Ashtanga početnica – Osnove YOGE

Yoga je bogati nauk koji nam pomaže da razvijamo zdrava stanja tijela i uma, te živimo sretnije i mirnije. Na ovoj radionici 29.4. od 11 sati upoznajemo osnovne principe Ashtanga yoge – prvog dinamičnog stila yoge. ​Od temelja istražujemo što nam ova drevna disciplina nudi te kako je možemo primijeniti u svakodnevnom životu. 

Ashtanga Vinyasa Yoga je dinamičan stil yoge kroz specifičan slijed vježbanja određenih položaja tijela. Zasniva se na usklađivanju disanja s nizom naprednih poza.

Na taj način dolazi do intenzivnog zagrijavanja i znojenja, kroz koje se tijelo prirodno pročišćava. Nečistoće i bolesti izbacuju se iz organizma znojenjem tijekom vježbanja. Znojenje pospješuje detoksikaciju organizma i „ako se slijedi metoda vinyase, tijelo postaje snažno i zdravo, čisto kao zlato“.

Nakon što se očisti tijelo, moguće je očistiti i živčani sustav, a onda i osjetilne organe. Ovi prvi koraci su teški i zahtijevaju mnoge godine vježbe, ali rezultati su iznimni: poboljšana cirkulacija, lagano i čvrsto tijelo te miran um.

Ovaj stil yoge razvio je poznati učitelj Patthabi Jois, koji je prenio ovaj sustav vježbanja modernom svijetu kako ga je podučavao njegov učitelj Sri T. Krishnamacharya.

Termin:
Sljedeća radionica
 će se održati u nedjelju, 29.04. 2018., od 11.00 -14.00 sati.

Mjesto:
Divya yoga centar u Ulici kralja Držislava 14, 2. kat, Zagreb.

Program:
- Kratki uvod u filozofsku pozadinu yoge
- Ashtanga yoga praksa
- Dah i tehnike disanja
- Tjelesna energija i energetski lokoti
- Koncentracija i fokus
- Pozdravi suncu A i B
- Osnovne asane
- Relaksacija i vođena meditacija

Voditeljica:
Tena Rebernjak

Prijave:
E-mailom na divya@yogazagreb.com, s naznakom “Ashtanga početnica”.

Naknade:
Radionica je na bazi slobodnih donacija. :)
To znači da je Vaša odluka koliko, i da li uopće, želite dati. Tim pristupom prema međusobnom dijeljenju znanja osvještavamo odnos koji imamo do darivanja. Također, možemo iskreno procijeniti dobivenu vrijednost prema svojim mogućnostima i ostati mirnog srca. Donacije su dio naše jogijske prakse. Hvala.

Preporuke:
Radionica je namijenjena potpunim početnicima/ama, kao i onima koji/e žele ponoviti i utvrditi osnove. Sastoji se od uvoda u filozofiju yoge, prakse disanja i tehnika koncentracije, te prakse asana (položaja tijela) i vinyasa (prijelaza iz položaja u položaj). Obucite se ugodno, nemojte puno jesti prije radionice i dođite opušteni/e! :)

Više informacija:
Web stranica
Facebook