Radionica: Aksiodrama – matematika psihe

Kad čujemo riječ aksiom, najčešće pomislimo na matematiku. Ali što je onda aksiodrama? Moglo bi se reći da se aksiodrama i bavi upravo matematikom psihe: polazeći od aksioma koje nam usađuju društvo i kultura, ona pokušava dosegnuti upravo ta, obično vrlo duboka i skrivena mjesta, i vidjeti kako i koliko aksiomi utječu na naš unutarnji život.

U psihdramskom smislu, aksiomi su naime oni osnovni, apstraktni pojmovi za koje svatko od nas smatra da su sami po sebi jasni: ljubav, strah, pravda, istina. No, naravno, ništa na ovom svijetu nije jednostavno, pa su i aksiomi često zapravo vrlo različiti po onome kako ih tumačimo sebi i drugima. Jednim dijelom, ta je razlika uzrokovana kulturnim podnebljem u kojem smo odrasli i/ili gdje živimo, a drugim dolazi iz nutrine svakog pojedinca.

Baš zbog te dvojne prirode aksioma, odlučili smo vam u ovoj seriji radionica ponuditi dvodjelni pristup: svaki će sastanak imati kratko uvodno predavanje u kojem ćemo vas pokušati pobliže upoznati s konceptom aksioma nakon kojeg će slijediti radionica na kojoj ćete imati prilike u praksi isprobati aksiodramski pristup.

Uvodna radionica, pod naslovom Matematika psihe, održat će se već u subotu, 7. listopada ove godine, od 16.00 do 20.00 sati, u prostorijama centra u Gundulićevoj 34. Do kraja rujna nudimo vam i posebno povoljnu cijenu od 180,00 kn, a formular za prijavu možete ispuniti ovdje.