Uvodna radionica: „Akupunktura i simptomi stresa (glavobolja, nesanica)“

Umorni ste? Iscrpljeni? Loše spavate? Često vas boli glava?

Vjerojatno su vam rekli da patite od posljedica stresa, ubrzanog načia života...no što možete napraviti?
U svakodnevnom stresu, ljudski organizam biva „izbačen iz kolosjeka“, odn.nije u ravnoteži. Teže se opuštamo, više nam treba vremena za odmor, slabiji nam je imunitet itd.

Akupunktura, starokineska metoda liječenja, može pomoći!

Ova drevna metoda liječenja s pomoću igala koje se zabadaju u određene točke na tijelu, je dio kineske tradicionalne medicine zasnivana na temeljima drevne kineske filozofije i kulture. Spominje se u staroj Kini još od 2800.godine prije nove ere. Huang Ti Žuti car, prvi je autor najstarijeg medicinskog djela na svijetu, a i sam je bio učitelj akupunkture. U Europi prve zapise imamo od 16.stoljeća, a danas imamo brojne centre diljem svijeta, kao i kod nas u Hrvatskoj.

Akupunktura se danas i dalje radi prema principima tradicionalne kineske medicine, a zapadnjačka medicina sve više prepoznaje njenu djelotvornost, što potvrđuju i brojni znanstveni radovi.

Pozivamo vas na uvodnu radionicu „Akupunktura i simptomi stresa (glavobolja, nesanica)“ koja će se održati u subotu 25.5.2019.u 10.00h u Tara Centru.

Aleja pomoraca 23, 17.kat, Zagreb

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE.

Što ćemo raditi?
1.dio:
Na ovoj radionicij ćemo se osvrnuti na izvorno shvaćanje starih Kineza o koncepciji energije i bioenergije, o zdravlju i bolesti te o mehanizmu djelovanja akupunkture.
Energija je sve, nebo, zemlja, čovjek, duh te sve što postoji u svemiru ne može djelovati bez posljedice na čovjekovu egzistenciju. Isti princip se može primijeniti i na procese unutar našega tijela.

2.dio:
Kroz nekoliko posljedica užurbanog ritma života, kao što su glavobolja, nesanica i stres upoznati ćemo fiziologiju energije koja kruži organizmom strogo određenim putanjama, meridijanima na kojima se nalaze akupunkturne točke na površini tijela.

3.dio:
Praktično – svim sudionicima napravit ćemo akupunkturski tretman opuštanja u trajanju od 20min 

O voditeljici:

marina akupunkturaMarina Milošević dr.med, spec.neurologije, rođena je 1986. godine u Sinju. Završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te specijalizaciju iz neurologije. Zaposlena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Kao posebno područje interesa ističe holistički pristup liječenju, liječenje čovjeka, a ne bolesti.
Trenutno pohađa tečaj Hrvatskog društva za akupunkturu . Izuzetno je veseli „spajanje Istoka i Zapada“, te svakodnevan rad sa pacijentima.

Cijena radionice: 150,00kn, za članove Tara Centra 130,00kn (u cijenu je uračunat tretman akupunkture)
Prijave i rezervacija: Prijave za ovu radionicu su obavezne. Prijaviti se možete putem e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u Tara Centru. Uplatom punog iznosa radionice, vaša je prijava važeća.

Izvor: Drumtiram portal


Prijavnica za uvodnu radionicu: „Akupunktura i simptomi stresa (glavobolja, nesanica)“
Image by keskieve from Pixabay