Radionica - Preporađanje

Nedjelja, 05.03. 18-21.15h Zagreb, IPD Centar

Preporađanje je vrlo moćna i jednostavna tehnika rada na emocijama i traumama koje nosimo potisnute u sebi i koja se danas radi u cijelom svijetu te ne zahtijeva nikakvo predznanje niti pripremu. Rezultat preporađanja je postizanje većeg unutarnjeg mira, emocionalne protočnosti, stanja preporođenosti, ... moglo bi se reći da djeluje na naše tijelo i emocionalno-psihološko stanje kao što djeluje restartanje na kompjuter.


KAKO SE RADI PREPORAĐANJE?
Način rada podrazumijeva stručno vođeno intenzivno ritmično disanje bez pauze koje je s obzirom na nemanje pauze karakteristično za bebe, životinje ili kod odraslih prilikom spavanja. Prilikom procesa preporađanja i inducirane hiperventilacije dolazi do promjena u biokemiji tijela, veće simpatičke aktiviranosti autonomnog živčanog sustava, snažnog porasta energetskog naboja u energetskom tijelu što dovodi do tipičnih tjelesnih senzacija spazma ili stiskanja pojedinih mišića. Posljedica toga je nekontrolirano podizanje davno potisnutih emocija u njihova ekspresija što daje osjećaj rasterećenja. Obzirom da se radi u većoj grupi, svako je duboko u svom procesu i praksa pokazuje da nikome nije neugodno pustiti se u ono što se podigne.
preporadanje-v

Najvažniji rezultat ove tehnike je otpuštanje nesvjesnih emocionalnih blokada i podizanje davno potisnutih i zablokiranih emocija od kojih smo se davno nekada (najčešće još u ranom periodu) odvojili, ali koje opterećuju naš sustav i utječu na psihičko i fizičko zdravlje. Zablokirane i potisnute emocije ostaju u našem tijelu i često bivaju aktivirane novim situacijama i tjeraju nas na neželjeno ponašanje. Naš sustav troši veliku energiju da ih drži potisnutim bez našeg znanja o tome. Nakon proboja i propuštanja sveg onog emocionalnog materijala koji se godinama potiskivanjem nabijao u našem sustavu osjećamo se doista olakšano, preporođeno, protočno, vibrantno i životno. Kao što iz stisnute polovice limuna izlete koštice van, tako i prilikom preporađanja potisnute emocije za koje niti ne znamo da su u nama više nema što držati i pod pritiskom energiziranog sustava prođu i izađu iz nas.

Preporađanje je svojevrsna detoksikacije organizma, jer inače disanjem izbacujemo 70% štetnih tvari (probavom svega 3%, mokrenjem 7%, a znojenjem 20%). Ujedno ova tehnika čini da postajemo povezaniji sa sobom, svojim nutarnjim svijetom i svojim stvarnim emocijama. U neurološkom smislu dolazi do veće parasimpatičke opuštenosti i osjećaja mira, a u energetskom smislu bi mogli reći da radimo ventiliranje i pročišćavanje energetskog sustava čime oslobađamo zablokiranu energiju koja nam sada postaje dostupna u redovnom životu.
preporadanje

Već jedna radionica daje snažno iskustvo, a kroz nekoliko radionica dolazi do očigledne promjene u unutrašnjem stanju osobe u vidu većeg mira i opuštenosti. Naša preporuka je kombiniranje ove tehnike s individualnim terapijama kroz koje možemo rekonstruirati kada i kako je došlo do blokade tih emocija i dovršavati cijeli prirodni proces zacjeljenja povrede povezivanjem s potrebama koje su bile povezane s tim emocijama i njihovim namirivanjem. Obzirom na integrativni pristup u našem radu tehnika preporađanja koji njegujemo u IPD Centru je cjelovitija nego standardna tehnika preporađanja i podrazumijeva i određeno namirenje potreba sustava koje su se otvorile ispod propuštene emocije.

POVIJEST PREPORAĐANJA
Začetnik ove tehnike je Leonard Orr koji je još od 1962 eksperimentirao s preporađanjem da bi zajedno sa Sondrom Ray 1974 g.predstavio svoj rad u knjizi Rebirthing for the new age. Od tada su ovu tehniku prošli milijuni ljudi po svijetu i doživjela je dosta dorada i varijanti. Dr. Stan Grof je samostalno razvio vrlo sličan koncept Holotropskog disanja. Osnova je uglavnom ista i kod preporađanja je važno da ga radi stručni terapeut koji može podržati i voditi osobu kroz njen proces bez obzira na intenzitet.
preporadanje-x

Preporađanje se radi ležeći na podu na mekanoj podlozi pokriven dekicom u udobnoj odjeći. Obzirom da sve potrebno već postoji u Centru ponesite sa sobom samo bocu s vodom i preporučljivo je ne jesti puno prije same radionice. Radionica počinje u 18h i završava u 21.15h, a lokaciju našeg Centra imate u izborniku KONTAKTI.

Program radionice:
Uvod – teoretsko upoznavanje s preporađanjem i tehnikom
Opuštanje
Procesni dio
Integracija iskustva
Shering – podjela iskustva

Voditelj radionice dr. Maja Dajčer uz asistenciju terapeuta IPD Centra.
Kotizacija za radionicu iznosi 250 kn i plaća se prije radionice kod ulaza, a broj polaznika je ograničen.

Prijava mailom je obavezna na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.gdje možete dobiti i sve informacije u vezi radionice.

Za sve ostale informacije o IPD Centru i radionici možete se javiti Sanji na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Maja je terapeut s dugim iskustvom u vođenju radionica preporađanja u koje uvijek u cijelosti unosi sebe i daje naglasak na povezanosti i kontaktu zbog čega od polaznika ima veliko povjerenje što im, između ostalog, olakšava puštanje u emocionalni proces.

Edukacija:
2015g. U edukaciji Emocionalno fokusirane terapije za parove i obitelj (EFT-EFFT) pod vodstvom Kyriaki Polychroni psihologinje, sistemskog i obiteljskog psihoterapeuta i trenera i ICEEFT
2014g. započela četverogodišnju edukaciju iz Kibernetike i sistemske psihoterapije pri Školi kibernetike i sistemske terapije u suradnji sa Medicinskim fakultetom u Zagrebu, KBC Rebrom i Klinikom za psihijatriju.
2010g. postala certificirani Hypnoterapeut
2010g. edukacija iz Obiteljskih i sistemskih konstelacija pri HarmonyInHuman System kod voditelja Alemke i Maxsa Dauskardt-a. Prema Bertu Hellingeru
2010g. pohađala poslijediplomski trening u okviru CIR-Centra za Integrativni razvoj u trajanju od 2g.
2006g. upisala doktorski znanstveni poslijediplomski studij na Medicinskom fakultetu.
2001g. završila znanstveni poslijediplomski studij biomedicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u trajanju od dvije godine.
2001g. upisala poslijediplomsku edukaciju iz integrativne psihoterapije u trajanju od četiri godine plus jedna godina klinike koju provodi Hrvatska udruga za integrativnu psihoterapiju u suradnji s Sherwood Training Institute for Psychotherapi i University of Derby iz Engleske.
2000g. upisala djelomični studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.
1999g. diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
1987-1989g. pohađala Obrazovni centar za jezike
1985-1987g. pohađala Pedagoški obrazovni centar