AMAZONA - ceremonije Ayahuasce uz pleme Shipibo

AMAZONA - ceremonije Ayahuasce uz pleme Shipibo
Termin: listopad 2021. (17.10.2021- 30.10.2021 –iz Hrvatske se kreće 14.10.2021)

Drago hrvatsko pleme,
pozivamo vas na iskustvo ceremonija majke medicine Ayahuasce u centar Sanken Mai, smješten nadomak sela San Francisco u kojem živi pleme Shipibo, a u blizini grada Pucallpa. Gradić se smjestio na rijeci Ucayalli, jednom od pritoka rijeke Amazone, u zoni amazonske džungle u Peruu.

Centar Sanken Mai, nalazi se na velikom imanju u predivnoj šumi koja obiluje šarenilom biljaka i zvukova životinja. Upravo ćete ovdje, u miru i daleko od buke, moći prepustiti se svom unutarnjem radu.
Postoji više programa ovisno o namjeri osobe odnosno razlogu dolaska.

Ovo putovanje uključuje boravak od 2 tjedna, što je zapravo najkraći program u centru i naziva se „program iscjeljenja“.

Postoje mogućnosti duljeg boravka, 1 mjesec ili čak više mjeseci, no tada se radi na drugačiji način.
Cijena retreata za 2 tjedna je 100 dolara po danu, odnosno za 14 dana 1400 dolara. Plaćanje pologa je 200$ za rezervaciju termina organizatoru putovanja.

Plan puta:
S obzirom da ceremonije počinju u ponedjeljak 18.10.2021. bilo bi najbolje da u centru budemo već u nedjelju 17.10
Sto se tice COVID uvjeta, necu stavljati nista u generalnu obavijest nego ako neko bude bio zainteresiran za putovanje njima cu slati, imam dodatne sve informacije o putu puno detaljnije za zainteresirane.
Za Peru je obavezan negativan PCR test 76sati vrijedi u oba smjera. Kad se ide u Peru i kad se vraća iz Perua u HR - ne moze se u avion bez toga, to vrijedi za svih, i za cijepljene i one koji su preboljeli, nema covid putovnica.
Karantena uz to nije obavezna ni u Peruu ni u HR.

Cijena povratnih avionskih karata je otprilike 1100 EUR odnosno 8000 kn.
To je cijena za 2 leta- Let do Lime i nazad, i lokalni let do Pucallpe i nazad do Lime.

Program iscjeljenja od 2 tjedna uključuje:
- minimalno 3 ceremonije Ayahuasce tjedno: ponedjeljak, srijeda, petak
- saune koje služe za pročišćavanje i pripremu tijela za ceremonije Ayahuasce
- po potrebi i ovisno o individualnom stanju osobe: oblozi s drugim biljkama i čajevi za pročišćavanje
- kupke s aromatičnim cvijećem ili kupke s drugim biljkama učiteljicama za učenje ili iscjeljivanje
- na ceremonijama su prisutna i rade 3 brata šamana u grupama od maksimalno 20 ak polaznika ceremonija
- individualni razgovori sa šamanima mogući su tijekom cijelog boravka, u slučaju potrebe

Dodatne informacije:
- do najbližeg sela San Francisca je 10 minuta vožnje ili 30-ak minuta pješice, a u selu postoji internetska veza, no ovisi o vremenskim i ostalim prilikama
- Internet veza biti će moguća i u centru sat vremena dnevno preko mobilne veze
- najbliži grad je Pucallpa, udaljen 1 h i 15 min brodom ili oko 1 h autom. Postoji redovan taksi prijevoz koji je prilično jeftin, u slučaju ako budete trebali neke stvari iz grada, a moguće je napraviti i izlet ili shopping
- unutar Sanken Mai centra će također biti pozvane žene iz plemena koje rade prekrasne svjetski poznate Shipibo dizajne, kao i razne druge predmete i nakit

Smještaj i prehrana:
- u Centru postoje drvene kuće s odvojenim dvokrevetnim sobama i posebnim ulazima. Madraci i kreveti su jako udobni.
- u blizini su tuševi i WC. Pitku vodu ćete dobiti u sobu.
- hrana se svakodnevno priprema. Na dane ceremonije su dva obroka: doručak i ručak, a na dane kada nema ceremonije tri obroka: doručak, ručak i večera.
Hrana se priprema po dijeti što znači da nije začinjena, odnosno koristi se nekad malo soli ili maslinovog ulja. Jede se redovno riba ili domaća piletina te dosta voća i povrća. Ako ste vegetarijanci ili vegani molim vas da to unaprijed kažete kako bismo prehranu prilagodili vašim potrebama.

Dodatno, moguće dogovoriti i platiti na licu mjesta (u dane kada nema ceremonija):
- Shipibo masaža
- izleti i vožnja po rijeci

Ostali troškovi:
Taksi, odlasci u grad, suveniri. U Amazoni su stvari dosta jeftine, ali svakako vam treba nešto ekstra novaca, siguran sam da će biti stvari koje ćete si htjeti kupiti za suvenire. Dodatno se plaćaju i Shipibo masaže kao i ako budemo išli na izlet na rijeku.
U gradu postoje i bankomati tako da novce možete i naknadno podići ako će vam trebati.

PRIJAVITI SE MOŽETE PREKO DONJE PRIJAVNICE.

