Ron van der Post: The Science Behind Asanas.

Dinamična radionica joge
Tokom ove radionice Ron van der Post ce Vas povesti na istrazivanje kroz Vase tijelo i um. Vjezbe koje cemo raditi pomoci ce Vam da otkrijete svoja ogranicenja, naucite kako se nositi s njima i kako ih prevladati. Nase je tijelo samo instrument pod kontrolom naseg uma- odvojit cemo vrijeme da shvatimo sto to zapravo znaci. Meditacijom cemo zapoceti putovanje prema svojoj biti; prema sebi samima. Fizickim vjezbama, meditacijom i razgovorom napravit cemo uvod prema tome kako mozemo postati ljudsko bice koje smo stvoreni da budemo; kako da ostvarimo puninu svog zivota.

Vjezbe ce biti dinamicne i izazovne: istrazivati cemo mogucnosti nasega tijela i poigrati se s granicama svojih fizickih mogucnosti. Uvijek pazljivo i s postovanjem prema tijelu. Izazov je u tome da se igramo, a ne da postignemo neku zavrsnu pozu. Razgovarat cemo o logici, efektu i svrsi vjezbanja ashtanga joge, uzrocima koji stoje iza nasih ogranicenja, kako prevladati te prepreke i o razlozima koji stoje iza nacina na koji vjezbamo: postoji savrsena teorija temeljena na praksi velikih jogija. Tokom cijele radionice bit ce vremena i prilike za pitanja. Ron voli interakciju!

Ova ce radionica biti izazovna i za one koji vec dulje prakticiraju jogu i traze nesto vise. Za one koje zanima kakva znanja stoje iza vjezbi, sto je to zapravo joga.

U slucaju ozbiljnih zdravstvenih problema konzultirajte se s doktorom za savjet.

 Raspored radionica:

28.9. 18.30-21.30 Ljubljana: Nataraja Studio - www.natarajastudio.com / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
30.9. 09.00-12.00 Zadar: Yoga studio Tara - www.centartara.com / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
4.10. 18.00-21.00 Karlovac: Moonwalk yoga - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
6.10. 09.00-12.00 Zagreb: Nuvens Yoga - www.nuvens.hr / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
6.10. 16.00-19.00 Varazdin: Šareni slon - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
7.10. 10.00-13.00 Cakovec: Nilaya yoga - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O Ronu

Ron je svoj zivot posvetio jogi. Blagoslovljen je velikim guruem Brahmrishi Vishvatma Bawrajijem i uciteljem swami Yoganandom. Bavi se jogom, kako sam kaze 24 sata svih 7 dana u tjednu. Joga je za njega nacin zivota.

1996 godine, po naputku svog Gurua, osnovao je edukacijski sustav joge i zapoceo s obukom ucitelja joge. Od samih pocetaka njegova se skola pokazalo vrlo uspjesnom i do danas je vec vise stotina ucitelja izaslo iz nje i sire tradiciju dalje. Danas, osim u 2 grada u Nizozemskoj ima podruznice i u Francuskoj i Surinamu, a nadamo se uskoro i na nasim prostorima.

Svake godine Ron odlazi na meditaciju u Himalaje sa svojim uciteljem swami Joganandom. Kada su zajedno, zive u maloj sobici visoko u planinama i kontinuirano meditiraju dva tjedna barem 18 sati svaki dan.
Prilikom jednog posjeta Indiji posjetio je Shadol (MP). Tamo je osnovao skolu i asram i stvorio uvjete da se tisucama djece omoguci besplatno skolovanje i medicinska skrb. Njegov Guru je uvijek isticao vaznost edukacije i govorio da edukacija oslobadja. Moto mu je: Wisdom, Love and Service.

Kao urednik casopisa ‘Yoga’ (u Nizozemskoj) koristi i taj nacin za sirenje ovog dubokog i starog znanja. Njegovi clanci inspiriraju i pomazu uciteljima joge u Nizozemskoj i Belgiji.

Ron njeguje individualni pristup i u grupi (koliko je to moguce) i izvan nje.
Odrzava predavanja i radionice po Nizozemskoj, Belgiji, Francuskoj, Surinamu i Indiji. Ovo je prvi put da se radionice organiziraju na podrucju Slovenije i Hrvatske.

 ron hatha yoga 1