Pobijedite agorafobiju

Agorafobija po svojoj najosnovnijoj definiciji znači strah od trga-otvorenog prostora. No manje je poznato se agorafobija može manifestirati kao niz fobija koje bi se mogle svesti na zajednički nazivnik, a to je strah od napuštanja sigurnog mjesta. Što je obično naš dom.
Može nas biti strah stajati u redu u dućanu, odlaziti u shoping centre, ići na ljetovanje na otoke, voziti auto ( pogotovo na autoputu), udaljavati se od doma, putovati javnim prijevozom, avionom, ići u kino ili kazalište, restorane, kafiće ili mjesta sa puno ljudi. Može nam nelagodu izazivati otvoreni prostor pa nećemo moći voziti se na brodu, prelaziti preko mostova...

Može nam se dogoditi da nam napuštanje doma ili čak obavljanje najosnovnijih dnevnih aktivnosti bez pratnje neke bliske osobe postane noćna mora.
Osoba se na taj način zatvara u iluziju sigurnosti i na neki način zatvara u kavez vlastitog straha.

Riješenje svakako postoji i ovdje je predstavljeno kao program od 5 tjedana u kojem ćete sustavno i polako, kroz učenje tehnika samokontrole uz prisutnost voditeljice i grupe dobiti svu potrebnu podršku da izađete iz ovog zatvora u kojeg ste sami sebe zatvorili pokušavajući izbjeći neugodne emocije.

Radi specificnosti ove problematike i česte pojave da se kod osobe koje pate od agorafobije pojavljuje veliki problem oko dolaska na bilo kakve aktivnosti, omogućeno vam je da, ukoliko želite, dovedete sebi jednu blisku osobu na sastanke koja će vas ujedno pratiti u vašem napretku i davati vam podršku. Ukoliko nemate takvu osobu, dogovorite se sa voditeljicom što bi vam pomoglo da se osjećate sigurnije oko dolaska.

Program kreće u nedjelju 3.2.2019. te će se održavati na tjednoj bazi sastancima nedjeljom u popodnevnim satima, od 17-19:30, gdje ćete sa voditeljicom dogovarati iduće korake prema vašem oslobođenju.

Za više informacija o programu možete se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili br telefona 091 1 687 687

VIŠE O VODITELJICI:

Helena Šunjić, integrativna terapeutkinja.
Nakon punih 18 godina bavljenja problematikom napada panike i anksioznosti i nakon završene četverogodišnje edukacije za integrativnog terapeuta u Centru za integrativni razvoj-Zagreb, te dvogodišnjeg naprednog treninga iz liderstva i osobne moći, došla sam do pozicije dubljeg razumijevanja i znanja o uzrocima napada panike i anksioznosti te poslijedicama na čovjekov život.

I sama sam se godinama borila sa po nekoliko napada dnevno, uključujući konstantnu anksioznost, strahove koji dolaze sa njom kao i agorafobijom koja se razvila kao odgovor na negaciju problema.
Agorafobija je problem sa kojim sam se najduže suočavala, sve dok iz vlastitog iskustva nisam našla riješenje i izašla iz zatvora vlastite psihe i to nakon punih 10 godina.
Tražeći riješenje van okvira službene medicine kao i nadopunu liječenju koje mi nije davalo potpuno zadovoljavajuće rezultate, naišla sam na integrativnu terapiju koja mi je, mogu slobodno reći, spasila život. Barem ovakav za koji sada znam.
Nakon nekoliko godina upornog rada na sebi u meni se rodila želja da pomognem drugima koji se susreću sa istom problematikom te sam odlučila završiti edukaciju i svojim iskustvom poboljšati svijet u kojem živim. Danas živim život ispunjeniji nego što sam ikada mogla zamisliti.

(Ovaj program ne zamjenjuje konvencionalno liječenje niti postavlja dijagnoze već je sustav stvoren kao spoj edukacije i vlastitog iskustva i može se upisati samostalno ili kao pomoć kod liječenja.)