Seminar Unutarnje osobnosti - integrirajte vašu mnogostranu prirodu i pronađite unutarnji mir

Naš kulturni odgoj i genetski sklop uče nas da o sebi mislimo kao jediničnim individuama, ali u stvarnosti, fizičko tijelo dijele mnogi “pojedinci” poznati kao “osobnosti”, kao što pojedinačni organi tvore fizičko tijelo – svaki sa svojim vlastitim funkcijama bitnim za djelovanje cjeline.

Činjenica da često imamo suprotstavljene osjećaje izravna je posljedica slaganja ovih mnogih dijelova s naizgled suprotstavljenim ciljevima. Istinska priroda ljudskog bića je mnogostrana i multiformna, a ove osobnosti predstavljaju veliki potencijal i izuzetno bogatstvo kada surađuju na zajedničkim ciljevima.

Prema damanhurskoj duhovnoj fizici unutarnje osobnosti su dio strukture duše i, zajedno s atraktorom, povezuju božansko u nama.

„…Atraktor je super inteligentni privlačnik, savršena inteligencija koju svi mi imamo unutar sebe i kad prođemo kroz „Prag“ on prikupi osobnosti koje su nam najviše potrebne u ovom životu, on privuče team, „škvadru“. Možemo zamisliti da svaka od tih osobnosti ima kompletan život, kompletno sjećanje.

Npr. Možemo imati unutar sebe jednog generala, koji je bio u nekom stoljeću u jednoj vojsci, on zna koju strategiju izabrati, zna voditi ljude, zna kako doći do cilja. Možda mu emocije nisu najvažniji aspekt, već mu je najvažnije kako doći do cilja. Onda možemo imati jednog pjesnika, koji je izgubljen, stalno u oblacima, mašta, razmišlja, piše prekrasne pjesme, kad je u sobi sretan je, a kad izađe van ne osjeća se baš najsigurnije. Onda možda imamo veliku mamu sa puno djece, koja se zna brinuti o drugima. Možemo imati jednu svećenicu. Onda možemo imati malo dijete, koje se nije nikada do kraja razvilo, može biti razmaženo..

Tko smo onda mi?
Mi smo sve te osobnosti. Ono s čim se najviše identificiramo je osobnost koja je u nastajanju, ona kako se danas zovemo, ona je rezultat svih tih osobnosti. Možemo zamisliti situaciju u životu, čujemo jedan glas u sebi koji kaže do bi trebalo ovako, onda drugi glas kaže, to bi bilo onako, onda treći glas opet nešto drugo. Imamo u sebi više glasova koji na istu situaciju gledaju različito. Da li vam se to dogodilo?
Da, svaki dan.

To su osobnosti koje imamo u sebi. To nisu slučajni glasovi. Jednom kada naučimo i osvijestimo koje su to osobnosti i koje su vrijednosti iza svake od tih osobnosti, slijedeći korak je početi ih miriti. Vrlo često osobnosti nisu u harmoniji, nego se stalno svađaju i mi tada ne možemo donositi odluke, nismo u miru sa sobom. Zašto gubimo memoriju iz života u život? Gubimo memoriju jer u toku života ne uspijevamo povezati ove osobnosti, pa nakon naše smrti svaka od njih ode na svoju stranu. Nama ostane esencija duše, ali nam ne ostanu memorije. Ali ako uspijemo u toku života povezati, sprijateljiti unutar nas samih ove osobnosti, onda će one ostati zajedno. Da bi se to uspjelo, potrebno je razumijevanje. Kad se dođe do razine da se razumije druga osoba, onda više nema osuđivanja.

Ali prvi korak je saznati koje su to osobnosti u nama…“ (Wapiti Azalea na predavanju o Unutarnjim osobnostima)
Vježbe koje se uče temeljene su na oblicima umjetničkog izražavanja i igre, zajedno s raznovrsnim tehnikama meditacije. Konačni rezultat treba odrediti, kontaktirati i integrirarati naše različite osobnosti, da bismo razriješili unutarnje sukobe i dosegli veću razinu zajedničkog boljitka. Kad naučimo prepoznati i prizvati sve naše aspekte, možemo pokrenuti ogromno bogatstvo talenata i mogućnosti s konačnim ciljem dosizanja prosvjetljenja.

Datum: 17. i 18.02.2018. od 10:00 do 18:00 sati
Mjesto: Damanhur Hrvatska – Centar Talej, Vlaška 81A, Zagreb

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

Seminar će voditi damanhurska instruktorica Elefantina Genziana.
Besplatno predavanje o osobnostima kao uvod u seminar Elefantina će održati u petak 16.02.2018.

Cijena seminara iznosi 890,00 kn, a za članove 800,00 kn.

Dodatak – Komplet od više shema koje su potrebne za svakog polaznika seminara Osobnosti iznosi 50 kn.

Za prijavu na seminar potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu 400,00 kn na naš IBAN: HR2024020061100411609 sa Svrhom: seminar unutarnje osobnosti.

Mjesto održavanja seminara je Damanhur Hrvatska – Centar Talej, Vlaška 81a 1.kat u Zagrebu.
Slobodno nam se javite na 095/9016-883 ili na info@damanhur.hr


PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

Prijavite se ovdje ZA SEMINAR UNUTARNJE OSOBNOSTI