Aktivno majčinstvo – Vježbe za mame i bebe

Drage naše mlade mame poslije porođaja i najmlađi polaznici, mali vježbači i vježbačice, pozivamo vas da nam se ponovno pridružite na vježbanju i masaži! 

Već osmu godinu zaredom gledamo sretne osmjehe beba i mama i s veseljem vas obavještavamo, da vršimo upise u novu grupu Vježbe za mame i bebe, na lokaciji u centru grada, u Martićevoj 14c, prizemlje.

Lokacija u centru grada: Martićeva 14c

prizemlje, studio Umijeće Chija ( pokraj dućana prirodne kozmetike: “KANTARION”). Zbog lakšeg pristupa  s dječjim kolicima, vježbamo u prizemnom, lijepo novouređenom prostoru u Martićevoj 14c.

Prostor u kojem vježbamo  možete pogledati ovdje  https://www.flickr.com/photos/bugahernitzcvjetko/sets/72157625245621078/

Termini:  2x tjedno, srijedom i petkom od 11.00 – 12.00

Mjesečna članarina: 250 kn

Za nove polaznice: dobro došli ste besplatno isprobati sat :))

Tehnički detalji: molimo ponesite veći ručnik ili gazu na koju ćete staviti bebu i manju igračku za bebu. Molimo vas da dođete na vrijeme, nekoliko minuta prije početka sata, da se u miru i vi i bebica stignete pripremiti. Mame, ukoliko je moguće, dođite već komotno odjenute za vježbanje, tako da ne trebate trošiti vrijeme na to.

O programu: Mame i bebe je sretan spoj vježbanja i druženja za mame i relaksirajuće masaže za bebe, koji će učiniti vaše prve zajedničke mjesece aktivnima i uzbudljivima!

Posebno osmišljen program stručnih vježbi u kojem sudjeluju mame sa svojim bebama; rodilje će steći formu kakvu su imale prije trudnoće, razgibati se i opustiti od dnevne rutine i stresa, naučiti koristiti tehnike baby masaže koju možete prakticirati u svom domu, još bolje razumijeti neverbalni jezik svojih beba. Bebe će uživati u  masaži, ugodnoj i opuštajućoj atmosferi i na kraju plesu s mamom! Dob beba: od 2 do cca. 12 mjeseci. Vježbe poslije porođaja kreirane za žene koje žele ponovno doći u formu, smanjiti mogući postporođajni stres i depresiju, izravnati trbuščić, prirodno smanjiti kilograme i ponovno biti fit fizički i psihički.

Ojačajte tijelo na neagresivan način, bez obzira da li je porođaj bio prirodan ili carskim rezom. Nosite se lakše sa zahtjevnošću novog majčinstva, dojenjem, besanim noćima. Naučite kako ojačati leđa i ruke i čuvati kralježnicu od opterećenja pri prematanju, nošenju i podizanju djeteta, naučite se prirodno opuštati i sačuvajti svoj mir u svim situacijama. Ponovno osjetite svoje tijelo kao ženstveno, privlačno, snažno i zdravo.

Mame i bebe 2014Mame uče kako masirati svoju bebu, uče se pokretima koji pomažu kod čestih tegoba: kolika, rast zubića i kako dodirom smiriti ili aktivirati bebu. Dodir je prilagođen odnosu mame i djeteta.

Vježbice za kukove, nožice, ručice i masaža preporučene su od strane pedijatara.

Ciljane i specifične vježbe za žene poslije porođaja: vježbe za trbušnjake, leđa  i ostale dijelove tijela koje želimo učvrstiti i vratiti u prvobitan položaj. Odvojite malo vremena sa sebe i druženje sa drugim mamama, jer se najbolje razumijete!

Svaka se žena nakon poroda želi što prije vratiti u formu

Nakon otprilike dva i pol do tri mjeseca od porođaja, kada se tijelo potpuno oporavi, a vi i beba polako počinjete usvajati ritam dojenja i spavanja, preporučuje se početak vježbanja kako bi se Vaše tijelo što prije vratilo u nekadašnju formu. Sve je to lijepo, pomislit ćete, ali nije lako organizirati čuvanje bebe u jutarnjim satima, a uostalom, prvih par mjeseci ni Vi se možda ne želite odvajati od svog malog zlata. Idealno bi bilo da možete negdje vježbati i ujedno biti u društvu svoje bebe, gdje bi je mogli nahraniti, uspavati, presvući ili se jednostavno igrati i maziti s njom. Uzimajući sve to u obzir osmislili smo poseban program za vas:

Više o programu POSTNATAL Vježbe za mame poslije porođaja i bebe

Ana Plisnić i Lara

O čemu se radi?

