DADA radionica, 27.6. - PJESMULJAVE SLIKOVNICE, 7+

Dragi art'erijci i oni koji će to tek postati! Smislili smo za vas nešto potpuno drugačije... Za sve male kreativce, LIKOVNJAKE i STIHOKLEPCE, stiže radionica iz snova nakon koje svoju knjigicu na kraju nosite doma!!!

Jeste li znali da su dadaisti svoje pjesme pisali tako da su izrezane riječi iz novina vadili iz šešira? Za naše rastuće pjesnike i likovne umjetnike ArtArea je pripremila šešir pun zabavnih riječi jer su upravo krenuli upisi u svježu likovnu i spisateljsku radionicu PJESMULJAVIH SLIKOVNICA!

Što je lirska pjesma i kako redati stihove? Mali kreativci naći će odgovore u upoznavanju s radovima zaigranih umjetničkih pravaca dadaizma, ekspresionizma i nadrealizma, te koristiti viđene tehnike u stvaranju vlastite slikovne pjesmarice. Svoje će bilježnice najprije spretne ručice napraviti same od papira raznih boja, a onda će maštovite glavice od izvađenih riječi graditi svoje pjesmice - snovolike baš poput najsjajnijih nadrealista!

Svoje će pjesme mali poete ilustrirati neobičnim kolažima o crtežima, a na kraju će ovjenčani lovorovim vijencem kao autori prve Artareine pjesmuljave slikovničaste radionice izaći u susret ljetu.

Radionicu vodi Artareina već poznata prijateljica Valerija, inače umjetnica i spisateljica s diplomom Akademije likovnih umjetnosti i već u rukama i drugom, onom iz komparativne književnosti koja joj tek stiže.

Radionica je jednodnevna, traje 3 sata, a za vas smo otvorili dva termina: jutarnji i poslijepodnevni. Grupice su jako malene, pa svoje mjesto rezervirajte čim prije! Veselimo se jako jako!!!

kad? 27.6. od 17 do 20 sati !!
gdje? Marulićev trg 12
tko? djeca od 7 do 10 godina
cijena? 150 kuna (uključuje i sve materijale za izradu pjesmuljave slikovnice)
prijave i sve dodatne informacije naudruga.artarea@gmail.com