Radionica TREK - Unutarnje dijete, Zagreb, IPD Centar, 9.2. u 19:00

"As I grew up, dark and wild,
a dark wind blowing from Hades' door,
I lost all the things I'd loved before,
no time left for that inner child."

Pozivamo vas na radionicu "Unutarnje dijete" na kojoj ćemo, kroz puno plesa i pokreta i specifičnih vježbi vezanih uz temu unutarnjeg djeteta, otkrivati vlastitu unutarnju djevojčicu ili dječaka i povezati se s njom/njim kroz vlastito srce.
Nije važno koliko smo stari, u nama je malo dijete koje, još uvijek, treba ljubav i prihvaćanje. Ako smo žena, bez obzira na to koliko smo samostalna, imamo malu djevojčicu koja je vrlo senzibilna i treba pomoć. Ako smo muškarac, bez obzira koliko smo macho, imamo malog dječaka unutar sebe koji žudi za toplinom i ljubavi.

Kao djeca, kad nešto nije u redu, skloni smo vjerovati da nešto nije u redu s nama. Djeca razvijaju ideju da ako nešto naprave "ispravan način", da će ih onda roditelji i skrbnici voljeti. Onda ih neće kazniti. S vremenom, dijete stvori vjerovanje: Nešto nije u redu sa mnom. Nisam dovoljno dobar. Jer nikako da napravim dobru stvar. Kako starimo, nosimo ova lažna uvjerenja s nama. Učimo se odbaciti.

U svakom od nas, osim unutrašnjeg djeteta postoji i unutrašnji roditelj. Koji može biti brižan, ali uglavnom nije. Uglavnom ima oblik unutrašnjeg kritičara. I većinu vremena, takav roditelj kritizira dijete. I to stalno! Ako slušamo naš unutarnji dijalog, uglavnom čujemo prigovaranje. Kritičar govori djetetu što radi krivo i zašto to nije dovoljno dobro. Moramo raditi na našem unutarnjem roditelju da postane brižan, nježan i blag prema našem djetetu.

Rad s unutarnjim djetetom je najbitniji u pomaganju da iscijelimo boli iz prošlosti. U ovom trenutku u našeg života – upravo sada-moramo početi komunicirati s našim unutarnjim djetetom i naučiti ga prihvatiti. Prihvatiti njegov dio koji je učinio sve glupe stvari, dio koji je smiješno izgledao, dio koji je bio uplašen –svaki dio njega, tj nas samih.
Što nam pomaže u tom procesu?
Ljubav. Ljubav može izliječiti najbolnija sjećanja.

Bez obzira koliko bolno bilo naše rano djetinjstvo, ako počnemo voljeti naše unutarnje dijete, to će mu pomoći da ozdravi. Pa čak i ako ne znamo put ka toj ljubavi, dovoljno je da počnemo otvarati srce toj mogućnosti, i putovi će se sami otvoriti. Ako iz svog srca zamolimo za podršku, sa najčišćom namjerom kojom želimo naučiti voljeti sebe, Svemir će nas podržati u tome.

Proces integracije uključuje svjesno njegovanje zdravog odnosa, odnosa punog ljubavi sa svojim unutarnjim djetetom, tako da ga sada mogu voljeti kako nikada nije bilo voljeno, tako da mu sada mogu reći da više nije u životnoj opasnosti, da više ne ovisi o milosti i nemilosti drugih ljudi, da je sada sve drugačije, da sam ja tu da se pobrinem za njega i da će sve biti u redu.

Da svom unutrašnjem djetetu možemo dati sigurnost i da možemo identificirati gdje su granice našeg djeteta tako da ono ne diktira naš život. Nego da ga u određenim trenucima preuzme odrasla osoba.

Ako vas je ovaj tekst imalo dodirnuo, dobrodošli ste na radionicu. Ne zaboravite povesti svoje unutarnje dijete s vama :)

Više o konceptu TREK radionica na:
http://ipd-center.eu/radionica-trek/

Prijave na: ana@ipd-center.eu (Zagreb)
Satnica: 19:00 - 22.15
Gdje: IPD Centar