Radionice sistemskih konstelacija u Zagrebu i Karlovcu - Udruga Damari

Za sve koji se žele upoznati sa fascinantnom terapijskom metodom sistemskih konstelacija imaju tu priliku i u Karlovcu i u Zagrebu. Odvažite se i doživite iskustvo koje će vam proširiti i produbiti svijest o sebi, drugima, životu i preprekama sa kojima se srećemo.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici prijava voditeljici je obavezna. Detalje o mjestu odrzavanja cete dobiti prilikom prijave,

Radionice sistemskih konstelacija u organizaciji Udruge Damari održavaju se:

16.11.19. subota od 14h Zagreb
30.11.19. subota od 14h Zagreb
08.12.19. nedjelja od 10h Karlovac
15.12.19. nedjelja od 14h Zagreb

Kako se to sistemske konstelacije konkretno očituju?
Htjeli to ili ne, svako od nas rođenjem postaje član ‘svoje’ obitelji, bila ona formalno priznata, ili ne. Život u njoj teče od roditelja djeci. I mnogi roditelji misle «ako samo dovoljno vole, ljubav će pobijediti, i sve će biti dobro». Život međutim, pokazuje kako to nije točno. Katkad, roditelji moraju bespomoćno gledati kako njihova djeca, iako duboko voljena, kreću mimo njihovih nadanja drugačijim putem, …u neuspjehe, …bolesti, …pa i smrt. Ovakva iskustva pokazuju, kako za uspjeh, ljubav još nešto traži. Ona traži da razumijemo i slijedimo «poredak ljubavi», skrivene sile koje povezuju sudbine članova obitelji kroz mnoge generacije. Njihovo postojanje otkrivamo tek kroz posljedice na naše živote i odnose. Kad se poštuju, donose životnu energiju, zdravlje, dobro stanje, ispunjavajuće odnose. U suprotnom, mogu stajati iza životnih nedaća, teških bolesti, nesreća, intimnih i profesionalnih neuspjeha, pa i smrti.(B. Helinger)

Metoda sistemsko - obiteljskih konstelacija pomaže učiniti vidljivim skrivena djelovanja sila, i otkriti kako obiteljska zajednica (sistem) i zapletaji poretka ljubavi utječu na živote pojedinaca te obitelji, iz generacije u generaciju. Jednom vidljivi, ovi zapletaji se u radu s konstelacijama mogu riješiti, i upletene članove obitelji osloboditi preuzetih tuđih tereta, pa i sudbina.

Što može biti tema za postavljanje sistemske konstelacija?

Svaka tema ima svoje korijene u sistemu. Moguća područja primjene:
• zdravstveni problemi i simptomi (autoimune bolesti,psihosomatske bolesti, poremećaji u prehrani, karcinomi, bolovi...)
• dugotrajni emotivni simptomi ( kao bijes, depresija, sklonost osamljenosti, tjeskobni i panični ataci, sklonost nesrećama, ...)
• problemi u odnosima - sa partnerom, djecom, u obitelji
• osjećaj zaglavljenosti i nošenja teškog tereta, nesposobnost da se bude svoj, učestali neuspjesi. Postojanje obrazaca koji se opiru promjenama.
• nalaženje vlastitog mjesta i uloge u sistemu ( obitelj, tim, organizacija)

Prostor u kojem se odvijaju konstelacije je prostor diskrecije ( drugi članovi grupe ne znaju na kom problemu ili pitanju klijent radi), uviđavnosti i uzajamnog poštovanja.

Može li ovaj rad zamijeniti uobičajene medicinske usluge i intervencije?

Ovaj rad se nadopunjuje sa medicinskom praksom i nije zamjena za liječničke preglede i intervencije.

Rješenja imaju snažan i trajan učinak, otkrivaju pojedincu njegovo ‘pravo’ mjesto u obitelji, otvaraju put povezujućim odnosima, životnoj snazi i skladu obnovljenih tokova pune, zrele ljubavi ….za dobrobit svih članova obitelji.

Rad s obiteljskim konstelacijama snažno, i uz puno poštovanje pomaže pojedincu otkriti principe djelovanja ovih sila i kako ih primijeniti za vlastiti bolji život, zdravlje i odnose. Otkriva iscjeljujuće riječi, kretnje i rituale koji otvaraju put povratka punom toku ljubavi.

Bez obzira ako ćete sudjelovati samo kao promatrač, ili i kao predstavnik za člana tuđe obitelji , ili ćete pak raditi «svoju» konstelaciju, otići ćete obogaćeni, promijenjeni i duboko dirnuti novim uvidima o sebi, o svojoj obitelji, ljudskoj zajednici i samom životu.

Za detalje o mjestu održavanja, dogovor za individualne termine te sva druga pitanja o konstelacijama slobodno se obratite na mail:
suzanavicik@hotmail.com ili 0913037007

ili FB grupu Konstelacije Damari
Dobrodošli ste!
Suzana Vičik mag.paed.soc.
voditeljica