UMJETNOST SNOVA // ART OF DREAMS

MOVEMENT MEDICINE VIKEND RADIONICA / 10-12.11.2017. godine

Čak i onda kada se ne možemo sjetiti toga, sanjamo. Čak i tada kada prestanemo izražavati svoju kreativnost, ona živi u nama. Bez kreativne sile u nama prestali bismo disati. Pa, što je onda to što blokira tu silu u nama? I kako je naša kreativnost povezana sa našim snovima? Kako dovesti to što sanjamo u prostor manifestacije i kako maknuti prepreke koje se nalaze na putu?

U našoj je prirodi da smo kreativni. Isto kako osjećamo ritam u svome tijelu, kako dišemo, govorimo, pokrećemo se i volimo, tako je naša kreativna priroda ono što uistinu jesmo. Naše kreativno/umjetničko izražavanje jedinstveno i specifično za svakoga od nas, a njegova kvaliteta nalazi se u energiji koju uložimo upravo u izričaj – bez toga ono je san koji smo jednom sanjali koji ostavlja sjećanje u našoj psihi na ono što smo mogli pustiti u svijet.

U ovoj radionici istraživat ćemo naše prirodne talente kreativnog izražavanja – što to znači biti kreativan i kako možemo dozvoliti sebi posjetiti prostor snova i donjeti s nama ono što tamo nađemo u materijalnu razinu. Istraživat ćemo naš unutarnji prostor u utjelovljenom i aktivnom obliku s ciljem da oslobodimo Plesača u nama. Produbit ćemo odnos s kreativnom životnom snagom u nama, prikupiti alate i saveznike, inspiraciju i resurse potrebne za življenje kreativnog života.

Dajući si dozvolu za izražavanje kroz umijeće tijela u pokretu, osnažit ćemo se za dovođenje sna koje nosimo u nama na materijalnu razinu. S ovoga mjesta prevest ćemo naša plesna iskustva u kreativno umjetničko djelo naše esencije.

Vode: Tamara Sertić i Mira Khanya (gošća učiteljica)

Praktične informacije:
Radionica će biti vođena na dva jezika – hrvatskom i engleskom s prijevodom.

Vrijeme: 10-12.11.2017. godine
Petak 19.00-21.30h
Subota 10.00-18.00
Nedjelja 10.00-16.00

Mjesto: Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

Cijena:
Cijena radionice je 110€ plativo u kunama. Cijena za rane prijave (do 31.8.2017.) je 90€.
Prijava je važeća uz nepovratni polog od 30€. Detalji uplate bit će navedeni po prijavi.

Prijava je obavezna.
Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na mob 099 7028 289 ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O voditeljicama:

Tamara se uz terapijski rad s odraslima bavi i radom s adolescentima, jednim dijelom kroz terapije, a drugim kroz razvijanje kritičkog mišljenja bilo u individualnom ili grupnom radu. Radi i u programu Pomoć u učenju te asistira na radionici Praksa. Svoje višegodišnje iskustvo u meditativnim plesnim praksama nastavila je kao pripravnica u školi plesa Movement Medicine u Velikoj Britaniji te vodi satove ove plesne prakse kao učiteljica pripravnica.

Mira je terapeutkinja, umjetnica i plesačica čije su iskustvo i vještine duboko isprepleteni u njezin rad kao učiteljica pripravnica plesne prakse Movement Medicine. Njezina edukacija Butoh-a, fizičkog teatra, kontakt improvizacije i meditacije dodatna je podrška njezinom radu. Mira u prostor učenja i plesa unosi eksplicitne iskre kreacije, dubokog osjećaja za smjer, povezanosti te nježnu i čvrstu podršku.