O voditelju putovanja, Vici Miškoviću:

amazona 2017 viceOvo će biti moje sedmo putovanje u Peru, a šesto u Shipibo selo San Francisco.
2013. godine proveo sam tamo 2 tjedna, 2015. i 2016. godine po 3 mjeseca i 2017. i 2018. godine po 2 mjeseca, učeći od biljaka i provodeći dijetu. Raditi i učiti u centru Sanken Mai kod braće Lopez za mene je pravi blagoslov. Efraina Lopeza upoznao sam za vrijeme svog prvog boravka u Peruu 2013. godine. Već tada sam bio oduševljen njegovim radom, a osobito sam se obradovao kada sam saznao da je sa svojom braćom pokrenuo novi centar.
Ovo je moje sedmo putovanje u Peru. Imao sam iskustava rada i s drugim šamanima, odnosno kako oni u Peruu vole sebe zvati ‘curanderosima’, što znači iscjeliteljima. O radu braće mogu reći samo najbolje. I sam radim kao iscjelitelj i terapeut i oduševljen sam načinom na koji rade i pristupom koji imaju u radu s biljkama, njihovom vizijom, posvećenosti i predanosti. Veselim se mogućnosti pozvati vas da mi se pridružite na putovanju u majku Amazonu, upoznate drage biljke učiteljice i Shipibo pleme.
Ono što me posebno oduševljava kod rada s biljkama u pristupu Shipibo plemena je individualni pristup koji je prilagođen za potrebe svakoga tko dolazi u centar.

Malo više o meni i moje iskustvo s Ayahuascom:
Imam 40 godina, a već kao dijete sam imao spontana vantjelesna iskustva, lucidne snove i susrete s bićima i drugačijim realnostima od ove koje si nisam mogao objasniti i primjeniti u ovom životu, ali su me potaknula da preispitujem život i tražim smisao i svrhu. Tako sam sa 23 godine upisao školu integrativne psihoterapije i energetskog iscjeljivanja Snowlion ili danas poznatu pod nazivom CIR – centar integrativnog razvoja, koju sam završio i kao terapeut radim aktivno već 14 godina. Radi iskustava iz djetinjstva oduvijek su me privlačila izmijenjena i drugačija stanja svijesti, pa tako i šamanizam, kao i potencijal i mogućnosti rada u njima. Međutim daleko je bila ta Južna Amerika i Peru, tako da se prva prilika ukazala tek 2012. godine kod Javiera Arevala. TO! Sa velikim veseljem i radošću sam zgrabio priliku i tako je krenulo jedno čarobno putovanje u svijet biljaka učiteljica.

Čitao sam i gledao dokumentarce o Ayahuasci, ali to sve pada u vodu kad se dođe u iskustvo. Istovremeno me je bilo i strah, obzirom da sam prethodno imao nekih iskustava sa drugim „supstancama“, ali su i ti strahovi brzo iscjeljeni dodirom Majke medicine.
Za Ayahuascu sam imao u početku puno pitanja, npr. koja je moja životna svrha? Nadalje, htio sam upoznati svoje duhovne vodiče, odakle dolazi moja duša… i slična visoko „duhovna“ pitanja, a istovremeno mi je namjera bila upoznati i svoju unutarnju ljepotu.
*Iskustvo, prvi kontakt *

Okus mi je prvi put bio čak fin, ali to je bilo tako samo prvi put.
Samo prvo iskustvo je započelo s vrtoglavicom, cijela prostorija se počela okretati i osjetio sam kao da nešto ulazi ili prolazi kroz mene i traži mjesta u tijelu gdje su blokade i kad je naišlo na moj trbuh, osjetio sam da ću morati ići na WC. WC je bio vani u polju i to ne baš tako blizu, što je u tom stanju izgledalo kao nemoguća misija  Osim toga, vani je bila oluja. Mogao sam nekoga i pitati da mi pomogne od pomoćnika na ceremoniji, ali ja sam radije dobio ideju da pitam Ayahuascu.


I tu se dogodioprvi kontakt i rađanje povjerenja koje je ključ u radu s medicinom: „Može li to drugačije se očistiti?“, i osjetio sam da me je njen duh čuo, jer se trenutno preselila u želudac, te sam počeo povraćati nakon čega više nisam imao uopće potrebu ići na WC. Nakon toga je krenulo sa vizijama, ali vizije su bile pune nasilja, odvratne, zastrašujuće; nakon čega sam ja postavio pitanje „Kakve to veze ima s unutarnjom ljepotom? Pokaži mi moju ljepotu“, i tu sam upoznao moć učiteljice Ayahuasce kroz rečenicu: „Da bi spoznao svoju ljepotu prvo moraš vidjeti kako je uništavaš“, te je krenulo sa sjećanjima na sve odnose sa ženskim osobama iz prošlosti, sve neugodne emocije koje su zaostale, skroz do djetinjstva i do odnosa s majkom, pa iza toga primjeri svih ugodnih emocija, ljubavi i podrške također od ženske strane, te opraštanje i iscjeljenje.
Poslije prvog iskustva osjećao sam se predivno i osjetio sam da želim raditi sa Majkom medicinom dalje, a Duh je čuo moj poziv i otvorila se mogućnost za odlazak u Peru, odnosno u Južnu Ameriku gdje sam proveo 5 mjeseci putujući po Peruu, Meksiku i Gvatemali, učeći i tražeći sebe i svoj put i posjećujući sveta mjesta.


Od 5 mjeseci, dva mjeseca sam proveo intenzivno se družeći sa Ayahuascom i otkrio čaroliju biljaka učiteljica koje su me sjetile tko sam, zašto sam tu i mogu im biti zahvalan na mom novom životu.

FOTO LINK: https://web.facebook.com/MedicinaShipibaSankenMai/


VIDEO linkovi:



 

Kontakt, ostale informacije i prijave:
Vice Mišković 091/223-5143
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Prijavite se ovdje za putovnje: AMAZONA, ceremonije Ayahuasce uz pleme Shipibo