OSLOBODITE SE OSJEĆAJA KRIVNJE I EMOCIONALNE UCJENE

Vikend radionica u Rijeci, koja će se održati 7. i 8. srpnja u prostoru udruge VITASAN, Kružna 6/1 kat. Radionica će se održavati u subotu od 18-20 h i u nedjelju od 10-12 h.

Evo nekoliko riječi o radionici:
Najčešći oblik okrivljavanja je - nisam dovoljno dobar, i zato me se ne može voljeti..
Razlog takve vrste odnosa prema sebi korijen je dobio u najranijem djetinjstvu, kad je roditelj dijete kritizirao a dijete to uzima osobno i identificira se s time..
Dijete sve do 10, 12 godine nema potpuno razvijen kritički um odnosno ne može filtrirati ono što mu roditelj govori (dali je istina ili laž) i zato svaku kritiku ili kaznu uzima na razini identifikacije.

Više od 90 posto žena svakodnevno ima osjećaj krivnje jer im se čini da nisu dovoljno dobre u nekoj od svojih uloga.

Dugotrajan osjećaj manje vrijednosti kao nus-produkt osjećaja krivnje, vodi u veliko nezadovoljstvo sa sobom, sa životom, poslom, društvenim angažmanom, nemogućnost promjene trenutnih životnih okolnosti, zdravih partnerskih odnosa a u konačnici vodi u depresiju

Izaći iz obrasca samookrivljavanja koju nosimo i u odraslu dob je proces koji zahtjeva tri najvažnije komponente:

1. Uvid da se okrivljujemo zbog obrasca koji smo dobili u najranijoj dobi a da naši osjećaji (krivnje) nismo mi i da to više ne moramo osjećati (dakle možemo to promjeniti)

2. Zaokupiti se otklanjanjem te krivnje kroz fenomen oprosta sebi (a onda i drugima) i drugim učinkovitim vježbama

3. Preuzeti odgovornost za svoje osjećaje sada i živjeti u ovom trenutku.

Ne možemo biti zadovoljni u životu ako se osjećamo krivim...

Radionica se ne naplaćuje (participacija u trošku najma prostora)

Radionicu vodi Lidia Černi:

NLP i holistički life coach, član Međunarodne Alijanse Holističih Terapeuta (IAHT), predavačica i voditeljica brojnih tečajeva (oslobađanja od stresa, meditacije, samopouzdanja, riješavanje konflikata u odnosima, pozitivnog mišljenja itd.) i radionica samorazvoja u kojem potiče osobnu izvrsnost i rast svakog pojedinca u sklopu Svjetskog duhovnog univerziteta Brahma Kumaris.u Zagrebu
Osnivačica je i voditeljica Centra Pozitiva (Centra za pozitivne vrijednosti i osobnu izvrsnost) u kojem vodi brojne programe samopomoći, osobne terapije, tečajeve i male škole, konzultacije, te radionice samorazvoja.

Na radionicu se OBAVEZNO treba prijaviti na 097 6830 310 ili na mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.