Vježbe za mame i bebe je program namjenjen i mamama i njihovim bebama. Uz ugodnu muziku i na skladan način izmjenjuju se vježbe koje izvode mame i bebe. Na taj način majka radi na svojem tijelu, opušta se i izmjenjuje iskustva s drugim majkama, a u isto vrijeme se igra i mazi sa svojom bebom. Bebe, s druge strane, vježbaju sa svojim mamama, te uživaju u masaži za bebe.

Kako je osmišljeno vježbanje?

Sat započinje laganim vježbama disanja. Ujedno se u prvom dijelu sata mame i bebe prilagođavaju i pripremaju za međusobno i zajedničko druženje.

Drugi dio sata posvećen je vježbama. Vježbe su zasnovane na tehnikama joge, pilatesa, vježbama poslije porođaja, baby masaže, te kreativnog plesa i pokreta. Mame i bebe tijekom vježbanja izmjenjuju puno dodira, maženja i bliskog kontakta, što ima pozitivan utjecaj na još bolju komunikaciju između mame i bebe i razvoj djeteta općenito. Ujedno se na taj način mame dodatno povezuju sa svojom bebom i pomažu svom tijelu da se vrati u stanje prije trudnoće te obogaćuju svoje tijelo i duh.

Zadnji dio sata je kreativnog karaktera s elementima opuštanja. Mame se tako mogu opustiti od svakodnevnih obaveza, a bebe će uživati u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

IMG_2148

Kakve se vježbe rade na satu?

Vježbe za mame zasnovane su na tehnikama joge i pilatesa, vježbama poslije porođaja, Tupler tehnici, te kreativnom izražavanju kroz pokret i ples. Vježbe za bebe zasnovane su na tehnikama Rainbow yoge za djecu, baby masaže te prema vježbama preporučenim od strane pedijatara.

Što treba ponijeti?

Za bebe:
– jedan veći ručnik ili gazu
– jednu omiljenu igračku
– rezervnu pelenu i robicu
– za bebe koje se ne doje, ponijeti bočicu s vodom, čajem ili sokom
Za mame:

– udobnu odjeću za vježbanje
– bočicu vode

mama i beba

Zašto vježbati s nama?

Zbog dobrobiti za mame:
- razgibat ćete se, opustiti i osloboditi od svakodnevne rutine i stresa
- steći ćete formu kakvu ste imali prije trudnoće
- izmjenjivati ćete iskustva s drugim mamama
- naučiti ćete kako koristiti tehnike baby masaže koje možete prakticirati u svom domu

Zbog dobrobiti za bebe:
– olakšat će se simptomi kolika, plinova i zatvora
– jačanje i reguliranje probavnog, dišnog i krvožilnog sustava
– još bolje ćete razumjeti i odgovoriti na neverbalni jezik vaše bebe

Atmosfera na satu: pogledajte video snimljen za emisiju dm baby bonus:

opuštena i ležerna tako da mame mogu previti, nahraniti ili po potrebi umiriti svoju bebu. Vježbe su stručno vođene i usmjerene na zajedničku dobrobit Vas i Vašeg djeteta.

Sat vježbanja i relaksirajuće masaže za mame i bebe pridonosi sreći i zdravlju postporođajnog doba. Bebe uživaju u stimulaciji pokretom, dodirom, glazbi i zajedničkom druženju. 

Sretna i zadovoljna mama – je dobra mama  :) !

Odvojite sat vremena samo za sebe i svoju bebu, te nam dođite da zajedno kreiramo lijepe i pamtljive trenutke vašeg novog majčinstva i sretan početak učenja vašeg djeteta kroz naš posebno osmišljen program Vježbe za mame i bebe.

Gdje parkirati?

1) Vlaška 77 (točno preko puta Ratkajevog prolaza, tako da samo prođete kroz njega – cca 100m)
2.) Importanne Galerija – cca 150 m
3.) Martićeva ulica i okolne ulice – 1. zona parkiranja

Voditeljica:

Jasna Maceljskiprof. voditeljica centra Apolon,  vježbi Joge za kralježnicu, Jogalates, Prenatal i Postnatal programa vježbi za trudnice i vježbi poslije porođaja, Joge za djecu i roditelje (Family yoga), instruktorica Holističkog  plesa i pokreta,  posturalne Egoscue metode Pokretom do Zdravlja, certificirani maser i bioenergetski terapeut, certificirana po međunarodnim programima: Yoga Alliance, Rainbow Kids Yoga, Quantum Touch, Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy, Egoscue metoda, Bioterapija – Klinički bioenergetski tretmani, Tesla Metamorphosis

Sve informacije i predbilježbe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. /  095 816 88 18

Ljubazno molimo da se, zbog ograničenosti mjesta, za program PREDBILJEŽITE

Apolon Centar
za zdrave stilove života
Derenčinova 1/ IV.kat  10 000 Zagreb, HR
OIB: 68531770540
095 816 88 18
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
www.apoloncentar.hr
www.facebook.com/ApolonCentarZagreb