Razgovor u krugu na temu seksualnosti

Udruga za razvoj zajednice „Cvrčak i mrav“ poziva vas u razgovor u krugu na temu seksualnosti.

++ Održat će se u grupi do osam osoba, u utorak 3.12.2019. od 18 do 21 h u jednom lijepom prostoru na zagrebačkom Ksaveru.
Ovaj je susret otvoren samo za sudionike koji su do tog termina već sudjelovali u razgovoru u krugu ili u individualnom pripremnom susretu.

++ Svoje mjesto možete rezervirati porukom na mail ninoorepic@gmai.com, pozivom na telefon 092 298 3908 Kod rezervacije se uplaćuje nepovratni polog u iznosu 50 kn.

Participacije:
- do subote 30.11. - 100 kn
- poslije - 120 kn

Od iznosa oduzmite po 10 kn za svaki od naših ciklusa razgovora u krugu u kojima ste sudjelovali.
Molimo vas da se javite i ako imate potrebu priključiti se, a navedene si iznose ne možete priuštiti. Vjerujemo da ćemo se zajedno nešto dogovoriti.
Hvala:)

Na ovom ćemo se susretu, svatko prema svojoj trenutnoj inspiraciji i želji, truditi što bolje povezati i sa sljedećim pitanjima i sadržajima koji se iza njih nalaze:
- Kako doživljavam tjelesnost općenito, a kako svoje tijelo?
- Kako doživljavam ljudsku seksualnost, a kako onu vlastitu?
- Kako preuzimam odgovornost za vlastitu seksualnost i s njome povezana ponašanja?
- Na koji je način seksualnost povezana s fizičkim i psihičkim zdravljem?
- Kakva je mogla biti seksualnost naših nomadskih predaka lovaca i sakupljača iz predagrikulturnog doba (do prije oko 10 000 godina)?
- Kako doživljavam razlike između muške i ženske seksualnosti?
- Kako doživljavam odnos i povezanost ljubavi i seksualnosti?
- Kakve mi promjene u pogledu seksualnosti donosi dnevni, mjesečni i godišnji ritam te odrastanje i starenje?
- Kakvu si seksualnost želim i kakve mi prepreke stoje na putu ka njoj?

Kao i inače u razgovorima u krugu, i u ovom ćemo susretu prvenstveno govoriti o sebi i svojim iskustvima. No da ne bi bilo zabune, nije toliko riječ o prepričavanju ranijih seksualnih iskustava, koliko o istraživanju i izražavanju trenutnih iskustava povezanih sa seksualnošću, onih koja se odvijaju u trenutku dok o njima govorimo - "sada i ovdje". U tom smislu, samo kao primjer, nečije iskustvo može biti tuga što ta osoba smatra da je seksualnost uglavnom potisnuta. Ili pak veselje što smo se našli oko te teme u komunikacijskom okviru koji nam pruža mogućnost povjerljivog i sigurnog susreta sa samim sobom te dostojanstvenog izražavanja onoga što ondje pronađemo i što poželimo podijeliti s grupom. No jasno, nečije iskustvo može biti i želja da nam ispriča nešto što mu se u području seksualnosti dogodilo nekad ranije, bilo mu to ugodno ili neugodno iskustvo, te želja da se poveže sa svojim trenutnim osjećajima, dojmovima i mišljenjima o tom ranijem iskustvu.

Osim filozofije i prakse sadašnjeg trenutka, za razgovor u krugu važna je i ideja kako ga uvijek vodi upravo ona osoba koja u tom trenutku ima riječ.

Ispred udruge Cvrčak i mrav ovaj će susret voditi Nino Orepić, po zvanju magistar biologije, a po vokaciji sociobiolog. Već desetljećima kroz prizmu biologije, psihologije i sociologije proučava i tumači vlastite i tuđe psihičke i fizičke životne pojave. Posebno ga zanimaju komunikacija, izražavanje i međuljudski odnosi te ljubav, tjelesnost i seksualnost. Osim kroz iskustva odnosa sa samim sobom i s drugima, kako spontanih, tako i organiziranih kroz Razgovore u krugu i Intuitivno muziciranje, svoje shvaćanje i doživljaj tih aspekata života širi i produbljuje proučavajući raznu literaturu. Među najdražim naslovima su mu Umijeće ljubavi (Erich Fromm), Nenasilna komunikacija (Marshall Rosenberg), Prirodno dobri (Frans de Waal), Moć vaše podsvijesti (dr. Joseph Murpy), Formule ljubavi (dr. Zoran Milivojević), Razum i razmnožavanje (dr. Geoffrey Miller), Rat sperme (dr. Robin Baker), Zen seks (Philip Toshio Sudo), Kako seks pomlađuje (dr. Eric R. Braverman), Muška seksualnost (Barry McCarthy i Michael E. Metz), Ne uzimam - sporna povijest braka (Mr. sc. Susan Squire), O ljudskoj prirodi (Edward O. Willson)...

Dobro nam došli, naprijed i u zdravlje:)
Cvrčak i mrav
---------------------

Cvrcak mrav bojaŽelite li primati obavijesti o razgovorima u krugu i drugim aktivnostima Udruge za razvoj zajednice Cvrčak i mrav, zatražite upis u mail liste (na ninoorepic@gmail.com) ili popratite neko od sljedećih internetskih mjesta:

FB grupa za muzički program u kojem se intuitivno izražavamo svirkom, glasom i pokretom te uživamo u kupanju zvukom
FB grupa za razgovore u krugu u kojima vježbamo odgovornu i nenasilnu komunikaciju te dijelimo vlastita iskustva na siguran, povjerljiv i dostojanstven način
FB stranica Udruge za razvoj zajednice Cvrčak i mrav

 ♥