SOCIOPSIHODRAMA: RAD NA IDENTITETSKOJ/GENETIČKOJ MATRICI KROZ OSOBNU TRANSFORMACIJU

INTERNATIONAL SCHOOL OF SOCIOPSYCHODRAMA FOR PEACE
U suradnji s Hrvatskim društvom za socijatriju i Regionalnim udruženjem za psihodramu i integrativnu psihoterapiju
ORGANIZIRAJU VIKEND RADIONICU 15. I 16. 12. U ZAGREBU
SOCIOPSIHODRAMA: RAD NA IDENTITETSKOJ/GENETIČKOJ MATRICI KROZ OSOBNU TRANSFORMACIJU

Pozivamo vas da sudjelujete u ovoj radionici i započnete istraživanje osobnih i grupnih problema pomoću sociopsihodramske metode.

Radionica je namijenjena svima. Nije važno što ste po profesiji i nije važno imate li konkretan osobni problem na kojem želite raditi ili naprosto želite naučiti nešto novo i upoznati se sa sociopsihodramskom metodom.
Ta nam metoda omogućuje da istražujemo i rješavamo razne probleme, izazove i prepreke. Jednom rječju, ograničenja koja nas čine manje funkcionalnima i nezadovoljnima i na osobnom, identitetskom nivou, i na širem, društvenom i kozmičkom planu.

Što možete očekivati od ove radionice:
Rad na transgeneracijskoj traumi. Transgeneracijsko epigenetičko naslijeđe pušta utjecaje iz okoline da djeluju ne samo na izloženog pojedinca nego i na dolazeće generacije.

Osvješćivanje nesvjesnog znanja o našem tijelu. Jedna od tehnika koje se koriste u psihodrami je konkretizacija simptoma koji smješta protagonista u direktan odnos sa svojim tijelom i, konkretno, bolešću. Uz pomoć kompetentnog psihodramatičara na tom putu moguće je na sceni vidjeti molekule, ćelije, organe kao i njihov medjusobni odnos (pokrete, frekvencije, kontakte) koji omogućava protagonisti da uvidi kakve to ima veze sa njenim/njegovim ličnim i porodičnim životom.

Duboka psihofizička transformacija. Mnoge psihijatrijske simptome uzrokuje abnormalno moždano predstavljanje vanjskog svijeta koje je posljedica disfunkcionalne nesvjesne povezanosti stimulusa. Zato svrha svake vrste psihoterapije mora biti progresivno rastvaranje tih patoloških povezanosti. S psihodramom možemo raditi na ovoj mreži sjećanja tako da promijenimo svoje osjećaje i sjećanja svog tijela.

Cijena radionice je 740kn.
Prijavu možete poslati emailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Molimo vas da nam u prijavi napišete svoje ime, dob, email adresu i broj telefona.

Zadnji dan za prijave je 12.12.2018. Radionica će se organizirati u Kući Života, Vlaška 81a, Zagreb.
Svi polaznici radionice dobit će certifikate sa 16 sati iskustva. Polaznicima siociopsihodramske obuke ovi će se sati računati kao dio obuke. Polaznicima obuke iz drugih psihoterapijskih tehnika mogu se računati kao dodatni sati.

Radionica će se održavati na engleskom i srpsko/hrvatsko/bosanskom jeziku.

RASPORED
Subota 15.12.2018.
11:00 – 14:00 jutarnji rad
14:00-15:30 pauza za ručak
15:30 – 18:30 popodnevni rad

Nedjelja 16.12.2018.
11:00 – 14:00 jutarnji rad
14:00-15:30 pauza za ručak
15:30 – 18:30 popodnevni rad
18:30 – 19:00 Završetak i podjela certifikata

Voditeljice radionice
Giulia Carignani rođena je u Lucci 1984. a radi u Firenzi, gdje i živi s kćeri. Ona je doktorica medicine specijalizirana u kliničkoj genetici a završila je edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta u «Centro Zerka T». Moreno. Njeno glavno polje istraživanja je bihevioralna epigenetika i psihodrama.

Jana Damjanov je iz Novog Sada, gdje je rođena 1982. Podučavateljica je psihodrame, psihoterapeut i supervizor koja radi u regiji (Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija) i internacionalno (Španjolska, Švedska, Grčka, Velika Britanija) zadnjih 10 godina. Također je magistrica kliničke i zdravstvene psihologije. Njen glavni cilj istraživanja je dokazati da je sociopsihodrama kao metod ta fina poveznica koja objašnjava suodnos društvene i osobne razine.