SUSRET SA SOBOM U PSIHODRAMSKOJ GRUPI

Dobro došli u novu sezonu psihodramske grupe 2017/2018 - vrijeme i mjesto za jedinstveni doživljaj rada na sebi, kroz otkrivanje vlastitih potencijala, uz grupu koja će vas na tom putu i podržati!  
Tijekom cijelog rujna možete nam se javiti i prijaviti se na besplatan motivacijski razgovor kako bi se uključili u kontinuiranu iskustvenu psihodramsku grupu.

Psihodramska grupa počinje s radom 03.10, i održava se jednom tjedno, utorkom, u trajanju od 19 - 21h., u prostoru prilagođenom za psihodramski rad.

Putovanje počinje sa prvim korakom. Stoga, zakažite svoj prvi individualni motivacijski razgovor i budite aktivni kreatori svojih iskustava, sudjelujući u vlastitom procesu promjene!


„Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što biram postati.“
                                                                                      - Carl Gustav Jung -    


ŠTO VAS OČEKUJE?
Sigurno, dobronamjerno i povjerljivo okruženje za osobni rad u grupi.

TKO SU ČLANOVI GRUPE?
Punoljetne osobe zainteresirane za osobni rast i razvoj.

KADA SE VIDIMO?
Prijave za besplatan motivacijski razgovor za uključivanje u psihodramsku grupu traju cijeli 9. mjesec. Javite nam se kako bi dogovorili vaš termin. Prvi susret grupe biti će u utorak 03.10.2017 godine, nakon kojeg se okupljamo jednom tjedno, svaki utorak (osim praznika i blagdana) od 19-21h. Tijekom ljeta predviđena je pauza od dva i pol mjeseca, zimi se odmaramo dva tjedna.

GDJE SE VIDIMO?
U prostoru prilagođenom za psihodramski rad u Novom Zagrebu, naselju Dugave pored Oktogona. Zgrada u kojem se nalazi naš prostor ima veliko parkiralište na kojem je parkiranje besplatno.

Što je psihodrama?
Psihodrama je kreativni oblik grupne psihoterapije, kojom se, kroz akciju, „ovdje i sada“, istražuju osobne teme. Psihodrama djeluje holistički, istražuje se cjelokupna osoba, usmjerava se pažnja na misli, ponašanja, tijelo i emocije, što pruža bolji uvid u sebe, druge ljude kao i međusobne odnose.
Psihodrama daje mogućnost doći do „realnosti ispod površine“, gdje se mogu „osjetiti boje“ i „vidjeti mirisi“, kakvi oni jesu. Jednom kada se dođe ispod površine možemo spoznati stvari o sebi, ulogama koje igramo, što nam može pomoći da napravimo promjenu u našem životu i tako neposredno utječemo na mijenjanje ljudi oko nas.

Što je psihodramska grupa?
Psihodramska grupa kao mala preslika svijeta sa svim razlikama i sličnostima među članovima/icama grupe i njihovim životnim okolnostima pruža realnu sliku o ljudima s kojima živimo i susrećemo se u svojoj svakodnevici. Na taj način, psihodramska grupa postaje i ostaje mjesto gdje svaki član/ica grupe ima mogućnost otkriti i razviti svoje pune potencijale i kreirati vlastiti život.

U sigurnosti psihodramske grupe, član/ica grupe vidi sebe ili dio sebe, kao odraz u zrcalu u ponašanju drugih u grupi. U grupi otkriva svoju jedinstvenost, ono što nju/njega razlikuje od drugih. Istodobno, stvara vlastiti doživljaj svijeta, posebno viđenje u vremenu i prostoru. Kroz odnos s drugima uči, mijenja se, sazrijeva i raste u psihičkom i duhovnom smislu riječi.
Kako djeluje psihodramska grupa?
Odnosi iz svakodnevnog života se preslikavaju u grupu, direktno se istražuje neka osobna tema, traže se načini djelovanja i testiraju u interakciji sa drugim članovima/icama.
Psihodramska grupa ima svoju posebnu vrijednost jer ona za sve članove/ice grupe i voditelja/ice postaje i ostaje dobronamjerno, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad
Posebna pažnja posvećuje se osiguravanju uvjeta u kojem se psihodramski rad odvija na pozornici, gdje svatko od članova/ica grupe ima priliku da ponovno „odigra“ događaje iz prošlosti, pogleda ih sa strane „objektivnim očima“ i razumije što se dogodilo. Na taj način dobiva se mogućnost da se isprobaju drugačije mogućnosti, kao i pripreme za buduće događaje.
Kroz psihodramski rad članovi/ice grupe mogu istražiti važne osobne teme - od svakodnevnih problema i konflikata do trauma koje mogu biti i transgeneracijske, psihosomatskih  poteškoća, pitanja i sumnji različitog sadržaja. Može se preispitati trenutna životna situacija, prošlost, socijalno i kulturno okruženje u kojemu se nalaze, pogledati na životne situacije iz druge perspektive, razviti zdrave odnose, pripremiti se za buduće događaje u kojima se želi djelovati sa većim omjerom fleksibilnosti, dobiti doživljaj povezivanja iskustva sa ovdje i sada kroz odigravanje događaja i pojačati doživljaj sebe i drugih.

Što se gubi na psihodramskoj grupi?
Gube se iluzije o sebi i drugima.

Tko su članovi psihodramske grupe?
Grupa je namijenjena svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, za sve one koji žele promijene u svom životu, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga (bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu).

„Kada priđemo blizu, zamijeniti ćemo naše oči. Ja ću gledati tebe tvojim očima, a ti ćeš gledati mene, mojim očima.“
                                                                                                                        - J.L.Moreno –

 

Voditeljice grupe:

Matea Krišto, rođena u Zagrebu, 1981. godine, socijalna pedagoginja i psihodramska psihoterapeutkinja. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom program koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Od 2010. vodi niz psihodramskih radionica te kao psihodramska psihoterapeutkinja vodi iskustveno-terapijske psihodramske grupe. Djelatnica je Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, gdje radi sa djecom i mladima s teškoćama u razvoju i djecom s posebnim potrebama. Provoditelj je rehabilitacijskog programa pri CZOO Velika Gorica.

Koraljka Rudančić, rođena je u Zagrebu, 1978. godine, psihodramska psihoterapeutkinja, terapeutkinja Senzorno Inegrativne Ayres terapije i trenerica Neurolingvističkog programiranja. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramsku psihoterapeutkinju pri Institutu za psihodramu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Certificirana je i osposobljena za provođenje Senzorno Integrativne Ayres Terapije SIAT. Za trenericu NLP-a certificirana je u internacionalnoj NLP organizaciji Society of Nlp™. Zaposlena je u Centra za savjetovanje i edukaciju „Balans“ gdje vodi, u kontinuitetu, iskustvene - terapijske psihodramske grupe i individualnu psihoterapiju za odrasle. Provodi individualnu i grupnu terapiju za djecu, adolescente i savjetovanje za roditelje i članove obitelji. Voditelj je edukacijskih radionica i treninga za roditelje i stručnjake koji rade u zdravstvu i/ili obrazovanju.

Prijavite se, upitajte i informirajte se na sljedeće kontakte:
      Koraljka Rudančić

  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • tel.: 098 1377 120

Matea Krišto

  • e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • tel: 098 678 182

Ako ste ikad pomislili o djelotvornoj kreativnoj metodi za stvaranje promjene o kojoj intenzivno razmišljate, onda je PSIHODRAMA pravi izbor za Vas!