OTVORENI GNOSTIČKI RAZGOVORI - SVIJEST

Svijest je sve. Svijest je temeljna činjenica našeg postojanja Ako je svijest toliko važna, zašto se o njoj toliko malo zna? Ona je jednostavno uvijek tu i zato se uzima zdravo za gotovo.

S druge strane, mi smo kao kultura zainteresirani za vanjsko, a ne toliko za ono unutarnje. A kada i usmjerimo svoju pažnju prema unutra, više nas zanima sadržaj svijesti – misli, snovi, planovi, nagađanja – nego sama svijest. Zanimaju nas slike koje nam se prikazuju, zaboravljajući na činjenicu da ih ne bi bilo bez ekrana na kojem se prikazuju.
Svijest nije načinjena od tvari koje se mogu mjeriti. Prelazi, dakle, u područja transcendentalnog. Kao takvu je puno prije uzimamo za duhovni pojam.¸
Što ona znači za nas ljude? Zašto je imamo?

Međunarodna škola Zlatnog ružina križa, Lectorium Rosicrucianum s radošću Vas poziva na
ovakvo otkrivanje. Pridružite nam se na
OTVORENIM GNOSTIČKIM RAZGOVORIMA
s okvirnom temom „Svijest“

Događanje će se održati u srijedu, 16. svibnja 2018. god. s početkom u 19:30 sati u prostorijama Centra Lectorium Rosicrucianum, Republike Austrije 9, Zagreb (dvorišna zgrada).

Prijave nisu potrebne, ulaz je slobodan i besplatan, a dobrodošli su svi, bez obzira na dob, iskustvo ili prethodno znanje. Jedino što je potrebno jest otvoreno srce koje je zakucalo brže nakon što je pročitan ovaj oglas.
Učenje Lectorium Rosicrucianuma je opširno i nemoguće ga je sažeti u par rečenica. Radi se o gnozi, o unutarnjoj istini, o unutarnjem doživljavanju božanskoga u nama, o traženju odgovora na temeljna ljudska pitanja tko sam, kuda idem i koja je svrha moga života.

Gnostički razgovori su razgovori od srca k srcu. Moguće je da vaša nutrina zadrhti od prepoznavanja, a moguće je i da se ne dogodi ništa. Ne nudimo vam senzacionalna otkrića, ne obećavamo ništa, ali Vaš dolazak može biti početak velike avanture pronalaženja vlastite autentičnosti i bliženja univerzalnoj istini. Radi se o procesu kojem smo izloženi i mi koji vas dočekujemo.

Pratite nas na našoj Facebook stranici Lectorium Rosicrucianum Hrvatska.