Upisi u programe za djecu Mala sova

Dragi roditelji i djeco, 
u tijeku su upisi u tri nova/stara programa, s kojima započinjemo tijekom rujna te dva koja su već u tijeku...

U utorak, 19.09. u 18 sati započinje program pripreme za školu (Sovice),

u četvrtak, 14.09 u 18.15 plesna igraonica za djecu od 4 do 7 godina starosti,

a u četvrtak, 14.09 u 19.15 plesne radionice za djecu od 1. do 4. razreda.

Voditeljica pripreme za školu, Andreja, ima dugogodišnje pedagoško iskustvo rada s djecom, a voditeljica plesnih radionica, Helena, ima još i koreografsko iskustvo.

U nastavku možete pogledati planove rada za sva tri programa.

Osim navedenog, već su započeli programi joge za djecu i roditelje zajedno (srijedom u 19.30) te joge za kralježnicu (ponedjeljkom i petkom u 19.15).

Na plesne igraonice i jogu slobodno dođite na ogledni sat, te nakon toga odlučite o uključivanju u nastavak.

Srdačan pozdrav od tima Male sove!

Kako do nas
Facebook

 

O PROGRAMIMA:

Program: PRIPREMA ZA ŠKOLU

Prijelaz iz vrtića ili roditeljskog doma u školu predstavlja preokret u životu djeteta, ali i cijele obitelji. Dijete ulazi u sredinu u kojoj će u krugu svojih vršnjaka i u okvirima koje postavlja društvo razvijati, pokazivati i uspoređivati niz svojih osobina. Kako bi dijete napredovalo i ugodno se osjećalo u školskom okruženju, važno je da razvije pozitivan odnos prema školi i obavezama koje ga očekuju.

Program pripreme za polazak u školu – Sovice, namijenjen je djeci koja od jeseni kreću u prvi razred, i u skladu je s programskim usmjerenjem odgoja i obrazovanja predškolske djece. Sve aktivnosti i sadržaji prilagođeni su djetetovim potrebama i razvojnim mogućnostima, tj. pedagoško-metodički su osmišljeni.
Cilj programa: Poticati razvoj vještina i sposobnosti važnih za usvajanje školskog gradiva, kroz istraživačke i kreativne aktivnosti.

Po završetku ciklusa roditelji će imati priliku dobiti povratnu informaciju o funkcioniranju njihova djeteta u grupi te preporuku za daljnji poticaj svih njegovih sposobnosti: motoričkih, socio-emocionalnih i intelektualnih, kako bi se što bolje pripremilo zahtjevima škole.

Rad je organiziran u maloj, zatvorenoj grupi (4-8 polaznika), kroz ciklus od 12 radionica (20 školskih sati).

 

Program: PLESNA IGRAONICA ZA DJECU OD 4 DO 7 GODINA

Program radionica koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od 45 minuta obuhvaća sljedeća područja:
- plesnu tjelovježbu (igre za razgibavanje i razvijanje svijesti o pravilnom držanju tijela, vježbe koordinacije, ravnoteže, pažnje i prostorne orijentacije), 
- osnove klasičnog baleta (pozicije ruku, nogu, skokovi, okreti, obrada pojedinog tehničkog elementa putem asocijacija, ples balerine), 
- ritmiku i moderan ples (igre za razvoj sluha, ritmički sastavi, dramatizacije, improvizacije), 
- koreografiju (sastavljanje dužih i kraćih koreografskih cjelina)

Harmoniju i skladnost pokreta čine vrijeme, prostor, dinamika i emocija, i stoga se posebno radi na svakom pojedinom elementu. Izvode se vježbe, plesne sekvence, plesne cjeline koje uključuju i ples s raznim rekvizitima te plesne priče za razvijanje plesne izražajnosti, kreativnosti, maštovitosti i osobnosti. Ujedno se razvija i svijest o vlastitom tijelu i pokretu, što utječe na ukupan psiho-fizički razvoj djeteta.

 

Program: PLESNA RADIONICA ZA DJECU OD 1. DO 4. RAZREDA

Ovaj program obuhvaća:
- plesni trening,
- osnove klasičnog baleta,
- ritmiku,
- moderni ples,
- plesnu improvizaciju,
- koreografiju i
- plesne priče

Harmoniju i skladnost pokreta čine vrijeme, prostor, dinamika i emocija - stoga se posebno radi na svakom pojedinom elementu. Izvode se vježbe, plesne sekvence, plesne cjeline koje uključuju i ples s raznim rekvizitima te plesne priče za razvijanje plesne izražajnosti, kreativnosti, maštovitosti i osobnosti. Ujedno se razvija i svijest o vlastitom tijelu i pokretu, što utječe na ukupan psiho-fizički razvoj djeteta.