Radionica: Agencija Dodira, Improspekcije2017

Ovo kratko istraživanje/radionica je prilika za unaprjeđenje metodologije rada s tijelom i dodirom (uključivo dodir kao koreografsko sredstvo) te za upoznavanje s konkretnim iskustvima i znanjima sakupljenima kroz višegodišnji rad umjetnice Madaline Dan na ovom području, pod nazivom The Agency of Touch.

U okviru festivala Improspekcije2017 održava se radionica Agencija Dodira. Dobrodošli su polaznici s različitim društvenim, pedagoškim i umjetničkim pozadinama. Želja autorice je da ovo bude susret ideja i rezultata umjetničkog kao i društvenog angažmana te mjesto za razmišljanje o političkoj dimenziji križanja ta dva aspekta ljudskog djelovanja.

Prvi dio radionice usredotočit će se na blagotvorni i terapeutski učinak dodira kao integrativnog i direktnog načina povezivanja s osjetilima.

Drugi dio bit će poziv sudionicima na dijalog o umjetničkom i društvenom angažmanu, te alatima i strategijama rada s njima. U svom radu, Madalina izvlači tijelo, somatski pristup i koreografske postupke iz konteksta umjetnosti/plesa, estetike i istraživanja, kako bi od njih imala koristi veća i socijalno raznolikija populacija.

Cilj ovog projekta je korištenje rada s dodirom kao praktičnog sredstva kako bismo se približili društvenim intrinzičnim problematikama: otuđenosti osjetila, zapostavljanju anatomske i tjelesne edukacije, problemima društvene nejednakosti, predrasuda, nasilja, tome da je tjelesno dobrostanje uvjetovano financijskim blagostanjem, itd.

Voditeljica:
Madalina Dan je rumunjska plesna umjetnica koja ima MA iz koreografije s Umjetničkog sveučilišta u Berlinu (UdK Berlin). The Agency of Touch je njen diplomski rad. Počevši kao balerina, educirala se i bavila različitim područjima suvremenog plesa, koreografije i dramaturgije. Živi i radi u Bukureštu i Berlinu.

Termin održavanja:
Subota, 11.11.2017., od 10 do 14 sati.

Mjesto održavanja:
Zbog velikog broja prijavljenih, mjesto održavanja radionice je promijenjeno: radionica će se održati u prostorima Malog doma - dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži, Baštjanova 1D, Zagreb. 

Prijave i uplate:
Za prijavu za sudjelovanje na radionicama potrebno je poslati kratki životopis i motivaciju na e-mail improspekcije@gmail.com,
te uplatiti kotizaciju od 80 kn na račun Multimedijalne kolibe,
Buconjićeva 39, 10 000 Zagreb, IBAN HR9823600001102372081.

Follow-up:
Isti dan će od 17 do 20 h, u Galeriji SC, Savska 25, Madalina govoriti u sklopu mini iskustvene KONFERENCIJE. Podijelit će specifična iskustva stečena kroz izvedbe u sklopu Improspekcija. Želja joj je kroz ovo predavanje otvoriti prostor za razmišljanje o političkoj dimenziji koju donosi susret umjetničkog i društvenog djelovanja.
U sklopu konferencije govoriti i izvodit će i švedska umjetnica Karolin Kent i slovenski umjetnik Urban Kmet. Više informacija na improspekcije.com.

Organizator:
Improspekcije

Facebook event