Humans of Risnjak

Seminar Put prirode prije svega čine ljudi i njihova unutarnja iskustva. Njihovi potencijali i izvorne sposobnosti, njihova želja za pozitivnom promjenom, novim iskustvima i stapanjem s prirodom. Njihova motivacija istraživanja najviših vrhova i najdubljih dijelova prirode, a posebno sebe. Proučite što oni koji su bili, kažu o seminaru te iskoristite posljednji poziv da nam se pridružite od 16. do 23. srpnja 2017.

Kad bih trebala izdvojiti samo jedan Makronovin seminar kao najdraži, to bi bio – Put prirode. Razlog je jednostavan – šarolik program koji nježno, a snažno dovodi do unutarnjih promjena i ravnoteže cijelog mog bića. Na kraju seminara uvijek se osjećam novo, svježe, olakšana za neke misli ili brige koje su me opterećivale (ali i za koji kilogram), i spremna za nove poduhvate. Tamara Dabić (47, ravnateljica Makronove)

Kad bi vam netko predložio privremeni teleport u zeleni svijet gdje nema stresa; carstvo u kojem vlada priroda. Kad bi vam rekao da se u njega stiže umoran, a iz njega odlazi obnovljen, poletan i pun energije – biste li prihvatili? Svijet je to u kojem niste sami, već ga dijelite s onima koji su se zatekli tamo u potrazi za kreativnošću, boljim zdravljem, samim sobom, ili jednostavno - odmorom. Baš takav svijet postoji. Andrea Stevanović (47, programerka)

Prvi dolazak na Risnjak uvjerio me je da se spletom različitih ciljanih aktivnosti u prirodnom okruženju, te u društvu pozitivnih ljudi, postižu blagotvorni učinci koji uključuju produbljenje mira i povećanje snage. Upravo se zbog želje da ponovo doživim to stanje iz godine u godinu vraćam. Darko Dugić (56, dipl.ing. matematike)

Svaki put otkrivamo neke nove ljude i neke nove melodije nama poznatih šuma. Dan za danom okruženi pozitivnim i zadovoljnim licima savladavamo vrhove, meditiramo i radimo na sebi. Sve je tako jednostavno, prirodno i ništa ne nedostaje. Začinite sve to šakom kuhanog ječma i čarobnim mirisima iz kuhinje i shvatit ćete zašto volimo svoj drugi dom i vraćamo se Putu prirode. Jelena (45, znanstvenica) i Alan Šišinački (45, manager)

Risnjak me osvojio na prvu. Odlučila sam se upustiti u tu egzotičnu avanturu, svidjela mi se ideja izolacije na planini usred ljeta kao potpunoj suprotnosti dotadašnjem hektičnom ljetovanju. Presudila je znatiželja, a dogodila se ljubav! Čudesno je da nešto tako jednostavno može biti tako raskošno, bogato, darežljivo. Sjediš na podu i beskrajno žvačeš ječam i pritom uživaš k'o malo prase! Ludo, zar ne? Ali je itekako moguće, vjerujte mi. :) Kristina Tokić (45, direktorica u osiguravajućoj kući)

Kad sam došao na Risnjak, prvi put sam imao cjelovit i istinski kontakt s prirodom. Kako s onom vanjskom, tako i s onom unutarnjom - Put prirode je pravi odmor duha i tijela. Do tad sam vjerovao da „brže, više, jače“, čak i za vrijeme ljetnog odmora, mora biti prisutno u aktivnosti koja je oduvijek bila integralni dio mene i mog godišnjeg odmora. Na seminaru sam otkrio aktivnost koja hrani i istinski revitalizira organizam. Mario Valentić (37, fitness trener i glumac)

Seminar Put prirode na Risnjaku za mene je mjesto dobrih vibracija, aktivan odmor u društvu prekrasnih ljudi, gdje se čovjek jednostavno preobrazi. Energija koju dobijem na seminaru, gorivo je za savladavanje svih mojih poslovnih i životnih izazova kroz cijelu godinu. Doživljaj je to koji je teško riječima opisati. Transformacija koja se dogodi u samo 7 dana – mislim da je to jedino moguće dočarati osobnim iskustvom. Alen Kuščar (36, dizajner)

Jedna od najvažnijih posljedica seminara je da sam naučila živjeti izvan okvira svakodnevice koja je izgrađena od niza (ne)osviještenih, pa samim time, i smisleno dvojbenih navika. Na seminaru se polaznicima daruje drugačiji pristup kroz učenje kako se s pažnjom hraniti, disati, buditi, kretati. Razmišljanjem i djelovanjem slijedila sam to iskustvo i nakon seminara, koje i dan danas bitno mijenja način na koji živim. Ksenija Grubišić (45, prof.dr.sc.prava)

Saznaj više o Putu prirode