NOVO! Ciklus radionica BOLLYWOOD PLESA

Veliko nam je veselje najaviti i srdačno vas pozivamo na NOVI PLESNI PROGRAM u Apolonu!
Centar Apolon, Derenčinova 1/4, najavljuje seriju mini-radionica radionica bollywoodskog plesa koje će se održati:

24. veljače 2018. od 16:30 do 18:00 sati
10. ožujka 2018. od 16:30 do 18:00 sati

Indijska filmska industrija na hindskom i djelomice na engleskom jeziku, koja se razvija u Mumbaiju, glavnome gradu zapadne indijske savezne države Maharashtra, nosi popularan naziv Bollywood, nastao od riječi Bombay (staro ime grada Mumbaija) i naziva centra američke filmske industrije, Hollywooda. To je jedna od najvećih filmskih produkcija u svijetu. Neizostavan element bollywoodskih filmova su glazba i ples, a popularnost pjesama iz filma je najčešće presudan faktor za uspjeh ili neuspjeh čitavog filma.

Bollywood sonjaKoreografije u bollywoodskom filmu najčešće pleše glavni lik uz mnogobrojne prateće plesače i plesačice, a znaju se snimati na način da se između dva stiha iste pjesme promijeni cjelokupna scenografija i kostimi. Uz živopisnu kostimografiju i fantastičnu plesnu izvedbu, ovo pridonosi raskoši koja oduševljava publiku. Bollywoodski ples se u svojim počecima prvenstveno temeljio na klasičnim, tradicionalnim i folklornim indijskim plesovima, dok se u modernome bollywoodskom plesu, posljednja tri desetljeća, njima dodaju zapadnjački plesni elementi i pokreti iz salse, trbušnoga plesa, hip-hopa, suvremenog plesa, jazza i drugih.

Na svakoj od radionica će se raditi po jedan dio iste koreografije, tako da će polaznici sve tri radionice naučiti čitavu koreografiju.

Koreografija koju ćemo učiti je vrlo vesela i dinamična, pa je zabava zagarantirana!

Mogućnost dolaska na bilo koju od radionica nije uvjetovana sudjelovanjem na prethodnoj radionici, pa se moguće priključiti bilo kojoj od najavljenih radionica.

Za radionicu odjenite udobnu odjeću u kojoj se možete lako kretati (pamučna majica, trenirka, tajice), i čarapice ako ne želite plesati bosi. Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno predznanje.

Donacija za pojedinačnu radionicu iznosi 70kn (60kn za članove Apolona), a ako sve tri radionice uplatite odjednom, ostvarujete popust od 10% na ukupnu cijenu.

PRIJAVE: Za sudjelovanje na radionicama potrebno se predbilježiti osobno u Centru Apolon ili na e-mail: apolon.studio@gmail.com najkasnije

do petka 9. veljače 2018. za prvu radionicu
do 22. veljače 2018. za drugu
do 8. ožujka 2018. za treću

Predbilježba postaje važeća uplatom cjelokupnog iznosa donacije, koji je nepovratan osim u slučaju da organizator otkaže radionicu.

Radionice vodi Sonja, koja se bavi različitim stilovima plesa dugi niz godina. Ovaj ples je učila kod učitelja bollywoodskog plesa iz Indije, Češke, Slovenije i Hrvatske. Iza sebe ima bogato instruktorsko iskustvo i nastupe na pozornicama brojnih festivala i svečanih prigoda.

Više na linku

 

Apolon Centar
za zdrave stilove života
Derenčinova 1/ IV.kat 10 000 Zagreb, HR

tel: +385 (0)95 816 88 18,
e-mail: apolon.studio@gmail.com

Social media contacts:
Webpage www.apoloncentar.hr
Facebook business page www.facebook.com/ApolonCentarZagreb