME JE PROGRAM NAMJENJEN?

Svim ljudima dobre volje bez obzira na godine. Programu su prisustvovale i osobe sa invaliditetom (poželjno je da se voditelje unaprijed obavjesti da razmisle o mogućim prilagodbama). Ovo je program za one koji žele skinuti breme svojih problema i ostaviti ih ispred vrata dvorane i time olakšati sebi i drugima put kroz glazbu u savršenstvo.

Molimo Vas da dođete 10-15 minuta ranije kako bi se presvukli i osjetili prostor.
Program počinje TOČNO u navedeno vrijeme.
Nakon početka zatvorena su vrata te se nije moguće pridružiti da se ne ometaju prisutni. HVALA!
Prijavom i rezervacijom mjesta prihvatili ste uvjete održavanja programa.
Ukoliko imate problem s Net-banking uplatama molimo da nas kontaktirate!

* * *

Uvjeti održavanja programa:
ROK za rezervacije je dva dana prije termina, do 15h ! (osim ako nije drugačije navedeno za pojedini termin).

Rezervacija je važeća nakon uplate. U slučaju da se program ne može održati rezervaciju možete koristiti za slijedeći termin ili zatražiti povrat sredstava.

Broj prisutnih je ograničen ovisno o dvorani (ili mjestu događanja)! Navedeno je na svakom terminu.
Nakon početka programa zatvorena su vrata! Na programu se NE koriste opijati i alkoholna pića, kao ni duhanski proizvodi.

Službeno piće DreamDancea je VODA. Molimo Vas da UNAPRIJED obavjestite voditelje o svom zdravstvenom stanju (ako imate problema)!

Verbalna komunikacija između prisutnih na radionici je SAMO na početku i kraju termina (osim u slučaju kad voditelj ponudi zadatak).

Molimo vas da na programu pazite na svoje zdravlje i osvjestite svoje mogućnosti, samo Vi znate svoju formu i limite! Pazite i na druge oko sebe.

Radionici pristupate na vlastitu odgovornost. 

Za one koji nisu upoznati sa Spirit kodeksom, da ponovimo: - Vrijednost ulaznice istaknuta je jer smatramo da nam je toliko potrebno da bi pružili kvalitetu koju želimo dati i pokrili troškove. Ipak, to nije i ne smije biti razlog da ukoliko imate problem s tom sumom - odustanete. Ako zaista želite prisutvovati bilo kojem od naših programa, a suma je prepreka, upitajte za "joker". Svijesni smo da u datom trenu XXX.kn nije svima ista vrijednost. U krajnjoj liniji, postoji realan dogovor da odradite dio nekog pomoćnog posla.

Dakle, tko pita ne skita! Nema vas zašto biti bed.
Ono što je važno je da sve ove administrativne formalnosti obavimo prije programa, da se taj dan možemo posvetiti programu kako bi izvedba bila što bolja...